Och likväl flyger den …

Den senaste veckan har jag slagits av hur paradoxalt poolspel är. Fundera lite över följande scenarion:

1. Efter en lyckad statskupp tar TGC makten i Sverige. I egenskap av nyutnämnd utbildningsminister tvingar jag alla svenskar över 18 år att gå en kurs i poolspelsteori. Alla får lära sig att reducera överstreckade favoriter.

Sedan lämnar jag lugnt och fint in mitt 81-raders matematiska med nästan enbart favoriter och blir ensam vinnare, eftersom jag är den enda som låtit såväl City som Liverpool och Chelsea vinna …

2. Tänk att någon vill sälja lotter till dig.
”Hur stor chans har jag att vinna?”
”Det får vi se”
”Ok, men om jag vinner, vad får jag då för pris?”
”Det får vi också se”
”Ok, jag tar 10 lotter!”

Absurt? Ja, men precis så beter sig de som lämnar in sina rader långt före spelstopp medan omsättningen fortfarande är låg. De känner inte sin vinstchans (oddsen har inte satt sig) och de vet inte hur vinstplanen ser ut (streckprocenten har inte heller satt sig).

Så vad skulle hända om denna grundläggande insikt plötsligt drabbade hela spelarkollektivet och alla började lämna in 15.58?
Tipset skulle bli exakt den gissningslek som gemene man tror att det är.
Och tvärdö, förstås.

Så ju mer jag funderar på saken, desto klarare synes det mig att poolspelen är en humla.
Den borde verkligen inte kunna flyga.
Likväl flyger den.

Veckan som gick
Jag hade en fåfäng dröm om att sätta tre EU-tips på raken, men det blev bara två. Och inte var utdelningarna (i varje fall inte för midweekomgången) något att hänga i granen heller.
Men visst hade det varit coolt? En vecka – tre inlämnade system – tre gånger tretton 🙂

I söndags var jag rätt på det och behöver inte skämmas för bommarna (Malmö FF och Sassuolo). Men det vore rent oförskämt att whina när andra verkligen blev bad-beatade på riktigt. En stuganmedlem åkte på Villareals närmast surrealistiska självmål i 95:e matchminuten. Jag förstår om han inte sov den natten.

Veckan som kommer
VM-kval stundar och även om jag ser fram emot Sveriges matcher så blir ju inte kupongerna jätteroliga. Jag kommer antagligen att sjösätta några bolag ändå, men till lite lägre andelspris.
För övrigt är ju det här en match man inte gärna missar (tipstack till Andreas Ullman):

Sköt om er!
Johan Kretz

Chatta