Masstarten i Holmenkollen!

Hej igen, gott folk!

Den blågula dubbeln satt i onsdagens sprint utan problem. Pelle på pallen gick desto sämre. Att man kunde komma undan med plus på kontot efter säsongens mest stökiga sprint är onekligen tacksamt. Nu står årets läckraste lopp för dörren, Holmenkollens tremil för damer och femmil för herrar. Jag har ett par ess i rockärmen att bjuda på i stugan.

Marknad: Holmenkollen 30km K mst
Spelval: Ingvild Flugstad Östberg Topp 3
Spelbolag: Svenska Spel
Odds: 3.10
Spelstopp: 7/3 11.59

Motivering:

Förra årets tremil i Oslo slutade föga förvånande med en defilering från hemmajäntan Johaug och detsamma är givet även nu. 2019 var det en trio som gjorde upp om de två pallplatserna bakom vinnarmonstret. Nepryaeva, Ebba och Flugstad. Flugan fick nöja sig med den snöpliga fjärdeplatsen den gången men i år har hon vässat sin spurt. Av årets fem distanslopp i klassisk stil med masstart har Flugan varit på pallen fyra gånger. Jag sätter även ett frågetecken för Ebbas återhämtning efter JVM-loppet under torsdagen och resan från Tyskland. Drygt trippeldeg på en ny pallplats för Flugan smakar mummafågel i gomseglet.


Marknad: Holmenkollen 50km K mst
Spelval: Cologna slår Kläbo(1.96) och Rickardsson slår Fabiani(2.32)
Spelbolag: Svenska Spel
Odds: 4.55
Spelstopp: 8/3 11.29

Motivering

Klättraren Bosses dominans i sprintloppen är värd beundran men i längre lopp är inte baggen av samma kaliber. Förra årets femmil i den norska huvudstaden slutade med plats 38 för Klä-Bosse. Året innan gick femmilen i fristil och då kom Bosse på plats 40, detta är de enda två femmilar han kört i världscupen. Cologna vann loppet 2018 men stod över ifjol. Schweizaren trivs gott i långa lopp och deltar även i långloppscupen titt som tätt parallellt med vanliga världscupen. Detsamma gäller Daniel Rickardsson som kom sjua på denna distans i OS, Cologna kom nia då medan Fabiani landade på plats 23 medan Bosse ej deltog. Trevlig dubbel till TV-peng.

Ha en fin helg,
Wassberg

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se