Powerplay bild

Powerplay 18/1

Lördag innebär i sedvanlig ordning full omgång i svensk hockeys finrum. Samtliga 14 lag kastas in i elden och toppas med en allsvensk fight i Norrköping. Det är en klurig kupong vi har framför oss så här gäller det att vässa geniknölarna. Ett par fina skrällchanser har identifierats och målet är som alltid åtta friska med hög utdelning. Vi kör!

Spelstopp: 15.14

1. Djurgården – Malmö 1
Djurgården bärgade sin sjätte raka seger i SHL när Linköping lades på rygg i torsdags. Spelmässigt imponerade dock inte stockholmarna. Gästerna var faktiskt klart bättre, men det var huvudstadsmännen som var betydligt mer effektiva när chanserna dök upp. Spelmässigt har inte DIF sett något vidare ut under en längre tid men däremot haft en grym sista utpost i form av Niklas Svedberg som räddat många poäng. På Hovets blanka is ska dock värdarna gälla som favoriter mot Malmö. Rödhökarna från Skåneland är emellertid luriga om de kan hålla stången inledningsvis. Den hårt ansatta ettan bör få uppbackning omgående.

2. Luleå – HV71 2
Vi tar planet upp till Luleå. Här hemma i Coop Norrbotten Arena lirade “Bulans” björnar CHL-semifinal i tisdags och fick se sig besegrade av rivalen Frölunda med 1-3 och sammanlagt 4-5 efter de två striderna. Besvikelsen till trots satte sig Luleå på planet ner till Ängelholm och körde över Rögle med 7-4. Det gjorde man utan Robin Kovacs som kommer att spela för Örebro under resten av säsongen. HV71 har bärgat 27 pinnar på bortais, att jämföra med 25 som tagits hemma i Jönköping. I Norrbotten trivs Lundhs lärjungar allt som oftast fint. De tre senaste dusterna här har faktiskt slutat 2-2 efter 60 minuter. Svenska folket streckar just nu upp Luleå till alldeles för höga höjder. Med det sagt bör X2 prioriteras. Plocka med ettan om kosingen räcker.

3. Örebro – Rögle 1
Örebro, som redan återfinns på en finfin tredjeplats i tabellen, blir definitivt att räkna med i slutspelet då Robin Kovacs kommer in i laget. Närke-laget har sedan tidigare en starkt forwardsuppsättning med spetsspelare som Bromé, Stoa, Harper, Boucher och Rensfelt. Erikssons manskap kommer närmast från en 1-0-seger i Leksand där Målvakt Furch räddade 39 skott. ÖHK saknar dock ett par viktiga pjäser, inte minst backen Rasmus Rissanen. Hos Rögle är Daniel Zaar tveksam efter skadan han ådrog sig mot Luleå, dessutom har bandyklubben tre raka förluster med sig i bagaget till Behrn Arena. Ettan är trolig och en vettig spik att ta upp till 50 procent. Annars kan gaffeln vara en trevlig lösning då högsta nivån är hög hos gästerna.

4. Frölunda – Färjestad 1
Vi rör oss ner mot västkusten där Scandinavium slår upp portarna för en härlig holmgång mellan två stormakter inom svensk hockey. Färjestad visade klass när de hämtade ikapp 0-3 till 3-3 borta mot Brynäs senast. Det blev sedermera förlust för värmlänningarna efter straffar. Förlust blev det också för Frölunda, en häpnadsväckande sådan borta mot Oskarshamn. När hesa Fredrik ljöd efter 60 minuters hockey i Be Ge Hockey Center hade IKO krossat de regerande mästarna med 5-1. Mycket märkligt då göteborgarna presterat en klasshockey i båda CHL-fighterna med Luleå. På hemmabana ska dock Ryan Lasch, Joel Lundqvist och övriga indianer gälla som favoriter. På en knivig kupong slår vi dit spikettan till finfin procent.

5. Linköping – Växjö 1
Misären fortsätter för Linköping som nu åkt på däng i nio raka matcher. 2-3 förlusten mot DIF var extra tung. I torsdags var faktiskt lejonen det bättre laget. Men det verkar som förgjort för LHC som hade flera puckar i ramen och en rad öppna lägen som de bommade. Kan östgötarna komma upp i samma nivå ska de emellertid ha riktigt goda chanser mot ett Växjö vars offensiv hackar ordentligt för stunden. Hallams orangea lakejer har endast prickat in två pytsar på de tre senaste matcherna. Eftersom tvåan börjar krypa upp mot 50 procent bör pennan fattas västerifrån där värdet finns.

6. Skellefteå – Brynäs 1
Skellefteå fortsätter gå starkt! Efter fem vinster i följd har de svartgula tagit sig hela vägen upp till en fjärdeplats på Frölundas bekostnad. Tommy Samuelsson har dessutom lyckats skaka fram fyra linor som kan producera. När SAIK lade Växjö på rygg i torsdags med 2-1 var det fjärdekedjan med Pettersson, Sundvik och Hugg som låg bakom båda målen. Sedan firma Molin/Holmqvist tog över Brynäs har det lossnat för gästrikarna som ståtar med tre raka segrar. På resande tass har kaffelaget dock en del att fundera över med fem förluster på sex trippar. En hemmatriumf ligger närmast till hands, men en streckning på 65-70 har vi svårt att köpa. Pilla åtminstone med ett kryss i värdejaktens namn.

7. Oskarshamn – Leksand 2
Nere vid den småländska kusten stundar ett ångestmöte mellan nykomlingarna Leksand och Oskarshamn. Roger Melins masar är ny tabelljumbo efter förlusten mot Örebro senast. De blåvita kämparna gjorde annars en bra prestation i torsdags och borde i ärlighetens namn vunnit med ett par puckar, men Furch i gästernas kasse tyckte något helt annat och svarade för den ena omöjliga paraden efter den andra. Värdlaget är visserligen inne i en fin trend för tillfället, men att de, i skrivande stund, ska målas upp som ganska solklara favoriter rimmar inte riktigt. Tvåan kan vara en intressant chansspik, åtminstone på mindre system.

8. Vita Hästen – Västerås 1
I Sveriges andraliga ångar Björklöven och MODO på mot den Hockeyallsvenska finalen. Bakom dem är det ett hopp ner till trean Timrå och fyran BIK. Därefter hitttar vi dessa två kombattanter som ska göra upp i klassiska Himmelstalundshallen denna lördag. Västerås har knäppt Vita Hästen på näbben två gånger under hösten via 1-0 här i Norrköping och 3-2 på hemmabana. Sedan dess är det dock hästarna som presterat en bättre hockey. VIK har exempelvis sex förluster på de senaste sju omgångarna. “Gurkorna” har dessutom ett riktigt kämpigt skadeläge, framförallt på backsidan där de tvingades avsluta matchen mot Karlskoga med fyra backar. Ettan ligger närmast till hands i spårvagnstaden!

Stugans superspik

Frölunda
Det är inte helt lätt att hitta en given spik bland alla dessa ovissa fighter. I Scandinavium är det värdet på hemmalaget som tilltalar. Färjestad och har haft den kämpigt under en period på bortais samtidigt som Frölunda sällan förlorar framför sina fans. Värdeettan spikas!

Stugans kupongrensare

HV71
Här finns det gott om intressanta drag. HV71 brukar trivas som bäst på resande fot där det plockat lejonparten av poängen hittills. Luleå har haft ett tufft schema i och med tvåfrontskriget med CHL. Både krysset och tvåan lockar i gamla Delfinen!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta