Perrymejsens Blogg

SCOOP, Powerfest och Titlar!

Dags att summera Scoop, Powerfest och SM

Då var det dags för en summering av turneringsserierna som gått. SCOOP har alltid varit min favorittid på året. Jag älskar att grotta ner mig i några veckor och inte tänka på något annat än poker. I år gick jag in med inställningen att kanske inte kunna göra likadant, även om det var målet. Detta på grund av att jag numera är pappa till en liten knodd. Linda fick under dessa veckor ta extra mycket ansvar och hon ska ha all cred i världen för hur bra hon skötte det.

Från den 4/4 (SCOOPstart) till 2/5 spelade jag runt 400 turnerningar med drygt 80% av dessa på Stars. Det gick över 300 SCOOP-events och utan att veta så gissar jag på att jag spelade drygt 200 av dessa. Cashade i 55 stycken om jag räknade rätt. Det är ganska hög % men med tanke på hur många av dessa som är reentrys så sticker det inte ut. Och det räcker absolut inte alltid för att gå plus. Jag omsatte 183k$ och fick tillbaka ca 145k$ så ett back på drygt 38k$. 
Lyckligtvis så gick det bättre på partypoker och Powerfest. Jag vann 109$ Powerfest Main event för 58k$ och kom 2a i en 530$ Bounty för 9.7k$. På party omsatte jag under 20k$ så det räckte mer än väl till ett vinnande Seriespel. Även om det tog till seriernas absoluta sista dag att hitta dit 😉

Att vinna ett Main event är något jag alltid velat göra. Det är såklart sjukt svårt och inget man ens kan räkna med att göra under sin karriär. Sjukt häftigt att vinna en turre med över 4000 spelare.

En annan häftig vinst är såklart SCOOP-titeln. När jag var som tjurigast under dessa veckor så hittade jag binken. Det kom i 2100 PLO H/L när jag plockade hem hela skiten mot 153 motståndare. Detta var min andra SCOOP-titel någonsin och också min andra i PLO H/L. 2019 vann jag en 530$ i samma spel för runt 30k$. I årets fick jag drygt 60k$ =).

Detta betyder såklart inte att jag är bättre på Omaha H/L än holdem. Utan att det är så fruktansvärt mycket svårare att vinna i Holdem. Både för att motståndet är bättre men FRAMFÖRALLT att det är så väldigt många fler spelare i eventen. Men någon gång i karriären hoppas jag på att vi får riva hem en SCOOP även i pokerns main game!

Powerfest och SCOOP-titlar i all ära. Men jag blev ju också svensk mästare under den här tiden. Jag vann “SM PLO Highroller” på Unibet och fick mig en riktigt fin buckla. Jag tror ingen missat det vid det här laget eftersom jag påminner honom om det minst en gång om dagen, men det roligaste med titeln var såklart att jag snurrade upp Bengan på läktaren HU. Förstapriset var mindre än de flesta turneringar jag spelar, men jag tar den titeln alla dagar i veckan! Jag fick tyvärr inte chansen att spela fler än det SM-eventet. Men det gör ju iallafall statsen snyggare!

Efter SCOOP har jag enbart grindat en dag. Det var den söndagen vi körde på twitch. Det gick väldigt tufft under tiden vi streamade. Men med två turrar kvar som såg väldigt ospännande ut, stängde jag ner för kvällen. Då visste jag inte att jag skulle springa häcken av mig och gå och vinna den ena! Sunday Cooldown(109$) på stars för drygt 30k$ med över 2600 startande. Inför finalbordet hade jag bara tagit 300$ i bounty. För att sätta det i perspektiv hade ingen annan tagit under 1000$. Men det här blev bland de lättaste finalbord jag någonsin spelat. Jag slog ut ⅞ spelare. Varje gång jag hade en bra hand gick någon allin och jag vann nästan varje gång. Det är inte tråkigt att spela kort då…

För att summera så började SCOOP iskallt. Men blev varmare och varmare. Vi slutar på ett gediget plus och unnar oss nu ett lite tunnare spelschema ett tag framöver. Det har varit fruktansvärt roligt och att Stars valt att göra fredagar fria från SCOOP-events är mycket uppskattat från mig och många andra grinders sida. Det gör att jag orkar vara där varje dag och kriga. En enda dag kände jag att jag innan grinden inte var sugen. Så har det inte sett ut varje år…

Jag hade som sagt otroligt roligt och uppskattar det hur mycket som helst, men jag är också glad att det är över. Det tar på krafterna och det känns skönt att få spendera mycket tid med familjen igen. Jag kommer sikta på att spela två dagar i veckan plus HomeGamesen på Svenska Spel. Jag kommer utöver onsdagsstreamarna köra en dag till i veckan på twitch. Lite olika vilken dag men om ni läser detta på publiceringsdag så kör vi en finfin söndagsstream imorgon. Jag hoppas på att få se många av er läsare i twitchkanalen då =)

Allt gott!

Chatta