Big9 Bengt Sonnert

Bengans Big9-Krönika

Återigen VM på kupongen när Big 9 inleds Söndag klockan 17:00. Ingen lycka här i jakten på ensam vinnare och två miljoner, men skam den som ger sig. Denna gång är det betydligt jämnare matcher och därmed desto svårare att sätta den.

Vi har ju gått igenom lite hur oddsen sitter på de olika utfallen och kommit fram till att Kryss+Över nästan alltid är väldigt överspelat. Men ibland vill man ha med både över/under och framför allt ha med under+kryss. Hur gör man då för att bygga rader för att enbart vaska kryss+över? Eftersom Big 9 inte tillåter reduceringar än så länge så måste man bygga sin kupong matematiskt. Men det går självklart att lämna in flera matematiska kuponger och därmed reducera manuellt. Jag bygger ett system med två olika rader för att visa hur man kan göra.

Här hittar ni mina andelsspel på Big9

big9 bild1

big9 bild 2

Dessa två rader är identiska förutom i matchen mellan Brasilien och Schweiz. Kryss och över är som vanligt överstreckat och detta är ett sätt att ta bort det utfallet. På den ena kupongen “gubbgarderar” vi med både över och under. På den andra spikar vi kryss+ under. Det enda utfallet som inte blir med totalt är över+kryss som vi som sagt ville ha bort. Insatsen på den andra är en fjärdedel av den första och vi får med fem av sex utfall.

Spikarna:
Kroatien möter Kanada i en match där Kanada är piskade att vinna. De gjorde en väldigt fin insats mot Belgien men jag tror att Kroaterna är klassen bättre. Och med tanke på att Kanada kommer att gå för vinst så lär det vara öppet spel, jag kör etta+över! I Ecuador Senegal går jag stenhårt på värdet på övern, streckat under 40%. Jag gillar även ettan då jag tror att sydamerikanerna är det bättre laget. Etta+över.

Dragen:
Mellan Spanien och Tyskland tror jag på målrikt. Tyskarna måste vinna matchen för att vara kvar i VM och det lär vara otroligt öppet spel, framför allt sista halvtimmen. Ettatvåa+över. USA verkar bli väldigt överstreckade mot Iran, men är det verkligen så stor skillnad på lagen? För Iran räcker det troligtvis med en pinne för att gå vidare och de lär försöka stänga matchen så gott det går. 1X+under. England är i princip vidare i gruppen mot ett Wales, som måste gå för tre pinnar. Tvåan är intressant att ta med även om de självklart är stora underdogs. Ettatvåa+över.

Wildcard:
Wildcardet sätter jag i matchen mellan Kamerun och Serbien. Jag tror ändå denna matchen kan sluta lite hursomhelst, även om serberna är klara favoriter. Med ett tidigt mål kan den spåra ur och vi helgarderar.