Kretz krönika

Om inlämnade och olämnade kuponger

Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I skrivande stund sitter jag och bombar värktabletter efter gårdagens tandutdragning. Det var en tand i underkäken som hade dött på grund av en expanderande plomb och lett till inflammation i käkbenet.
Jag är rätt sjåpig av mig och inte blev det bättre av att tandläkaren såg ut att vara 20 år ungefär.

Jag vet inte om han led av tidigt debuterande Parkinson eller något, men han darrade så att det lät som kastanjetter när instrumenten klapprade mot mina tänder. Var lite rädd att han skulle få med tungan när han sydde igen, men nu har det gått 30 timmar och såväl smärtan som blödningen verkar vara på reträtt.
Det blir väl till att inta fredagsölen med sugrör, men värre hälsoproblem kan man ha.

En del av charmen med spelvärlden är alla de där sjuka, fullständigt osannolika händelserna som den synliggör. Universums stora, kvantdrivna slumpgenerator ser väl egentligen till att de inträffar hela tiden – även utanför spelvärlden – men vi har ju sannolikhetsglasögonen på oss på ett annat sätt än gemene man.

Jag har en god vän, T, som jag nämnt i tidigare krönikor. Förra lördagen blev han ansatt av två bekanta som ville att han skulle göra ett ST för dem att dela på tre.

T har absolut nollkoll på sport (häromdagen när vi satt och försökte jobba bort Barca och jag upphetsat kommenterade att Lewandowski fick rött svarade han ”Jaså, vilket lag spelar han för?”) .
Men bygga perfekt balanserade system, det kan han och det gjorde han i lördags. Resten av dagen ägnades åt trav, TT och diverse annat och T glömde helt bort att han hade ett 3k-system på ST.
Först på söndagsmorgonen kom han ihåg och oj då, det blev visst 13 för 419 k att dela på tre.

T:s bekanta var såklart jätteglada och nu ville de att han skulle göra ett EU åt dem också. Han gjorde en systemram som godkändes av de andra, men när det närmade sig spelstopp fick han som skulle lämna in ”bad gateway” ett par gånger och det blev aldrig inlämnat.

Systemramen såg ut så här:

Systemrad

”Det känns nästan som att helgen har gått back”, var T:s lakoniska kommentar.

Min egen helg (den 5-6 nov) var inte lika dramatisk. Jag spelade en liten privat EU (ca 700 rader) som hade 13 tills West Ham på något obegripligt sätt lyckades tillåta en kvittering från Blackburn i 89:e minuten. Men raden var hur som helst kraftigt underbetald så det handlade väl inte om mer än 25 k som rök där.

Innan jag säger ”trevlig helg” och cyklar iväg till bolaget vill jag säga några ord om förra veckans krönika om oseriösa provisonsjägare.

Jag står till 100 procent för att jag tycker att det är vilseledande, ja till och med bedrägligt, att marknadsföra sig så som en del av ”ombuden” gör. Det är inte okej att hävda att man ”dragit in 880 00 kr i år”, när spelarnas insatser summerar till 1,2 miljoner.
Och det är inte okej att säga att man vann i går också, när man fick 189 kr för 8 på ett system för 2 187 kr.

Krönikan skapade (milt talat) debatt, såväl i Stugans Facebookgrupp som i de forum där de kritiserade ombuden huserar. Dessvärre uppfattade vissa min krönika som att Stugan angrep sina konkurrenter.
Så var det inte.

Jag skrev faktiskt att det självklart finns seriösa spelläggare utanför Stugans väggar. Är man en sådan har man därför ingen anledning att ta åt sig.

Särskilt olyckligt vore det om folk utifrån tror att jag skrev som jag gjorde på uppdrag av Stugans ledning. Jag har alltid publicerat själv utan förhandsgranskning från Bengt eller någon annan Stuganboss, och så var det även denna gång.

Ingen hade en aning.

Trevlig helg!
/Johan Kretz