Excelsnurran med Bengt Sonnert Räknare

Hedga dina spel på rätt sätt!

Vi får ofta frågan hur man ska gå tillväga för att ”säkra upp” en del av vinsten när endast en match återstår på tipset eller den där femlingen som är på väg att ge 28 gånger pengarna endast har Unitedseger kvar för att sitta. Det vi refererar till är vad vi kallar för att hedga eller Cash Out.

Till att börja med så har många sidor implementerat en funktion som heter ”Cash Out” för att spelaren när som helst under spelets gång kan välja att ta ut sin vinst när man känner sig nöjd eller inte vill riskera mer. Vad schysst kan man tänka, men nackdelen med den funktionen är att sidorna generellt sett tar en ganska hög avgift på dessa Cash Outs. Någonstans runt fem procent kostar det generellt sett. Så använder man sig av den allt för ofta så kommer man förlora väldigt mycket i längden. Men vad finns det för alternativ då? Jo det har vi gått igenom i videon nedan, men för att förtydliga så tar vi det även i text.

I och med att Pinnacle har så pass hög återbetalning på de flesta marknaderna, samtidigt som de har extremt höga limits (Du kan spela stora belopp utan limitering) så är det ett perfekt verktyg i det här sammanhanget. Vi tar ett exempel:

Vi har har spelat 50 kronor på en femling som ger 5000 kronor om Kalmar vinner den avslutande matchen mot Värnamo. Nu vill vi säkra upp en del av vinsten och behöver såldes spela X2 eller +0.5 på Värnamo. Kikar vi på oddsen, så ser vi att det är 97.67% återbetalning här, alltså 2.33% rake på marknaden. Det betyder att vi i jämförelse med Cash Out-funktionerna sparar cirka 3% eller 30kr per tusenlapp i snitt genom att spela +0.5 istället för att trycka på Cash Out-knappen.

Cash Out Kalmar-Värnamo

Hur räknar jag ut hur mycket jag ska hedga?

Vill du ha exakt samma vinst oavsett utfall, så ska du spela 2381kr på Värnamo. Det räknas ut genom att ta totala vinstsumman vid Kalmarvinst delat med oddset på +0,5 (5000/2.1=2381) Vill man göra det ännu enklare för sig själv när man ska hedga tipset eller oddset, så har vi ett bettingverktyg som ni kan använda er av här. Klicka på bettingverktyget i vänstermenyn och vidare till ”hedga tipset”. Är man fortfarande osäker så finns det videos i samma sidomeny som förklarar hur man använder sig av bettingverktyget.

Signa upp hos Pinnacle här via stugan 

 

Videogenomgång om Cash Out med Bengan och Timman

 

Lycka till med era spel!
The Gambling Cabin