Post-fuck-up-depression?

Finns det något som heter ”Post-fuck-up-depression”? Ni vet den där kvardröjande känslan av att man försuttit världens chans?

När grannarna får dela på 19 mille i Postkodlotteriet men du valde att hålla ett högfärdigt föredrag för dem om hur korkat det är att delta. Eller när alla chansspikarna satt och man bara behövde Bayern Munchen mot Greuter Furth för miljonutdelning.
Och du undrar vem det är som har lagt ett brun-gult färgfilter från 80-talet över ditt liv och varför det låter som om alla pratar genom en sordin.

Lite så känner jag efter Sveriges snöpliga avslutning av VM-kvalet. Det såg så lovande ut, och nu är vägen till VM plötsligt så lång och krokig. Risken är överhängande att Sverige, förutom att slå en hyfsat jämn motståndare i semi, måste orka bragda mot Italien eller Portugal.

Precis som alla andra, utom Janne Andersson, har jag svårt att förstå beslutet att byta ut Forsberg.
”Han började hänga och hade kanske 5 eller 10 minuter kvar i sig”.
Jaha, men om vi säger att han hade 6 minuter och 47 sekunder till i sig så är det väl för h-e av yttersta vikt att han spelar 6 min och 47 sekunder till, givet att han var den enda som verkligen oroade den spanska backlinjen?

Samtidigt – det är lätt att hänga upp sig på detaljer i den allmänna frustrationen. Vi har större problem än konstiga byten.
Det första, som jag varit inne på förut, är centrallinjen eller närmare bestämt innermittfältet. Kristoffer Olsson håller inte erforderlig internationell klass, och Albin Ekdahl gör det nätt och jämnt.

I slutet av matchen i söndags blev det uppenbart att vi är sårbara på fler positioner än så. Emil Krafth, som tills nyligen var back-up till Mikael Lustig, var uppenbart hämmad och det kändes som en tidsfråga innan han skulle dra på sig rött.
”Varför byter inte Janne ut honom?”  hann jag tänka innan nästa tanke slog mig:
”Mot vem då?”.

Daniel Sundgren var väl den ende riktiga högerbacken  i truppen förutom Krafth och även om man kanske kan tänka sig den mer rutinerade Samuel Holmén på positionen så fattar jag om det tar emot.
Till slut valde Janne att skicka ut VNL till höger och byta in vänsterbacken Martin Olsson.

Antagligen är det för sent att göra så mycket åt saken inför play-off, men om Sverige mot alla odds går till VM så hoppas jag att Janne tätar de här luckorna. Vi behöver spela in ett högerbacksalternativ till och vi behöver någon som kan vikariera för ständigt småskadade Ekdahl. Gärna en riktig gris (vi har ju stolta traditioner där, typ Schwarz, Mjällby, Daniel Andersson m fl).

Kristoffer Olsson-positionen skulle kanske Foppa kunna spela på om det kniper? Vi har ändå hyfsad fart på vänsterkanten med Augustinsson eller Martin Olsson.

Nog om detta och över till spel. Poolspelet har varit fortsatt kallt den gånga veckan (bortsett från två privata TT och en Challenge med lite mindre vinster). Däremot har odds-spelen gått riktigt bra.

Jag spelar egentligen bara oddsen för att ha lite action kvar när man spricker på poolspelen, så det handlar oftast bara om insatser mellan 200 kr till 1 000 kr. Men det är ju ändå kul när det flyter.
I går satt alla spelen: Färöarna +1,5, nollboll Skottland och England Ö 6.
I förrgår var det Serbien +1 och Kosovo +0,5. Bommade dock på Sverige +0,5.

Jag betraktar det som sagt som förströelse och gör sällan egna rekar, men till i kväll har jag faktiskt gjort en minirek. Det handlar om Kanada hemma mot Mexico. När lagen möttes i Mexico den 7 okt slutade det 1-1, men med mersmak för kanadickerna.

Coach John Herdman hade då sagt till spelarna att de bara skulle ut och köra och att han inte hade några problem med om de skulle släppa in ett eller annat baklängesmål. Det blev mycket riktigt också en extremt svängig match med många snabba omställningar och enorma ytor, där Kanada kunde ha gjort både två och tre mål.

Nu, när Kanada har en riktigt fin chans att direktkvalificera sig till VM, kan det förstås hända att matchdirektiven ser annorlunda ut. Men samtidigt har jag svårt att se Kanada justera sitt framgångskoncept på hemmaplan, och jag tror därför att det kan bli en målrik historia.
Ö 2,5 till ca 2,25 är därför mitt spel i kväll.

Kvällens EU-tips har alla förutsättningar att bli intressant. Det är kryddat med en 3 m kr JP, och i skrivande stund (kl. 12) har omsättningen nätt och jämnt orkat över millen.
Jag har sjösatt två system, ett 215 kr red och ett 99 kr red och har skissat lite (se nedan). 13-chansen på stora är ungefär 2,4% och på lilla 1,7%
Skulle omsättningen bli riktigt, riktigt låg måste jag dock tänka om, för då är mina rader nog lite för branta.

Lycka till, gamblers!
Johan Kretz

Chatta