Trav med stugan bild

Kvällens V86 analys!

Tyvärr så märks den påtagliga hästbristen av i Trav-Sverige i kvällens omgång med tunna fält i ett par lopp. Är det någon spelform som ändå klarar av det så är det V86 som i grunden ändå är så pass svårt där man verkligen gynnas av att spela system i size.

Observera att barfotaförbudet är borta så räkna med att det kommer blinka rött (hästar som går från skor till barfota) i startlistorna igen.

Vår analys

V86-1
1 Velegance rätt favorit, 48% kanske något för mycket eftersom innerspåret kan häxa. Dock så är det bike och barfota runt om vilket är ett plus, hon borde kunna lösa det från dödens också. 7 Micro Vick 9% är tidig vid gardering, knallform och få hästar i loppet gör att hon kommer sitta bra på det om favoriten får dödens på troliga ledaren 4 Golden Girl D.T.

V86-2
Jag är inte vrålimpad av favoriten 5 Mellby Hoffa 36%, visst, blir han släppt till spets så borde han ha en bra chans men jag har svårt att de varför Pekka Korpi bakom trolige ledaren 4 Arnie Express 16% skulle släppa även om det är full väg denna gången vilken är ett minus för hästen. Förstastreck för mig blir 6 Belker 15% som kommer få ett bra lopp i det lilla fältet, hästen var tunt jobbad inför loppet senast och kommer gå framåt. Han är hårdast i loppet och jag tror han gör upp om det.

V86-3
Ruskigt låg klass, dessutom är det ett ungdomslopp. Favoriten 11 Dreamstone 32% missgynnas av bakspåret men det är möjligt att han bara är bäst ändå, endast två av hästarna har vunnit mer än ett lopp. 4 Chimneysweeper har gjort lite i loppen och verkar ok. 5 Maxi 4% kan leda länge och mötte och var slagen av topphästar senast, resten kan jag knappt sortera.

V86-4
Ett av kvällens bästa lopp. 3 Paret D.E. har varit bra hela vintern men är spelad till 46% mot bra hästar. Dels så har hästen varit ute hela vintern och möter nu hästar som springer barfota och är i början av sin formtopp och dels så har han tjänat en del pengar sista två månaderna, jag tror att han får stryk. 9 Coogan är fältets bästa häst i grunden och van barfotatravare. Tränare Daniel Redén verkar nöjd med förberedelserna och jag betalar mest för honom till 27%. Jag noterar även att 4 Eicas går barfota för första gången på länge och varit vass hela vintern, 15% är ingen fynd men okej.

V86-5
Ihåligt och de två mest spelade har bra chans. Jag vill dock slå ett slag för 6 Umaticaya 7%. Hästen har varit rätt kall i två raka för Kolgjinis. Dock så går hon ner rejält i klass, får tävla barfota och med bike vilket är intressant.

V86-6
Också rumphugget efter fyra strykningar. 6 Timorol är 70% just nu och omgångens största favorit, visst, springspår och kanska kallt motstånd tyder på bra chans. Dock så vinner inte hästen ihjäl sig så jag chansar och garderar, man vill ändå åt degen. 7 Ville Am 9% återgår till gammal balans och är rejäl. Det kan bli rygg ledaren här och då kan han slå av favoriten. 12 Enjoy’s Jagger 4% åker också med efter bra insats senast. Fyra strykningar gynnar mycket.

V86-7
Desto roligare lopp. 1 och 14 är mest spelade. Av de två så gillar jag 1 French Quick mest till 17%, barfota och spetsläge. Jag kommer dock gardera med 7 Unarmed Face 4%. Hästen har kapacitet och Kolgjinis är alltid bäst hemma på Jägersro. 14 Quite E. Wood 9% är V75 härdad och åker också med på lappen.

V86-8
Ser en okej favorit i 4 Messiah 35%. Hästen är medel ut och har vettig chans att ta över ledningen och sedan leda hela vägen trots att han inte har startat sen september. Dock så är det ingen riktigt vinnartyp och jag vill betala för 6 Langen’s Airborne som har dokumenterad form och nu ska gå barfota runt om, 16%!

Det är jackpot på V75 på lördag, då kommer utförligare texter.

Systemen som vi kör på ikväll.

Patric Skoglund V86: 250kr
Patric Skoglund mini: 88kr
Neves V86: 149kr
GC Challe V86: 150kr
Coach Sten V86: 100kr
Skägget V86: 50kr

Lycka till och ha en trevlig kväll.

/Neves

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta