Big9 Bengt Sonnert

Big 9 – Ännu mer sannolikheter

Bengans Big 9-Krönika

Förra veckan skrev jag om odds och spelvärde på olika utfall och det är en en viktig del i att vinna pengar på alla poolspel. Har du positivt värde på din rad så har man kommit en bra väg till att förstå hur man ska bygga sina rader. Men sen gäller det ju att sätta nio rätt också!

Det är ganska enkelt att veta att man ska ta bort överstreckade favoriter på en kupong men gör du det för mycket så blir din rad ofta för svår. Finns det en miljon i potten för nio rätt så är alla rader som har mer än 2 miljoner (50 öre radpris) i radodds automatiskt inte vinnande. Detta gör att man måste spika av en del överstreckade favoriter för att hålla ner oddset.

Så vilka överstreckade favoriter ska man generellt spika av?

odds big 9 1

Jag har slagit in marknadsoddsen för olika resultat och fått ut sannolikheterna i matchen mellan Man City och Fulham. Spikar vi av etta+över så är det ca 70% sannolikhet att den sitter vilket motsvarar ett odds på ca 1,40. Just nu är det streckat 83% Det är klart överstreckat, även om strecken troligt kommer gå ner lite så får vi ett negativt EV (0,86). Men samtidigt så är det väldigt stor chans att vi sätter den och kan hitta värde i andra matcher.

odds big9

I matchen mellan Wolves och Brighton så streckas bortalaget till hela 60% fördelat på över (33%) och under (27%). Bägger dessa är kraftigt överstreckade sett till excelsannolikheten. Det sämsta strecket är som vanligt X+över. Skulle vi däremot spika av X+under så har det ett EV på hela 1,77 till en sannolikhet på ca 23%.

Slår vi ihop dessa två matcher så sitter den kombinationen (1,4*4,35) cirka en gång på sex med ett EV på (0,86*1,77) 1,55. Skulle vi istället vilja ha ett högt EV fast välja att spika X+under i City och över+Brighton så sitter den bara (0,0585*0,2455) en gång på 70.

Oddset kommer lätt springa iväg till miljoner på nio matcher om man tar med utfall med för låg sannolikhet även om EV ser fint ut.

Sammanfattningsvis: var inte rädd att spika av någon större favorit, trots överstreckning. Tänk bara på att hitta värdet i andra matcher, spelar vi enbart favoriter så kan vi lika gärna spela på oddset.

Veckans Grundrad ⬇

Grundraden Big9

⚽ Spikarna:
Vi har två riktigt stora favoriter på kupongen som “bara vinner stort”. Vi ägnar inte energi åt att försöka fälla dessa utan Barcelona och City spikas av tillsammans med övern.

⚽ Dragen:
Jag tror att Wolves har en bättre chans än svenska folket tror. Värdet ligger också kraftigt på den sidan så jag hoppas på en målsnål match där vargarna lyckas knipa minst en poäng. 1X+under. Chansningen blir i Atalanta – Napoli där två historiskt sett målglada lag möts. Det är dags för en reaktion för Napoli efter att både vinstraden och förlustnollan försvann i veckan mot Liverpool. Otroligt värde på undern och när det är nästan en “coinflip” på oddsen så tar vi den också. 1X+under!

🃏 Wildcardet:
Wildcardet sätter jag i matchen mellan Everton och Leicester. Jag ser framför mig en stökig match som kan sluta lite hursomhelst. Leicester har en offensiv som kan oroa alla lag men defensivt har de släppt till mycket chanser. Vi helgarderar!

Vill ni spela Big9 med oss i stugan, så kan ni göra det här

Mvh,
Bengan