Svenska Cupen bild

AIK – Svenska Cupen

SPELTIPS

Speltid: 22/2
Odds: 9.00 & 1.50
Spelbolag: LeoVegas

Sen några år tillbaka spelas Svenska cupen inte längre i cupformat. Det är något som givetvis är bra för dom bättre lagen, dels är risken att åka ur något mindre. Men också för att man redan i slutet på februari får chansen att spela riktiga tävlingsmatcher som uppladdning för Allsvenskan.

I år drar cupen-slutspelet igång den 22a februari och här har jag kikat på ett litet långtidsspel. AIK slutade på en fjärdeplats i Allsvenskan 2019 och missade således någon av de 3 Europaplatserna som garanteras. Så nu är AIKs enda chans att ta sig ut i Europa just Svenska cupen. Jag fick höra redan i november att AIKs försäsongsupplägg mer eller mindre är skräddarsytt för att prestera maximalt i cupen.

Sportchefen Björn Wesström skickade en tydlig signal när AIK hade sin första träning igår, torsdag. – Svenska cupen är det viktigaste vi gjort på ett tag. Vi har satt oss själva i en situation som vi inte är särskilt stolta över, säger han enligt Expressen.

AIK har redan förstärkt laget med Ebenezer Ofori som är tillbaka efter att ha lämnat laget 2016. Då var Ofori en av Allsvenskans bästa spelare och om han håller samma kvalité efter sitt senaste år i MLS så blir det en uppgradering för hela AIKs spel. Man har även gjort sig av med målvakten Linnér och ersatt honom med en dansk 27-åring, Jakob Haugaard som spenderat senaste 5 åren i Stoke och Wigan där han fick några matcher i PL innan det blev några fighter i Championship. Linnér blandade förra året mycket bra prestationer med några riktiga tavlor, jag tror att Haugaard är ett hack bättre.

Kontentan av allt det här blir att jag spelar AIK som vinnare av Svenska cupen till 9.0 hos Leo Vegas. Man får i dagsläget 1.50 på att dom ska ta sig ur gruppen med Kalmar, J-Södra och Örgryte. Kanske lite gränsfall, men tycker att det kan vara värt en slant också då man har hemmafördel mot Kalmar i sista matchen. Det finns även 8,5 på Betsson och 8x på Svenska Spel för de som hellre spelar där.

Speltips:

AIK vinnare av Cupen till 9.00 & en mindre slant på vinna gruppen till 1,50.

/Syre

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta