Powerplay bild

Powerplay 4/1

Vid sidan av klassiska FA-cupen ska det även liras en rad hockeymatcher av högsta rang! Lördagens Powerplay erbjuder sex spännande SHL-fighter där en LHC-knall borta mot Luleå skulle rensa friskt bland kuponghögarna. Dessutom gläntar de båda JVM-semifinalerna på dörren. Vi tar sikte på åtta rätt med hög utdelning!

Spelstopp: 14.59

1. Luleå – Linköping 2
Frågan är om PP-tipparna fortfarande sitter hemma i stugorna och sipprar på slattarna från nyårsskumpan. Luleå streckas nämligen upp som om Grunden Boys snörat på sig grillorna och nu står på andra sidan isen i Coop Norrbotten Arena. Visst, Linköping visar ingen hissnande form precis med fem raka torsk i ryggen, men östgötarna var värda ett betydligt bättre öde mot Färjestad då de tappade en 1-0 ledning till förlust 1-3 i Karlstad. I gamla Delfinen har lejonen gått på pumpen fyra gånger i följd men det har allt som oftast varit jämnt hela vägen in på målsnöret. En rådande streckning runt 85 prollar på ettan kan såklart inte köpas. Strecka från höger där guldet finns och måla tvärs över om stålarna räcker.

2. Växjö – Brynäs 1
Växjö har sannerligen vaknat från det komatillstånd lakejerna befunnit sig i under större delen av hösten. 19 poäng av 24 möjliga på de åtta senaste kamperna gör att Sam Hallam sitter säkert i båten. Brynäs är i sin tur helt under isen för tillfället, åtminstone sett till poängskörden den senaste tiden. Två vinster på de senaste åtta omgångarna och noll segrar på det åtta senaste besöken i Vida Arena är inget vidare roligt facit precis. Nu såg dock Rolf Lassgårds favoritlag aningen bättre ut mot Malmö senast där Brynäs bland annat vann skotten med hela 32-16. Ettan är ändå trolig i Småland och absolut en fullt rimlig spik.

3. Frölunda – Rögle 1 2
SHL:s bästa hemmalag mot ligans tredje bästa bortalag skrinnar ut i Scandinavium härnäst. Rögle har plockat 24 pinnar utanför Ängelholm på 14 fighter vilket ger bandyklubben näst bäst snitt efter Luleå. Abbotts gröngölingar kommer närmast från en övertygade hemmaviktoria mot Djurgården med 3-1. Firma Zaar/Bristedt låg där bakom det mesta i offensiv väg och noterades för tre poäng vardera. Frölunda ståtar med tre vinster sista fyra och får troligtvis tillbaka Lasch och Gormley inför lördagens dust med Rögle. Gästerna är ett av få gäng som trivs i “Lilla London”, tre triumfer i följd är starka papper. Då strecken ser ut att hamna någorlunda korrekt kan gaffeln (etta-tvåa) vara intressant.

4. Leksand – Skellefteå 1
Vi tar oss till Siljans södra strand där omåttligt populära Leksand ska ge sig i kast med Skellefteå. Att det råder turbulens i Leksand så fort de spelar i SHL är sedan gammalt. Nu är dock känslan att Roger Melin och company har något bra på gång även om poängen inte har plockats speciellt frekvent. Oförmågan att sätta trissan i nät har varit den största orsaken till masarnas skrala poängskörd samtidigt som de haft en del märkliga domslut emot sig. Skellefteå plockar lejonparten av poängen hemma i Västerbotten. På resande fot har Samuelssons gulsvarta krigare inte rosat marknaden och bara noterats för en trea sista nio i alla tävlingar. Den vänstra halvgarderingen lockar först och främst. 1X!

5. Oskarshamn – Djurgården 1
Tillbaka till hockeynästet Småland där ytterligare ett gäng med usel form på bortais hittas. Inte nog med att Djurgården bara gjort två mål framåt på de senaste fyra bortakamperna och inte tagit en enda poäng, så dras stockholmarna dessutom med ett prekärt skadeläge. Hedman, Grewe, Guter, Garrison, Strandberg och inte minst Berglund ser samtliga ut att tvingas vila från lördagens match i Be-Ge Hockey Center. Drömläge för Oskarshamn att ro hem säsongens femte trepoängare på hemmais! Oket har tre vinster sista fyra med sig i ryggsäcken och visst tusan är ettan en megaintressant inledning. Kanske till och med en spikkandidat i jakten på de större pengarna?

6. Malmö – Örebro 1
Nere i Skåneland känns det väldigt ovisst på förhand. Sett till de fem senaste omgångarna är visserligen Malmö det tredje formstarkaste laget i ligan, men man ska komma ihåg att Oscar Alsenfelt varit i det närmaste omänsklig i buren. Borta mot Brynäs senast var inget undantag. Nu verkar det som att Peter Andersson får tillbaka både Arell och Ekberg på backsidan, men inte kan väl den föredetta Örebro-coachen flytta på succé-junioren Helge Grans som noterades för sin första SHL-strut senast? Örebro har trion Irving, Weinstock och Boucher avstängda. Närke-laget har endast vunnit efter full tid vid två tillfällen på tio försök i Malmö Arena. Strecka från vänster.

7. Sverige U20 – Ryssland U20 2
Senast Sverige bärgade ett JVM-guld var 2012 när Mika Zibanejad iskallt lyfte upp en backhand i nättaket i sudden mot Ryssland. “DJ Mika” sprätter numera in puckar i Madison Square Garden, men i lirare som Nils Höglander och Samuel Fagemo har nya gulblåa snipers fötts till liv. “Bockträsk-Nisse” har faktiskt gjort mest poäng av samtliga med sina tio pinnar medan Fagemo sitter överst på målskytte-tronen med sex baljor. Ryssland har fått fram en supertalang i målvakten Askarov som faktiskt förväntas gå topp 10 i sommarens NHL-draft. Det är mycket ovanligt att en keeper väljs så pass tidigt. Det ett gediget ryskt björngäng Juniorkronorna ska tampas med i semin. Helt vidöppet på förhand där tvåan ser ut att betala bäst.

8. Kanada U20 – Finland U20 1
Kanadas Alexis Lafreniere är en allround-spelare som med största sannolikhet kommer att väljas som nummer ett i draften. Det gäller att de finska juniorlejonen är på sin vakt så fort Lafreniere sätter skenorna på isen. När finnarna skrällde i kvarten mot USA (1-0) var målman Annunen briljant mellan stolparna och han behöver ytterligare en fullträff i sin prestation om de blåvita ska ha någon chans här. Den finske coachen Helminen har tvingats gå hårt på manskapet, framförallt på forwardssidan, sedan Rasmus Kupari gått sönder. Känslan är att Kanada vinner detta ganska komfortabelt och ettan omkring 60 procent kan singlas med gott samvete.

Stugans superspik

Kanada U20
Nu tar det väl ändå stopp för vårt kära grannland i öst? Kanada kunde städa av Slovakien utan att förta sig medan Juniorlejonen fick strida för varje millimeter mot USA. Den kanadensiska maskinen fixar en ny final!

Stugans kupongrensare

Linköping
När svenska folket har fått fnatt och streckar upp Luleå till månen inleder vi såklart med tvåan som blåser bort de allra flesta kupongerna. Kan Bert lösa en knall mot sin tidigare rival? Jobba LHC!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta