Gruvligan Bloggen

Det är oddrörelsernas fel

En take från helgen om hur oddsrörelserna kan ställa till det ibland

Jag har funderat en hel del på oddsrörelserna på sistone. När de går emot mig tänker jag “det är oddsrörelsernas fel” och när jag står kvar och det går rätt ger jag mig en belåten klapp på axeln. Giganten säger att han har lärt sig att bemästra dem. Jag är väl inte riktigt där än kan jag påstå utan att överdriva. För under helgens Stryktips så påverkade dem mig återigen.

Jag var inne på att spika Coventry på mitt ena system för att balansera upp två lite sämre spikar. Pang så går oddset upp och jag ändrade till en gubbe istället. På det andra systemet kände jag att Wolves var ett mysigt alternativ. Pang så gick det upp och jag målade brett med penseln istället. Hur påverkade det systemen som helhet? Jo jag valde WBA på det ena och Sheffield på det andra. Förluster för bägge lagen, medan Coventry och Wolves såklart vann. Jag noterade att jag vid matchminut 65 hade 12 rätt på mitt stora 208-system och saknade då Sheffield för 13. Det blev inte bättre än 11 respektive 10 rätt tillslut.

Om jag går tillbaka till söndagens EU veckan innan, så ville jag köra ett system med fyra spikar. Jag valde då West Ham, Charlton och två mer chansartade spikar i form av Juventus och Köln. Min ambition var att försöka hålla vid mina tankar så länge som möjligt. Spiken av Juventus är inte speciellt bra spelteoretiskt sett – streckad 48 % och steg samtidigt i odds. Jag trodde nog att fler skulle kliva av den. Köln gick ner och sedan upp till 2,58 i odds. Ganska fin ändå. Jag lämnade sedan Inter och Arsenal utan villkor och vid matchstart runt 21-tiden stod det 13 rätt, 244 000 kr och nu skulle det jobbas en skräll i Inter. Självklart blev det inte så. Systemet gav en miniklonk på ca 87 000 kr. En helt okej start på året ändå.

Så vad vill jag säga? Vid EU-systemet stod jag bångstyrigt kvar vid mina drag. På Stryktipset när all information ska inhämtas sista timmen är jag flexibel som ett gummiband. Det är här jag kommer till min interna brottningsmatch och kanske nyckeln för att oftare sätta systemen.

Om Giganten kör ett tredagarsinternat på temat “Hur man bemästrar oddsrörelserna” anmäler jag mig direkt.

Signerat Bergmästaren, en tredjedel av Gruvligan

Chatta