Gruvligan

Gruvligan – Vilka är vi?

Vilka är vi?

Gruvligan består av Anders Källgren, Jonas Sjögren och Nicklas Eriksson. Vi har spelat tillsammans i cirka två år, men tröttnade på att reducera genom Svenska spel. Vid den tidpunkten hade vi ett lag som hette ”Kardiologen rules”. Ett lag som Anders från början hade tillsammans med sina arbetskamrater. Vi hade väl cirka 1200 kr varje lördag att spela för men vi fick aldrig göra oss rättvisa tyckte vi. Vi ville spela större system och tyckte väl inte att ”Kardiologen rules” kändes speciellt lockande att köra vidare med.

Därför beslutade vi oss för att jaga fler andelsköpare och ett passande namn. Jonas föreslog Gruvligan och ett rungande bifall kom från Anders och Nicklas. Vi växte ganska snabbt och har idag ett eget följe på Facebook. När våra system blev större blev stugans verktyg vårt viktigaste redskap i jakten på 13 rätt.

Varför reducerat?

Med reducerat har vi möjligheten att spela med en större ram och samtidigt ta bort dåliga rader. Det ger oss möjlighet att skapa system med stor potential till bättre kostnad.

Hur länge har ni hängt hos Stugan?

I över ett år har Stugan varit vår givna inspirationskälla. Vi lyssnar på Stryktipspodden och läser dagligen på hemsidan och på Facebook för att hitta de bästa vägarna till nästa spel.

Hur lägger ni upp era spel?

Vi sållar oss till kolla-på-strecken-facket. Spelvärde är en naturlig byggsten i vårt bygge. Vi varierar understreckade högrisk spikar, med lågriskspikar och letar ständigt efter att fälla de stora favoriterna. Vi spelar generellt med medelrisk. Beräknad medelutdelning enligt Stugans verktyg hamnar runt 250 000 kr på de system som vi tidigare kört.
Vi tar gärna ställning med halvgarderingar mot favoriter när ett bra spelvärde finns och kör ibland med Gigantens favorit, gubbar när feelingen inkommer. Detta med blandad framgång.

Vilka system kommer vi köra?

Europatipset
Gruvligans lilla reducerade 80 kr
Gruvligans stora reducerade 150 kr

Stryktipset
Gruvligans lilla reducerade 80kr
Gruvligans mellan reducerade 150kr
Gruvligans stora reducerade 200kr

Chatta