POY 2024

Player of the year stream!

På söndag är det dags att summera det första kvartalet av player of the year racet och det gör vi genom att leverera en go söndagsstream med Timman och Kristian ”Toast” Karlsson från 19:00 och framåt!

Gubbarna kommer att klicka upp en fullmatad söndagsgrind, som förhoppningsvis håller på in på småtimmarna. Det kommer att tävlas ut fina priser under streamens gång i form av utlottningar i chatten, samt köras en last longer-tävling i facebookgruppen. Har Timman någon chans mot OS och VM-rutin? De kommer även gå igenom upplägget för POY-rankingen, samt köra fina utlottningar under streamens gång!

Vad krävs för att ta sig till finalen? Hur många vägar finns det att gå? Hur fungerar poängsystemet? Dessutom kommer Skagge gästa under streamens gång och tanken är att vi ska diskutera några av nicken långt upp i listan. Som ni ser är vår magiker från Vegasäventyret ”RiverGoogles” på en sjättepplats. Toasten aka GrishaYaeger ligger för närvarande på en 21a plats.

I skrivande stund så ser rankingen ut så här ⬇️

topp 10 poy

Topp tre efter söndagen kommer säkra en plats i finalen via kvartalsrankingen. Sen börjar den rankingen om, så oavsett hur sent du drar igång jakten på att ni finalen, så finns det alltid möjligheten att göra ett bra kvartal och ta sig in i finalen.


Kort om POY Rankingen

Spela de rankinggrundande turneringarna varje vecka och visa att du är årets bästa pokerspelare – Player of the year – på Svenska Spel.

Mellan 1 januari och 31 december spelas POY-rankingen på Svenska Spel Sport & Casinos Poker. Tre gånger i veckan under hela året hålls de rankinggrundande turneringarna. Precis som tidigare kommer pokeråret 2024 att summeras med en POY-final, där de 99 bäst rankade spelarna gör upp om 500 000 kronor.

Så här fungerar det

Varje onsdag, fredag och söndag spelas turneringarna Lillördag, Fredagsfighten och Söndagssteken. Turneringarna startar kl. 20:00 och kostar från 440 kr. De 87 bäst placerade på POY-rankingen kvalificerar sig för POY-finalen. De tolv resterande finalplatserna når man genom att placera sig topp tre i någon av kvartalsrankingarna.

Turneringarna som är rankinggrundande i Player of the year
* Lillördag. Spelas onsdagar kl. 20:00. Inköp: 440 kr.
* Fredagsfighten. Spelas fredagar kl. 20:00. Inköp: 660 kr.
* Söndagssteken. Spelas söndagar kl. 20:00. Inköp: 810 kr.

POY-poäng
De spelare som placerar sig inom de 20 bästa procenten av startfältet får POY-poäng.

Kvartalsrankingen
Kvartalsrankingen fungerar så att en ranking avgörs varje kvartal där de tre bästa spelarna kvalificerar sig direkt för POY-finalen. Denna ranking återställs var tredje kalendermånad och grundas på alla rankinggrundande turneringar som startat under perioden.

Det går bara att kvalificera sig för POY-finalen en gång. Skulle en spelare både ta sig till finalen via en kvartalsranking och vara en av de 87 bäst placerade på POY-rankingen går den platsen vidare till nästa person på POY-rankingen. Skulle en spelare bli bland de tre bästa i fler än en kvartalsranking så gäller första gången som kvalificering för POY-finalen, den spelare som står näst på tur i den andra kvartalsrankingen blir då istället kvalificerad för POY-finalen.

Mer info och uppdaterad ranking hittar ni här på svenska spels hemsida!