Dybbans stryktipsanalys bild

12 miljoners analysen!

Gott folk! Jag känner det, nu är det dags! Denna lördag kommer skrivas in i Stugans historieböcker som den bästa sedan Giganten gick på vatten med sina fem spikar!

Allt talar för oss, kupongen är perfekt svår där egentligen bara Liverpool lär streckas riktigt högt. Det finns flera intressanta lågprocentare som kan vara spännande spikdrag. Det finns potentiella åsnespikar. Både QPR och Luton är med på kupongen och spelar hemma! (Som alla kan se har Bengan- och Dybban-effekten slagit till på riktigt då båda gängen är överstreckade. Folket har tagit våra lag även till sina hjärtan efter långt och evigt tragglande.)

Framför allt är det jackpot på 12 goa millar!

Jag har förberett mig som ett proffs denna vecka. Två pass på gymmet och en timme i padelhallen. Ingen semla! Således kan ingen anklaga mig för att inte ta den här Stryktips-kupongen på allvar. Huvudet sitter där det ska och tankarna snurrar lagom fort. På lördag räknar jag med att alla bitar har fallit på plats, men här är mina bästa drag för stunden:

Spikarna

Southampton
West Ham chockade Liverpool två gånger om på Anfield, men två mål räckte ändå inte till poäng. Den vanligtvis stabile Fabianski stod för en målvaktstavla modell grövre, som fick David Moyes huvudvärk att fortsätta utvecklas. The Hammers ligger nu på nedflyttningsplats och framför allt har de inte vunnit en fotbollsmatch i Premier League på två månader. Den segern kom hemma mot ett skadedrabbat Bournemouth. Så, visst gjorde West Ham en bra insats mot Pool, men man ska inte övervärdera enskilda prestationer. Den trollar inte bort alla usla matcher London-laget spelat under säsongen.

Här ser det ändå ut som det svenska folket tror att vändningen är nära för West Ham och streckar upp dem till klara favoriter. Det är givetvis fel mot ett Southampton som varit klasser bättre de senaste månaderna. “Helgonen” har, med en pånyttfödd skyttekung i Danny Ings i spetsen, faktiskt häng på Europaplatser. Det vore en enorm prestation, med tanke på hur dålig inledningen av säsongen var, om de löste en sådan biljett. Framför allt har Southampton spelat respektlöst på bortaplan där de innan förlusten mot Liverpool vunnit fyra raka på resande fot, bland annat mot topplag som Leicester och Chelsea. Att de då streckas som underdogs här gör givetvis tvåan till en väldigt intressant lågprocentsspik.

Millwall
Bristol City har inte bara varit rejält under isen på slutet, sett över säsongen är det ett av ligans mest överskattade lag. I Expected Goals-statistiken återfinns laget, precis som Bengan nämnde i Stryktipspodden, bland de sämsta i ligan. Ändå har Niclas Eliassons gäng bara tre poäng upp till playoff-plats. Det är imponerande i sig. Bristol City har inte bara förlorat tre raka matcher, de har även blivit uppläxade efter noter prestationsmässigt. Borta mot nedflyttningshotade Huddersfield borde förlustsiffrorna blivit betydligt större än uddamålet.

The Den är en borg i sydöstra London där Millwall sällan bjuder sina gäster på något extra. Visserligen har målskyttet strulat lite på slutet, men insatserna är fortsatt jämna och Lejonen är väldigt svåra att få hål på. Det här är ett gediget lagbygge helt enkelt och en spelare som Jed Wallace kryddar med spets. Här tror jag Millwall går all in för tre pinnar, då har de faktiskt rejält häng på playoff-platserna. De vann bortamötet mot Bristol i december och här känns det upplagt för en repris. Håller sig ettan runt 50 procent är det en utmärkt spik.

Bubblare: Brentford, Blackburn, Huddersfield.

Skrällarna

Barnsley
Gerhard Struber har gjort underverk sedan han tog över en i stort sett nedflyttningsklar klubb tidigare under säsongen. Resan har inte varit spikrak, men Barnsley har verkligen lyft sig under tysken. Det ”omöjliga” kontraktet ligger nu bara tre poäng bort. The Tykes kommer från tre raka segrar med totalt 5-0 i målskillnad. Däribland var givetvis den otroliga 3-0-vinsten borta mot Fulham förra lördagen mäkta imponerande. Cauley Woodrow gjorde två mål i den matchen och har totalt bombat in sex baljor på de senaste sju. 25-åringen är en av hela ligans hetaste spelare för tillfället.

Det är inte lika peppande i Reading. Hemma mot Wigan var spelarna trea på bollen hela matchen och tränare Bowen var smått chockad över den katastrofala insatsen. The Royals börjar faktiskt närma sig nedflyttningsstriden själva efter en längre tids öken, en seger på de senaste tio. Skadelistan är dessutom fortsatt jobbig. På förhand är det här, i min värld, en helt öppen tillställning. När ettan då överskattas och ser ut att streckas över 55 procent. Då är det läge att vända på klacken helt. Barnsley är inte bara ett tecken att plocka med, tvåan är till och med en hyperintressant spik.

Bubblare: Watford, Birmingham, Preston.

Lyssna gärna på Stryktipspodden för en fullständig genomgång. Och på lördag ses vi! Då Bengan kämpar vid poolen i Teneriffa kliver jag in i lördagsstreamen.

/ Dybban

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se