Gruvligan Bloggen

God fortsättning!

Jag kan väl börja med att önska alla en god fortsättning på ett nytt år.

Året började med en jätteknall när Betting-Patriks system satt för nästan 2 miljoner. Fin utdelning för ett system där varje andel kostade 52 kr. Systemet i sig var smart och snyggt uppbyggt. Vändningarna och sena plingen gick åt helt rätt håll. Stort grattis till Patrik och hans andelsköpare.

Gruvligan stannade på några 11or. Ungefär så som det kan se ut. Efter ett år av poolspelsnötande och uteblivna storklonkar så vet jag att dalarna kan vara, inte nödvändigtvis så djupa, men väldigt långa. Med alla nästan-system av 12or. På många sätt är de svårare att hantera än när man är helt fel ute. Skillnaden på att få 12 och 13 rätt är monumental. När jag själv lyckades träffa den stora vinsten, var det ändå en bekräftelse på att jag har det i mig och att alla långa dalar på något sätt varit värda det. Men tvivlet kommer ändå att infinna sig när man återgått till vardagen inser att man valt fel åsna, försökt att fälla fel favorit eller tagit fel chansspik. För mig är det då viktigt att inta teflonmode och bara låta det rinna av och gå vidare.

För cirka två år sedan skulle min dåvarande chef gå i pension på mitt gamla jobb. Hon hade då ha en “liten” överlämning som slutade i att hon i cirka tre timmar pratade om dokumenthanteringen. Det handlar bland annat om arkivering. Jag hade då cirka ett års erfarenhet som chef. Fortfarande naiv och jag kunde så klart inte allt ännu och kanske ännu mindre om dokumenthantering. Jag minns att jag efter överlämningen tänkte: “ju mer jag förstår desto svårare blir det.” Det kan tyckas motsägelsefullt. Men det är ett uttryck som jag tycker gott och väl kan appliceras på poolspelande.

Förstår jag mer än för ett år sedan? Ja.
Tycker jag att det är svårare än för ett år sedan? Ja.

Jag kan nästa likna det som en låda. När jag öppnar lådan finns där något som jag kan lära mig och i den lådan finns en annan låda med något nytt och så fortsätter det och det verkar inte ta slut.

Så 2022 kommer jag att fortsätta öppna lådor. Förstå mer, men det ska inte bli svårare. Det räcker med svårt. För det kommer det alltid att vara.

Signerat Bergmästaren, en tredjedel av Gruvligan

Gruvligans andelar hittar ni alltid på vår andelssida

Chatta