Serie A Bild

Cavanezzis Italien

SPELTIPS

Speltid: 5/1 & 6/1
Odds:
Spelbolag: Svenska Spel

 

Den här spalten är tänkt att återkomma veckovis under Serie A säsongen nu under våren. Tanken är att gå igenom helgen som varit och även blicka framåt mot främst veckoomgångarna speltips-mässigt. Det kommer bli rekar givetvis, men även som det heter i TuttoBalutto, lite Italien-runk.

Min fascination för Italiensk fotboll startade i mitten på 90-talet. Då genom VM i USA och min favoritspelare blev tack vare SVT:s episka VM-krönika, Roberto Baggio. Den egensinnige buddisten med hästsvansen(för det mesta), som flöt fram med bollen och fick en ungdom som mig att drömma om att bli fotbollsproffs. Han hade inte Romarios kroppsbyggnad, han var inte vänsterfotad som Hagi, Maradona eller Stoichkov, så han var lättare att relatera till för en högerfotad smalare kille som jag. Jag kunde senare följa honom i Uno X Due med Thomas Nordahl på söndagarna, vilket magiskt program det var. Sedan följde jag honom under hans tid i Brescia, med bland annat en ung Andrea Pirlo i början av 2000-talet. Kampanjer bedrevs i Italien för att få med Baggio till VM-truppen 2002, även till EM 2004. Det blev aldrig så, tyvärr. Il divino Codino, den gudomliga hästsvansen avslutade karriären i Brescia 2004. Ett vackert slut för en fantastisk ambassadör för den italienska fotbollen. Han fick mig intresserad och sedan dess har intresset aldrig dött ut.

Enligt mig finns det fortfarande ett mervärde i den italienska fotbollen. Ett värde som till stora delar gått förlorat i England och Spanien. Romantiserandet kring fotboll och fotbollskulturen finns kvar till stora delar. Vi som även konsumerar Allsvenskan kan ställa oss frågan, behöver man egentligen någonting mer?

Svenskintresset bör glöda dagar som dessa också. Zlatan är ”hemma” i Milan, Kulusevski är på läkarundersökning hos Juventus. Kulusevski, en svensk 19-åring klar för Juventus. Smaka på det. Det är inte Ajax vi pratar om här. Det är stora, enorma, historiska, Juventus. Klubben som lockade Cristiano Ronaldo från Madrid. Ni som missat Kulusevskis framfart och inte konsumerat Parma i år, gör det och upplev Sveriges fotbollsframtid. Ni kommer inte bli besvikna.

Veckans speltips/rekar:

Roma – Torino +1.5 Torino till 1.61 på Svenska Spel

BLGM 1.76 på Svenska Spel i samma match också intressant.

Bör vara en ganska jämn tillställning. Roma hade ett enkelt schema innan jul, och Torino behöver inte skämmas eller skrämmas här.

Napoli – Inter DnB 2 1.98 på Svenska Spel

Svag för Napoli och kraften i San Paolo, men Inter är det bättre laget just nu, och det är fortfarande ingen ordning i Neapel. Gattuso som tränare? Godnatt. Raka 2:an för den vågade till 2.68.

Atalanta – Parma

+1.5 Parma till över 2ggr pengarna.

Borde bli en öppen match vilket i så fall kan passa Kulusevski med nytt Juve-kontrakt och alltid snabbe Gervinho som handen i handsken.

Oddset har blivit lite väl lågt på Atalanta va? Kan ju självklart bli 5-0 som mot Milan, men öppna spjäll framåt och bakåt är att vänta.

Obs. räkna inte med att vinna pengar på rekarna och rygga inte blint. Det här är mina tankar och ideer. Man vet aldrig vilka nyckelspelare som gått upp 3-4 pannor under julledigheten.

Ciao,

Cavanezzi

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se