Bomben bild

Bomben 16/1

Det är uppdukat för ännu en härlig hockeytorsdag! På dagens Bomben-kupong är det närmare 700 000 kronor i rullpott och vi ska försöka plocka ut några värdemässigt fina tecken som kan mynna ut i ett rejält klirr i kassan. Håll i hatten, nu kör vi!

Vår analys

Spelstopp: 18.59

1. Brynäs – Färjestad – 2-5
I Gavlerinken, eller Monitor ERP Arena som den numera går under, står ett hederligt gammalt kafferep på menyn. Gevalia mellanrost må vara Sveriges populäraste kaffe, men på isen är det de värmländska bönorna som oftast får sista ordet. Under de tio senaste dusterna mellan lagen har Färjestad gått segrande ur åtta. Säsongens två tidigare möten har slutat 2-1 med FBK som vinnare i båda.

Micke Lindqvist är out för resten av säsongen, men det har inte hindrat Färjestad från att vinna tre raka fighter och bomba in 13 puckar i nätmaskorna. Den gamla räven Daniel Viksten har smugit sig in bredvid toppduon Nilsson/Rydahl och gjort det med bravur. Brynäs, som kickat huvudtränare Magnus Sundquist, har två raka vinster sedan Molin och Holmqvist tagit över. Anton Rödin är dessutom stekhet med nio pinnar på fem matcher.

Även om Brynäs sprattlat till mot slutet ska ändå Färjestad hållas som favoriter. De senaste kamperna mellan lagen har som tidigare nämnts varit jämna hela vägen in i kaklet. Vi vet att värmlänningarna har en offensiv högsta nivå av rang och kan, vid en fullträff, ösa in mål mot samtliga lag i ligan. Hela mattan 2-5 på gästerna ska målas ner om täckning finns, just den högra femman betalar riktigt bra.

2. Leksand – Örebro – 1-4
Örebro fortsätter att gå riktigt starkt i toppen av tabellen. En tredjeplats efter 32 lirade omgångar trodde nog ingen på, om ens de själva. Framgångarna till trots har Närke-gänget en hel del grejer som behöver förbättras. 15,63 procent i powerplay är exempelvis en bra bit ifrån godkända papper. Med spelare som Bromé, Harper, Stoa och Näkyvä finns det helt klart material för att skaka fram ett giftigt PP.

Leksands defensiv har sett betydligt bättre ut mot slutet. Janne Juvonen, som tagit plats mellan stolparna under de senaste kamperna, har stått för flera stabila insatser men samtidigt fått bra hjälp av de vitblåa backarna. Fyra pinnar på två fighter har fört masarna upp på samma poäng som Linköping.
Örebros tränarpar Niklas Eriksson Christer Olsson har båda jobbat i Leksand under flera säsonger. Duon har järnkoll på hur Melin och company vill spela vilket de också visat under säsongens tidigare bataljer som ÖHK gått segrande ur med 4-2 respektive 5-3. Känslan är att gästerna blir ett nummer för stora i Tegera Arena. Något målfyrverkeri lär det inte bli den här gången, men visst lockar procenten på den högra fyran.

3. Växjö – Skellefteå – 3-0
Vi stänger denna härliga Bomb i Småland när Vida Arena slår upp portarna för mötet mellan Växjö och Skellefteå. Sam Hallams lakejer har sannerligen rest sig på nio. Efter en rad lysande matcher, framför allt här hemma, har Lakers emellertid gått på två raka minor. Visst, 1-2 borta mot Örebro är väl inte så mycket att orda om, men 0-1 mot Malmö i den egna borgen var en medioker insats.

Sett till den senaste månaden har även Skellefteå klättrat i tabellen. Västerbottningarna har fyra raka triumfer med sig i bagaget till Småland. Detta stora hockeylandskap besökte de svartgula krigarna så sent som i lördags när HV71 lades på rygg med 3-2 efter straffar. Backen Jonathan Pudas kommer från en lysande höst och kopplas nu ihop med flera utlandsklubbar till nästa säsong.

Det har knappast sprakat om Växjö under de senaste omgångarna. På fem fighter har småläningarna en målskillnad på 7-9. Dags för lirare som Horak, Pettersson och Davidsson att ta tag i det offensiva spelet för bakåt ser det otroligt stabilt ut med backarna Melart, Koivisto och company. Värdarna ska hållas som favoriter här vilket också oddsen just nu indikerar. 1-3 på båda lagen är såklart rimliga tecken att plita ner. Nollan på Skellefteå kan vara vägen mot de större summorna!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se