Perrymejsens Blogg

Le champ

En sann vinnare

Segerns sötma är ljuv. “Vad har han vunnit för turnering?” Tänker ni nu. Ingen alls. Men jag har slaktat Bengt “pkrbt” Sonnert Headsup. Den självutnämnde pappan av pokern har fått sätta sig ner. Visst, det var väntat men det känns ändå otroligt bra att visa vem som bestämmer.

Kanske såg det inte riktigt ut som jag vill minnas det. Sonnert Challenge på partypoker slutade visserligen med vinst för mig, men det var väldigt jämnt. Faktum är att jag låg under ganska kraftigt efter första halvan av matchen. Men springets vindar vände och jag började få flyt. Det hela slutade i en modest vinst för stakesen (2x 5/10$ HU) på drygt 1000$.

Det var väntat, men mer tydligt än jag trodde vad gällde edgen vi hade i de respektive spelen. För er som missade matchen så spelade vi alltså ett bord NLH och ett PLO. Jag gick in med gott självförtroende att jag skulle ha edge i Texas och att han skulle ha det i PLO. Men jag trodde att min edge i Texas skulle vara större än hans i Omaha.
Efter matchen är jag inte lika säker på om så var fallet…

Det var ganska uppenbart att Bengan inte spelat Texas HU på ett tag då det märktes att han inte var bekväm med att jag pot och överbettade mycket. Detta resulterade i att han foldade allt för mycket med för starka händer. Vilket i och för sig i sin tur till en och annan briljant fold.

PLOn då? Jo där trodde jag att jag skulle vara bekvämare än vad jag var. Jag tror definitivt att mitt flopsnitt var en bra bit under normalt, men att jag ändå kanske var lite för passiv. Hur som helst så kände jag mig outclassed i den här spelformen. Hatten av.
Missade ni matchen går den att se i efterhand på stugans twitchkanal. Jag visade eller berättade vad jag hade mer eller mindre varje hand och Bengan visade sina.

Söndagsgrinden då?

Den började finfint med att jag kvalade in till partypokers 5300 Millions Main event genom supersatteliten med 50 säten garanterade. Väl där fick jag en fin start och var uppe på 1.7M som mest (1M start) men hade lite oflyt i nån hand och kortkall på det så ingen lycka.

Enda deeprunnen kom i ett annat fint Millions event. Opener 1050 KO$. En tvådagars turnernig som jag gick vidare i på sista flighten. Jag hade ganska bra med marker till dag 2 men bara tagit en bounty. 91 spelare kvar till dag två och jag byggde stacken men tog inga bountys. Turneringen var oerhört frustrerande då det kändes som jag blev checkraisad varje gång jag bettade en flop. Till slut hade jag toppar med K5 på K-4-2ss. Blir checkraisad och min motståndare går bet turn och bet river på utspringningen T-Q. K-4-2-T-Q är brädan med missat färgdrag. Jag synar ner och får se QT för backdoor tvåpar. Den gjorde ont. I detta skede var vi drygt 12 kvar i turneringen.

Med 9 spelare dubblar jag upp vid nåt tillfälle och har ca 60 miljoner på BB 1 miljon. Jag blir då återigen checkraisad. Med AT på T73, ska jag ingen stans. Ännu en gång går min motståndare Bet och Allin på river. Brädan springer ut: T-7-3-4-7 (missat färgdrag). Denna gången får jag se A9cc för total bluff och jag har nu 120 BB med två spelare till FT, fortfarande med bara en startbounty tagen.

Tyvärr förlorade jag en flip mot två allins med AQ v TT och 99 för massa bounties och en dunder chiplead på FT. Istället så satt jag med en medelstack och ett kortsnitt en bra bit under medel. Det hela slutade tyvärr “bara” med en femte plats för drygt 12k$.
Detta räckte till ett plusresultat så på det sättet ska jag inte klaga.

Veckan som kommer:

HG på onsdag med mig och Syre. Syre kommer ratta och jag agera sidekick.
Men höjdpunkten blir söndag! Då blir det stream med både Millions på partypoker och Turbo series på Stars.

Missa inte det =)