SSL

Jönköping – Växjö

SPELTIPS

Speltid: 14:59 Lördag
Odds: 2,76
Spelbolag: Svenska Spel

Spela på Växjö IBK

Jönköping – Växjö

Under lördagen sätter sig Växjö på bussen för att möta Jönköping i ett smålandsderby och jag tycker att Svenska Spel är lite väl generösa med oddset på bortalaget här.

Växjö som vi hittar på en femteplats i tabellen gjorde inför denna säsongen hade en ganska stor omsättning i truppen där rutin byttes ut mot yngre talanger. Laget tappade även headcoach Norden och med 6 nya spelare på planen samt ny huvudtränare så var det nog ingen som förväntade sig att man skulle kliva ut dem första omgångarna och levererar.

Jag tycker att Växjö börjar bli mer bekväma i sin nya trupp och jag tror att det är ett av lagen som kommer att ha en bättre vår än höst denna säsong. För ett litet tag sedan la en av lagets profiler Ludwig Persson klubban på hyllan vilket är extremt tråkig och det är ett tapp som hade påverkat dem flesta lagen. Nu öppnas dock möjligheten för dem yngre spelarna att ta ännu mer plats.

På andra sidan planen har vi Jönköping som fått tillbaka Weidman efter att han dragit på sig en axelskada under försäsongen. Weidman är en om inte Jönköpings viktigaste spelare och ska laget vara med i kampen om en slutspelplats så kommer han att vara väldit viktig.

Jönköping är en förening som satsar väldigt mycket på sina egna produkter och inte alls är rädda att ge yngre spelare chansen. Det skapar fantastiska möjligheter för spelare vilket syns på spelare som Weidman, Åkesson, Blomkvist och Nielsen bland annat då dessa är födda mellan 95-98 men redan har flera års erfarenhet av både SSL och allsvenskan.

Att denna match är värderad på samma sätt som Jönköping – Warberg var i onsdags är enligt mig helt fel. Växjö har börjat få igång spelet och när vi summerar säsongen 19/20 så kommer man att vara det bättre laget mellan dessa två.

Jag kommer därför att kliva in på rak bortaseger till oddset 2.76 hos Svenska Spel

/Emil

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta