Powerplay bild

Powerplayanalysen 29/2!

Den sista lördagen i februari bjuder på ett spännande Powerplay som fokuserar på den Svenska Hockey Ligan där sex omgångar återstår av grundserien. Huvudnumret hämtas från Coop Norrbotten Arena där rivalmötet Luleå-Frölunda står på menyn. Målsättningen är självfallet åtta rätt med hög utdelning. Dags att släppa pucken!

Spelstopp: 15:14

Dagens analys

1. Luleå – Frölunda 1
Indianer möter Björnar i den första bataljen på kupongen. Frölundas hövding Joel Lundqvist sköt 1-1 via Max Lindroths högra skridsko när göteborgarna, efter mycket om och men, äntligen fick vinna på bortais (2-1 efter straffar mot LHC). De regerande mästarna tappade ändå sin topp 6-plats i ligan. Luleå lär knappast tappa sin plats överst på tronen. Konstantin Komarek har gjort succé i Luleå-tröjan sedan flytten från Skåneland. Mot Oskarshamn stod den österrikiske straff- och powerplay specialisten för den avgörande påsen i 4-3-triumfen på hemmais. Frölunda känns för uddlösa just nu för att kunna vända hem med samtliga poäng från Norrbotten. Halvgarderingen i väst torde räcka långt.

2. Djurgården – Oskarshamn 1
Djurgårdens IF uppträder som två olika lag på hemma respektive bortaplan. På klassiska Hovet glänser Järnkaminerna med 13 (!) raka segrar, ett nytt klubbrekord. Utanför huvudstaden har dock inte kaminerna varit lika heta. I tisdags fick de käka en rejäl näve grus då HV71 smällde dit sju puckar på Svedberg och vann med hela 7-1. Bättre chans såklart när Oskarshamn gästar. Jumbon, som ska in i ett negativt kval senare i vår, har dock tagit poäng av både FBK och Luleå sista två. Hemmalaget ser ut att få klara sig utan Patrik Berglund som ådrog sig en skada i torsdags mot HV. Ettan må vara trolig, men här ska det inte sparas på krutet. Helgardera och jobba in knallen!

3. Malmö – Färjestad 2
Färjestad tillhör även de den kategorin som haft en del strul på resande grilla. I januari vann inte de värmländska vargarna en enda bortamatch, men i februari har lyckan vänt. På fyra trippar har FBK fått hissa flaggan i topp vid två tillfällen och noterats för poäng i en tredje. Magikern Mackan Nilsson fortsätter att vräka in poäng och toppar SHL:s poängliga. Om Peter Anderssons Malmö ska kunna triumfera denna lördag behöver de få stopp på nämnda Nilsson, Viksten och Rydahls framfart vilket är lättare sagt än gjort. Läge att ta ställning i denna just nu jämnt streckade fight. X2 blir valet i Malmö Arena.

4. Rögle – Linköping 1
Vi håller oss kvar i landets sydligare delar men nu är det Catena Arenas tur att agera skådeplats. Linköping tågar söderut med vind i seglen efter ett starkt 2020 så långt. Cluben har alltjämt häng på slutspelsplatsen Växjö just nu innehar. Fem pinnar skiljer upp till smålänningarna. Östgötarna är dock drabbade av diverse bortfall. Jonas Gustavsson, Jonas Junland och avstängde Sam Lofquist finns inte med på bussen till Ängelholm. Tabellfyran Rögle har vunnit fyra raka hemma i Hajtanken och med tanke på gästernas manfall är en ny RBK-seger högst trolig. Den hårt åtgångna ettan bör dock backas upp av krysset.

5. Växjö – Örebro 1
Vidare till Småland där mötet mellan Växjö och Örebro hägrar. Lakers säsong har varit ett enda stort misslyckande. Möjligheten till upprättelse kvarstår emellertid fortfarande. Hallam och company har den sista playin-platsen in sin ägo, men Linköping och Brynäs har inte gett upp kampen. Örebro äntrar isen i Vida Arena med en dalande formkurva, bara Oskarshamn är sämre i SHL sett till de tio senaste omgångarna. Förutom cancersjuka Näkyvä saknas även avstängda Rissanen hos gästerna. Ettan är en vettig spik upp till 45 procent.

6. Skellefteå – Leksand 2
Ett pånyttfött Leksand beger sig norrut med tre raka vinster i bagaget. Tilltänkta stjärnspelare som Abbott och Zackrisson har äntligen börjat leverera under ledning av Uffe Samuelsson. Axel Brage har dessutom varit lysande i målet. Att leksingarna ska lyckas undvika ett nytt ångestladdat kval är emellertid föga troligt, elva pinnar upp till LHC är några för många. Nu väntar först och främst en tuff opponent i Skellefteå som bärgat 26 av 27 möjliga poäng sista nio. Leksand ska dock inte räknas bort för snabbt så när tvåan erbjuder fint värde blir valet enkelt i Västerbotten – Alla tecken!

7. HV71 – Brynäs 1
HV71 har sannerligen fått fart på grejerna sedan Lias Anderssons återkomst. Inte för att Rangers-lånet dominerat, men med hans närvaro har flera andra lyft sig. Inte minst hemma i Kinnarps Arena där Tjurarna stångat till sig fem vinster sista sex. Tigrarna från Gävle känns inte som laget att sätta stopp för HV:s framfart. 17 inspelade bortapoäng på hela säsongen är direkt dåligt av Brynäs som inte heller fått någon vidare effekt av tränarbytet från Sundquist till Molin. BIF har massor att spela för och lär med all säkerhet vara taggade till tänderna, men här får de svårt att räcka till. Etta!

8. NY Islanders – Boston 2
NHL-fighten mellan Islanders och Boston sätter stopp för lördagens hockeyfest. Bruins från Massachusetts har ett lag som kan bära dem minst lika långt som under föregående säsong, som slutade med en silverpeng. Torey Krug, Brad Marchand, Patrice Bergeron och inte minst målkungen David Pastrnak håller hög klass rakt igenom. Islanders har förstärkt laget med Pageau och Green under transferfönstret och har en trupp byggt för slutspel. Formen är dock ojämn hos värdarna som dessutom har en knackig historik mot Bruins. Tvåan känns som en självklar utgång då procenten verkar hamna någorlunda korrekt.

Stugans superspik!

HV71
Brynäs urusla bortafacit talar sitt tydlig språk. Nu stöter de på ett HV som kanske lirar sin bästa hockey hittills. Ettan kan lämnas allena med gott samvete.

Stugans kupongrensare!

Leksand
Har Leksand så äntligen hittat rätt med Uffe Samuelsson som överbefälhavare? Även fast masarna dras med ett par tunga skador har de stundtals spelat riktigt bra och belönats med ett par triumfer. Skrällen är inte omöjlig och tvåan ska synas tidigt.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se