Kretz krönika

Jag lyfter på hatten!

Det finns ingen annanstans att börja än här: ett stort jävla grattis till Patrik Grönlund, a k a Betting-Patrik, som i går satte stryket för nästan 2 miljoner kronor.

Prestationen blir knappast mindre av att vinsten kom på ett förhållandevis litet system – ett 52-kronors på 2 592 rader.

Det kräver naturligtvis tokmycket tur, vilket Patrik hade. Spurs avgjorde i 97:e och Bristol låg under med 17 min kvar av ordinarie tid.
Men spelet handlar just om det – att tillräckligt ofta försätta sig i situationer där man får grymt betalt för tokmycket tur.

När det har gått lång tid utan vinst eller utan att man ens varit nära är det väldigt lätt att fega, vilket i regel leder till dåliga system.
Men Patrik föll inte i den fällan. Han visste att det var lag som Real Madrid och Leeds som behövde få chansen att tappa poäng och vågade gå för det.

Spiken på Bristol – och även den på Brighton med tanke på deras track record som favoriter – är brutal. För mig fanns det inte på kartan, jag hade spik Millwall på ena och helad på andra och X2 på Brighton.

För egen del är jag väldigt besviken på helgen. EU-tipset är inte mycket att säga om – där kom jag bara totalt fel. Plockade några åsnor som inte var i närheten av att göra sitt jobb.
Stryket däremot började fantastiskt. Efter lördagens fyra matcher var de två spikarna (West Ham och Spurs) redan inne på mitt stora system, och chansen att sätta villkoren var ungefär 45%.
Men söndagen blev en påminnelse om Murphys lag, då Millwall tappade ledning och vasken Brentford vände underläge till vinst.
Som lök på laxen tappade Liverpool 0-2 och drömmen om 13 landade i 10.

Det har varit motigt i ett par veckor nu. En incident som säger det mesta var nyårsaftonens TT-omgång. Jag hade dodgat diverse minor och när tre matcher återstod behövde jag bara 2:an på City.
Då meddelar SvS att omgången ställs in.

Men tur och otur tenderar att jämna ut sig och jag har inga andra planer än att göra som Patrik – vara där och nöta tills den dagen då alla stjärnorna står rätt på himlen.
Förresten så hade jag faktiskt också flyt också när jag tänker efter. På nyårsafton hade jag 2,8 k i ett större V75-system tillsammans med en kompis. Men tack vare ATG:s outsägligt usla serverberedskap lyckades vi inte lämna in systemet. Det kändes trist då, men desto bättre när det visade sig att vi bara hade fått 5 rätt.
Oförlorade pengar räknas lika mycket som vunna.

Johan Kretz

Chatta