EV Spela som Bengt Sonnert

Spela som Sonnert – Lär dig förväntat värde (EV)

Därför ska du välja Pinnacle Sports om du vill ta ditt spelande till nästa nivå!

Att välja spelbolag med högst odds och bäst värde är för vissa ute i spelvärlden en självklarhet men för många något som inte existerar.

Om du som spelare vill maximera dina chanser att gå vinnande i den mycket tuffa striden med spelbolagen så är de där extra punkterna per spel oerhört avgörande.

Spela till de bästa oddsen – Stötta stugan och registrera dig på Pinnacle här!

Förväntat värde – Vad är det för något?

EV+ Betting
Att förklara förväntat värde för en icke-förstående är inte det lättaste, men vi ska göra vårt bästa i att så tydligt som möjligt redogöra för begreppet då det är en fundamental byggsten hos en vinnande spelare. EV (expected value) är en term som används i tid och otid på sociala medier och i synnerhet exempelvis twitter.

EV, rakt översatt till förväntat värde, är en term som används av spelare inom sport och poker kring hur mycket investeraren i fråga kan förvänta sig vinna eller förlora på en placerad position över tid.

Spel med positivt EV (värde) kan förväntas ge mer pengar tillbaka än satsat övertid medan ett spel med negativt värde helt enkelt förväntas förlora mer än du satsar över tid. Nyckeln är alltså att ligga på rätt sida om det förväntade värdet i det långa loppet.

Spelbolagen tar alltid ut en marginal!

Den förklaring som de allra flesta använder för att förklara begreppet är den klassiska ”femkronan”. Singlar du en slant med oddsen 2.0 på varje sida (50%) så blir det förväntade värdet över tid 0. Du bör alltså på oändligt antal slantsinglar i runda slängar varken vinna eller förlora.

Låt nu istället säga att du erbjuds 2.20 i odds på en av sidorna. Direkt spelar du med bättre odds och din förväntade värdet blir istället 10. Över tusentals slantsinglar beräknas du nu helt plötsligt att att vinna pengar.

Precis detta kan översättas till sportsbetting. Så länge du spelar på oddsen som i längden gör att du har en edge mot spelbolagen, så vinner du i det långa loppet.

Att ha den här edgen mot spelbolagen är dock lättare sagt en gjort. Spelbolagen har samtliga en marginal som gör att du som spelare aldrig får jämna odds och sedermera blir det än svårare att hitta positiva värden. Värdebet är generellt enklare att finna ju mindre en marknad blir.

Bli en del av Pinnacle och stötta stugan här!

Diagram EV+

Räkneexempel 

Om spelbolagen värderar, exempelvis en tennismatch, till 50/50, så kommer du som spelare inte erbjudas 2.00 på varje sida. Istället erbjuds vi runt 1.90 och det är på dessa marginalerna spelbolagen gör sina pengar. Således är det extremt viktigt att spela på spelbolag som tar ut mindre marginaler än övriga.

Spel på Champions League exempelvis är något som folk i alla kategorier spelar på i tid och otid. Därför är det just här många spelbolag smyger in lite extra marginaler, eftersom att ”alla spelar ändå”.

Vi låtsas att Barcelona möter Dynamo Kiev hemma och bjuds på följande odds av ett spelbolag:

Barcelona 1.22
Oavgjort 6.50
Kiev 11.00

Rakt översatt i procent per utfall och underförstådd sannolikhet:

Barcelona 81.97%
Oavgjort 15.38%
Kiev 9.09 %

 

Om du som spelar med dessa oddsen lägger 100 kronor på Barcelona till 1.22 i odds och vi förutsätter att vinstchansen är 81.97% så blir uträkningen likt följande:

(22 × 0.8197) – (100 × 0.245) = -6.9

 

Kort och gott skulle spelet i längden förlora 6.9%. Med hundra kronor satsade 6.9 kronor i förlust, med 1000 kronor satsade 69 kronor och så vidare. Detta enbart på grund av spelbolagets marginaler.

Det kan låta löjligt och obefintligt med 6.9 kronor, men tänk dig om du spelar ett år med dessa marginaler och kanske läger allt mellan 500 och 10000 spel. Då blir förlusten helt hejdlöst stor.

Siffror Förväntad vinst EV+

Välj Pinnacle Sports!

Om du inte gillar det som finns ovan och vill börja spela med bättre marginaler så är Pinnacle Sports valet för dig.Det är ingen tillfällighet att de flesta riktigt bra storspelarna i vårt land håller till på just Pinnacle. Marginalerna är bättre och framförallt så är alla välkomna. Du blir aldrig limiterad utan hjälper istället till att styra marknaden.

Med det menar vi att i samma sekund som någon placerar pengar på en marknad så sänks den, respektive höjs på motsatt sida. Det är helt enkelt vi spelare som avgör de korrekta oddsen efter öppning.

Vi på Gamblingcabin håller Pinnacle väldigt högt som spelbolag och använder du dig av ett par olika spelbolag i din portfölj så är Pinnacle ett måste som komplement. Exempelvis, använd andra aktörer för specialspel som skott och statistikspel och Pinnacle för lir på main-linor som asian handicap eller över/under. Du kommer att märka en stor skillnad på oddsen.

STÖTTA STUGAN OCH REGISTRERA DIG PÅ PINNACLE SPORTS HÄR!

Chatta