Neves Tennishörna

Neves Tennishörna

Det är tätt mellan de bra tennisveckorna nu och jag fokuserar på de större turneringarna. Anledningen är att jag som inte sniffar spelarna i ryggen behöver en större turnering för att utgå från att spelarna ska prestera max. När det är en stor turnering så sniffar jag spelarna i ryggen men i de mindre turneringarna så kollar jag enstaka matcher för att skaffa mig information om spelare jag har sämre koll på.

Förra veckan var det Monte Carlo och den följde jag från ax till limpa. Jag lägger några mindre spel men det handlar mycket om rätt match-upps för att jag ska orka lägga större spel sen måste jag också ha tid för att posta en ordentlig text här. Man har ju några travlopp att gå igenom mellan varven.

Jag har sett en del av Barcelona ATP 500 den här veckan. Jag vill verkligen betona att jag inte har sett allt och det måste sänka insatsen men några procent. Av det jag har sett så har världens bästa grusspelare genom tiderna sett bedrövlig ut. Han torskade mot Rublev i Monte Carlo förra veckan och det är helt klart att de mest namnkunniga spelarna (Nadal, Djokovic, Federer) fortfarande har oerhörda höjder i de största turneringarna men inte kan vara lika konsekventa i sina formtoppar som de var för 5-6-7 år sedan. De måste anpassa sin form för att vara som bäst vid rätt turnering de kan inte vara bra i lika många matcher längre. Det är ett utmärkt tillfälle för oss spelare att kunna ta betalat när stora krafter inom marknaden fortfarande går på namn mer än prestation.

För två år sen vann jag massivt på att spela Dominic Thiem mot Rafael Nadal, här i Barcelona till @ 3,75. Nadal var sedan ganska överlägsen i Franska Öppna en månad senare.

Nadal har varit kantig, seg, otajmad och haft ett allmänt dåligt tillslag under veckan. Jag har sett alla hans matcher och det är mycket som saknas. Han såg visserligen något bättre ut mot duktige Busta idag (lördag) men Busta ser på Nadal som Benzema ser på Cristiano Ronaldo. Det är hans gud och Bustans prestation var svag. Han trodde inte på seger själv.

Jag har sett en del av Tsitsipas och jag har under veckan trott att han har varit sliten efter att ha vunnit Monte Carlo och därmed kommit till Barcelona utan att känna att han ska kunna prestera max. Ju längre in i turneringen man kommer desto mindre risk är det att Stefanos Tsitsipas ska känna av att han är sliten, om han ens är det. Han möter världens bästa (tycke och smak) spelare de senaste 20 åren och motivationen är maximal. Jag pratar ofta med folk som har bra insyn hos de bästa spelarna och att Tsitsipas ska vara sliten finns inte på kartan.

Att spela emot Nadal är ingen lek. Han tävlar som ingen annan och ingen annnan har samma förmåga att höja sig som han gör på viktiga poänger.

Ser man till tennisen som spelas så möter Nadal helt annat motstånd än han har mött senaste veckan. Det är sällan man får @2,50+ på en spelare som egentligen ska vara favorit. Motståndarens data på grus talar emot. Man ska vara försiktig när man spelar emot Nadal men jag tror han är helt chanslös i morgon och spelar ett högspel Tsitsipas på pinnen @ 2,66. Observera att marknaden är ganska grund och oddset lär kunna gå upp lite. Var inte rädda för det utan det är en naturlig utveckling. Avvakta i så fall och klicka 16.00 när matchen börjar, oddsen är nog högre då.

Det finns en dag på måndag också och det kommer alltid nya matcher men denna känns riktigt bra.

/Neves