Sällan skådad slakt! – Halvtid Allsvenskan

Igår slog jag som vanligt en signal till Giganten för att stämma av lite inför Allsvensk måndag. Det diskuterades lite allt möjligt innan han helt plötsligt säger “Fan Sparven, detta är inte likt mig, men kolla här. kolla Blåvitts stats i matchen borta mot Sirius (22-8 avslut och 17-2 hörnor) och så kollar du statsen borta mot Bajen (24-4 avslut och 12-0 hörnor). Jag tror det kan bli total slakt ikväll asså, kolla hörnspel”. Jag klickar mig in på Unibet och hittar Peking -2.5 hörnor till 2.04, -3.5 hörnor till 2.65 och -3.5 hörnor till 3.55.

Folk snackar om att leva i samma tid som Messi, Ronaldo och Zlatan. Men att få leva i samma tid och få uppleva detta geni som Giganten är, där snackar vi! Han kollar lite stats, kliver ur sin comfort zone och totalt slaktar hörnspelet som slutade 7-2 i Pekings favör. Hade Peking kommit upp i den nivå som man ändå hade på känn inför matchen så hade spelen kunnat vara klara i halvtid. Till det fick jag även in Bajen -2.25 till 4.20, som kändes totalt hopplöst första 15. Jag hoppas att alla ni som följde Allsvensk måndag igår hade lika kul som oss!

Nu har vi nått halvtid i Allsvenskan då alla lag har spelat 15 matcher och vi har fått en rivstart på sommarens fönster. Då Malmö, Djurgården och AIK spelar kval i veckan så får övriga lag möjlighet att spela hängmatcher för att göra tabellen icke haltande igen.

Utöver att man kanske hade bytt plats på Elfsborg och Kalmar och Malmö och Häcken i tabellen så tycker jag ändå att tabellen ser väldigt rimlig ut sett till förväntningar inför säsongen. Häcken med Jeremejeff i spetsen har helt klart varit första halvans utropstecken. Jag var skeptisk till om de skulle kunna få en såpass ny elva att spela ihop sig så snabbt som de lyckats med. Nu har dessutom Häcken och Jeremejeff gått ut med att han blir kvar säsongen ut vilket kommer göra att vi kommer få en helt fantastisk toppstrid här under hösten.

Djurgården och Edvardsen har hittat varandra precis som man trodde när man läste att den värvningen var i hamn. De står nu på 6 raka segrar i Allsvenskan tillsammans med en imponerande bortaseger borta mot Rijeka, hatten av. På det har man nu plockat hem Marcus Danielsson efter att han fyllt fickorna fulla borta i Kina. Mycket möjligt att man nu säljer Hien som gjort en fantastisk säsong såhär långt, men det skadar inte med lite bredd nu när man ska satsa mot ett gruppspel i Europa.

Bajen inledde Allsvenskan helt magiskt och “Cifuuuuuuuuuentes” som ekat över hela Söder fastnade även i huvudet på folk som inte har hjärtat söder om Söder. Man gick på 2 riktiga proppar mot Kalmar och Värnamo där det såg ut som att man lämnat både huvud och fötter hemma. 3 raka segrar nu och ett fönster som troligen går till historien med 6 spelare ut och 6 spelare in. Veton Berisha som blev Allsvenskans dyraste värvning genom historien rapporterades under kvällen spelklar mot Värnamo, men petar han en glödhet Ludwigsson?

Malmö ser ut att vara Allsvenskans svar på Arsenal denna säsongen när skadorna avlöser varandra. Fruktansvärda bilder när man ser nyförvärvet Mahame Siby vrida sig i plågor efter att ha landat fel. Bekräftat borta säsongen ut nu och Malmö behöver nog dessvärre ge sig ut på jakt efter en kortsiktig lösning då Lewicki fortfarande inte är tillbaka. Malmö inledde oerhört svajigt och hade fru fortuna på sin sida i flera matcher där de borde ha tappat poäng. Mot Norrköping fick man tillslut se det Malmö man förväntar sig och de följde upp det även mot Sirius. Vet inte riktigt hur man ska beskriva Zeidans debut i den ljusblå tröjan, 2+3 på 2 matcher är makalöst och han kommer bli oerhört nyttig för ett Malmö som ska försöka nå gruppspel i år igen samtidigt som de kämpar i toppen av Allsvenskan.

Gång på gång tycker man att Gnagets material är alldeles för tunnt för att de ska kunna vara med och utmana i toppen. Men gång på gång så visar de att de har ett grundspel som genererar poäng även om det inte alltid ser så bra ut. Guidetti fick göra mål i debuten, men ska man vara med och utmana på riktigt så kommer det nog behövas något mer nyförvärv framåt som kan servera Guidetti.

I botten hittar vi som väntat Degerfors, Sundsvall och Helsingborg. Några som ska vara glada för det är Norrköping som inte ser ut att veta om de ska springa till höger eller vänster. Styrelsen tröttnade tillslut och gav Norling sparken. Nu behöver de hitta tillbaka till en trygghet igen för att kunna rädda denna säsongen så gott det går. Anton Eriksson från Sundsvall och Arnor Sigurdsson från CSKA är iaf 2 bra spelare in i truppen.

Vi ser ut att få ett race i toppen med hela 5 lag, en riktigt spännande höst väntar med ett gäng tunga nyförvärv i många av lagen. Norrköping behöver rycka upp sig för att inte göra lagen i botten sällskap. Detsamma hade kunnat sägas om Blåvitt om de inte lyckats plocka med sig 3 pinnar hem igår. Jag tror inte det kommer ske speciellt mycket förändringar i Kalmar, Sirius, Mjällby och Elfsborg. De kommer tillsammans med Blåvitt göra upp om platserna 6-10.

Tack alla ni som förgyller Allsvensk måndag <3 / Sparven