Perrymejsens Blogg

Close but no cigar

Nära skjuter ingen hare

“Men jag får ju för fan inte ens chansen att vinna, hade jag bara fått lite marker hade jag slaktat de här sitoutgubbarna”
Jerry 1 min efter bust i Millions Online ME på partypoker.

Samtidigt som jag hamnat i osant bra situationer när folk gått all-in så vill jag nånstans i stundens hetta tycka att jag sprungit dåligt. Det är det mest frustrerande sättet att åka ut på tycker jag. När de ända händerna man vinner är All-ins. Mellan de situationerna är du helt chanslös. Inte ett kort över tio. Inte en hålpipa. Inte ett backdoorfärgdrag. När du väl träffar något är du slagen ändå.
Hemskt är det.
Det är den delen som det otränade ögat missar i form av tur eller varians eller vad man nu vill kalla det. Att hamna rätt i All-ins är såklart det viktigaste. Men att aldrig ha en hand eller ännu värre att alltid ha lite sämre än din motståndare är en annan form av otur. En enda pokerturnering kommer ner till nästan bara varians. Ju högre nivå du spelar på (ju högre nivå dina motståndare är på) desto mer sant blir detta.

När du stirrar in i skärmen och blir synad av “Grattis du har nåt 12e placering i turneringen” så är denna rationalitet som bortblåst. Det spelar ingen roll hur många års erfarenhet man har eller hur bra man normalt sett är på att hålla känslorna borta. Bust djupt i stora turneringar gör ont.

Men 40k$ är en fin cash i slutet av dagen. Mycket roligt såklart att det var tre gubbar från stugan som hade en prolle var. Alltid kul att spela för någon annan än bara sig själv.
Sen ska vi inte glömma den otroliga railen jag hade på streamen. Fantastiskt <3

Pokern i övrigt har väl varit ungefär som Millions Main, när det gått bra. Jag blir 10-25e just nu. Inge flyt deep i turrar. Men känner att spelet sitter och att det är skoj att spela så lätt att nöta på nu. Men vi har faktiskt nypt en bingobricka till. Finalbordade partypokers “Big Game” (530$) och blev 7a. Vilket gör att vi kan bocka av “Sunday Major FT”. Nästa bingo kan komma snart =)

Det som gör det aningen “svårt” är såklart familjen. Man vill hinna med mycket. Men jag ska verkligen inte klaga. Jag hinner med att spela mycket för att ha en 6 veckors bebis hemma. Jag har en helt fantastisk flickvän som stöttar mig i mitt spelande trots att det många gånger är tufft att vara ensam med Isak. Det blir såklart lite lurigare för min del att veta hur man ska tänka. De flesta när de får barn vet om att de jobbar 7-16 (ich) Mån-Fre. Men när man bestämmer över sin egen arbetstid då? Hur gör man då?
Misstolka mig rätt nu. Det är såklart fördelaktigt att kunna välja själv. Men lösningen kommer se olika ut för alla. Man får testa sig fram.

Inte bara pokern som varigt roligt det senaste. Streamen igår (måndag) var riktigt kul. Vi sprang bra i många turrar (till slutet) vilket såklart hjälper till. Men mycket fint tugg och pep i chatten. Uppskattar det verkligen.
Imorgon är det Home Game på Svenska Spel med mig och Skagge. Det blir bountyturre så missa inte den festen. Då blir det Skagge som får köra det gamla ordspråket close but no cigar istället!


/Jerry

Chatta