Rickard Rejkens Riekkola andelar

Rickard ”Rejken” Riekkola

Lär känna vår nya andels-magiker, Rickard ”Rejken” Riekkola. Den 31-årige Luleå-bon är en fanatisk poolspelsnörd som gått den långa vägen och krigat in en unik kunskap om detta fantastiska spel. Och har med små medel jobbat in stora vinster. Från och med nu kommer ni kunna köpa ”Rejkens” andelar här hos Stugan. 

Intervju med Rickard ”Rejken” Riekkola

Vem är du? 

Mitt namn är Rickard ”Rejken” Riekkola och jag är en 31-årig sambo och småbarnsfarsa bosatt i de norrbottniska skogarna, Luleå närmare bestämt. Egenföretagare som gärna nördar ner mig i att gissa på fotbollsmatcher som sidogöra.

Vad har du för Intressen? 

Golf och löpning är två saker som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. 

Varför gillar du spel? 

Jag tycker det är så jäkla häftigt hela grejen med framför allt poolspel, när det matematiska blandas ihop med känslan för sport i en fin symbios. Du klarar dig inte särskilt väl om du är till hundra procent ”siffernisse” i ditt systemtänk, men inte heller om du bara gissar på vinnare och struntar helt i spelvärdet. Sen finns det också en psykologisk aspekt som jag tycker är spännande, där det till stor del går ut på att gissa sig till hur de andra olika kategorierna av spelare tänker. Sist av allt måste jag också nämna gemenskapen som en viktig del till varför jag gillar spel!

Vilka egenskaper gör dig till en magiker inom spel? 

Just de faktorerna som jag nämnde i mitt tidigare svar är de färdigheter jag själv tycker att jag besitter. När ska den överstreckade favoriten spikas? När är det läge att gå emot? I vilken eller vilka matcher garderar proffsen och hur kan jag lyckas fälla dem? Sådant lär man sig endast genom erfarenhet, hårt arbete och utvärdering av sina resultat – något jag alltid är noggrann med.

När hade du hög puls senast? 

När en liten tv-kupong förvandlades till vinst på dryga halvmiljonen. Inter var kupongens sista spik i kvällsmatchen och Handanovic, nu mera en av mina favoritmålvakter, storspelade och höll nollan efter några riktigt svettiga räddningar och ett gäng skott i målramen. Då var det nästan läge att tuppa av.

Favoriter inom spel? 

Poolspel och i undantagsfall spel på odds när något riktigt bombspel landar framför näsan!

Favoritdjur? 

Hundmänniska in i märgen. Har själv lilla Esther som har en speciell plats i mitt hjärta.

Pizza eller hamburgare? 

Enkelt svar: hamburgare. Tar varje chans som ges att laborera med ingredienser och vill hitta nya, kreativa sätt att förbättra mina burgare på. Börjar vattnas i munnen bara jag tänker på denna härliga skapelse.

Hur var känslan och hur gick det förra veckan? 

Känslan var, som alltid när landslagsfotboll står på tapeten, att risken för favoritparad och låg utdelning är stor. Så blev det ju i viss mån. Inga andelsspel lades, men på den privata sidan blev det elva rätt, med pytteliten marginal upp till 13 – som det ofta är. Nya tag!

Hur är känslan inför veckans rundor? 

Den engelska ligafotbollen är äntligen tillbaka och vi får en jackpot på det. Kan ju faktiskt inte bli bättre. Jag har kartlagt samtliga lag i Premier League och The Championship under hela den gångna säsongen nu och snart känns det som att stjärnorna ska stå i zenit. Miljonvinsten är inte långt borta!

Vad kan jag som köper in mig i ditt lag, förvänta mig?

Ett tänk utanför boxen. Jag försöker lägga mig någonstans mellan amatörerna och proffsspelarna, där ett annorlunda tänk ofta resulterar i att en del av de självklara dragen undviks, och spikarna ibland letar sig in på oväntade ställen där många skickliga spelare garderar. Med det sagt tas aldrig några ogenomtänkta risker – det finns en noga genomarbetad tanke bakom varje beslut.

Här hittar du alltid Rejkens andelar till Stryktipset/Europatipset och poolspel i Stugan! Tryck HÄR!

Chatta