Bomben bild

Bomben 444 444k extra!

Den sista omgången i den Svenska Hockey Ligan blir en speciell sådan. Till följd av utbrottet och spridningen av coronaviruset kommer samtliga matcher i både SHL och Hockeyallsvenskan att spelas inför tomma läktare framöver. Coronaviruset hindrar åtminstone inte Svenska spel från att stoppa in 444 444 kronor extra i potten på denna Bomb som bjuder på två rivalmöten från finrummet samt striden mellan MODO och Björklöven i den Hockeyallsvenska finalen. Stugans analys av kupongen följer nedan, haka på!

Spelstopp: 18:59

Vår analys

1. Luleå – Skellefteå 2-2
Derbymatcherna mellan Luleå och Skellefteå är i vanliga fall en av säsongens absoluta höjdpunkter för båda lagens fans. I det sista derbyt mellan dessa xfh|antagonister kommer Coop Norrbotten Arena dock gapa tomt på folk. Hur detta påverkar utgången är såklart svårt att sia om men Luleå, som en tid tillbaka redan har säkrat ligatiteln, lär knappast blir mer motiverade av att spela utan stödet från läktarhåll.

Hemmalagets tränare Thomas “Bulan” Berglund har sedan tidigare valt att matcha sina största stjärnor sparsamt i hopp om att de ska vara så pigga som möjligt när väl slutspelet drar igång. När kampen om Le Mat inleder råder det dock stor osäkerhet kring och enligt de senaste rapporterna skjuts spektaklet upp till slutet på mars. Mer information kring detta förväntas kommer under torsdagen. Men skulle så bli fallet lär “Bulan” inte vila sina toppspelare när värsta rivalerna kommer på besök.

Skellefteå krigar med Rögle, HV71 och Färjestad om den så åtråvärda andraplatsen och lär troligtvis behöva knäppa Luleå på näbben för att inte få miste om silverpengen. Med Jocke Lindström tillbaka i laget efter avstängningen ska SAIK anses ha vettiga chanser mot norrbottningarna som inte har något att spela för, förutom äran. En jämn, tight och målsnål drabbning är ingen vild gissning då det inte bjudits på fler än fem mål i någon av de tre tidigare dusterna lagen emellan. 0-3 på båda sidorna torde räcka långt. 2-2 känns som ett vettigt resultat att börja med.

2. Frölunda – Djurgården 4-3
Giganterna Frölunda kommer alltså behöva gå omvägen via Play In för att nå en eventuell plats i kvarten. Mycket oväntat och högst märkligt sett till truppen Roger Rönnberg bossar över. Backsidan har dock inte hållit måttet vilket har blivit alltmer uppenbart ju längre säsongen pågått. Mot Malmö (seger 3-0) häromdagen stod emellertid både Julias Bergman och Anders Grönlund för stabila insatser, men visst saknas Theodor Lennström enormt mycket med sina kvicka och resoluta lösningar i egen zon.

Djurgården fortsätter att ha stora problem utanför huvudstadens stadsgräns. Under de fem senaste bortafighterna har stockholmarna endast grejat en viktoria, efter sudden borta mot Linköping. Två poäng av 15 möjliga är såklart underkänt av ett lag med Djurgårdens grundkapacitet.

Visst ska de gynna Robban Ohlssons och company att matchen liras inför tomma läktare, men känslan är ändå att det är klar fördel de röddressade Indianerna här. VF glänser med fyra raka hemmasegrar mot Järnkaminerna där de snittat en bit över fyra mål framåt per match. Med den statistiken i åtanke känns 3-5 mål på Frölunda som en rimlig väg att gå. Den hårt streckade tvåan till höger kan gott skippas. 1,3,4 mål rekommenderas i värdejaktens namn.

3. MODO – Björklöven 2-4
MODO kopplade greppet om finalserien genom att bortabesegra Björklöven inför fullsatta läktare i A3 Arena. Serien fortsätter nu i Ångermanland och ett ekande tomt Fjällräven Center. Björklöven har förvisso gått på pumpen två gånger om i denna arena, men kan Joe Cannata studsa tillbaka i målet efter den slätstrukna insatsen senast samtidigt som spelarna ställer in siktet korrekt ska västerbottningarna ha goda chanser att utjämna serien.

Modoiterna, ledda av rekordmannen Jonathan Johnson, Adam Tambellini och Patrik Karlkvist hade en stor portionen tur som gick segrande ur den inledande striden i fiendeland. Kämpainsatsen va det visserligen inget fel på, men rent spelmässigt hade Johnson och company svårt att hänga med när de grönklädda spelarna trampade plattan i mattan. MODO:s målvakt Bartosak förtjänar en extra klapp på axeln efter den heroiska insatsen i häromdagen. Tjecken svarade för den enda kaxiga paraden efter den andra.

En Löven-knall skulle av allt att döma rensa bort en hel del kuponger och utan någon publik spelar hemmaplan mindre roll. Kan Löven komma upp i samma offensiva slagkraft som senast, plus att de håller sig till aningen enklare vägar i egen zon är vi inne på att gästerna utjämnar finalserien till lika på ett. Fyran i öst omkring 15 procent är ett spännande utgångstecken och både tvåan samt trean vettiga följeslagare till att börja med.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se