Bomben bild

Bomben 9/1

Årets hetaste hockey-Bomb levereras möjligen redan i början av januari! Med nästan 1,2 miljoner kronor i rullpott kan tre rätt innebära ett rejält klirr i kassan. Från Skellefteå i norr tar vi oss via Karlstad innan den kungliga huvudstaden ror kupongen i hamn. Analysen är redo, häng med!

Spelstopp: 18.59

1. Skellefteå – Frölunda – 4-1
Vi inleder i landets nordöstra delar dit Frölunda ska bege sig för att ge sig i kast med Skellefteå som varit lite av en favoritopponent för Roger Rönnbergs manskap sett till de senaste säsongerna. Real Frölunda har exempelvis fyra raka vinster mot de svartgula krigarna där målskillnaden under dessa fighter är vanvettiga 23-6 (!).

SAIK visar emellertid en ruskigt fin form för tillfället, framförallt på hemmais där de närmast kommer från två raka storskalper över Örebro (7-0) och Färjestad (5-1). Oscar Möller visar gryende form med mål i tre raka matcher medan radarpartnern Jocke Lindström svarat för poäng i fem av de sex senaste. Gustaf Lindvall är säkerheten själv mellan stolparna. Skellefteå-sonens 93,10 i räddningsprocent är bäst bland samtliga burväktare i SHL.

Frölunda gick en tuff batalj mot Luleå så sent som i tisdags. Efter en härlig tillställning i Frölundaborg stod norrlänningarna slutligen som segrare med 3-2. Göteborgarna kan i vanlig ordning inte räknas bort i CHL-slutespelet, något som de visat tidigare mot både Färjestad och schweiziska Biel. Gästerna har dock inte imponerat utanför “Lilla London” mot slutet. Ett snitt på 1,75 gjorda mål per match sista fyra skrämmer inga västerbottningar.

Känslan är att SAIK bryter den negativa trenden denna torsdagskväll. Fyran på värdlaget ser ut att kunna erbjuda trevligt spelvärde, likaså ettan på gästerna. 4-1 blir därmed en spännande utgång i Skellefteå Kraft Arena.

2. Djurgården – HV71 – 0-3
Djurgården spelade även de semifinal i CHL i tisdags. Tjeckiska Mounfield vann, något oväntat, på Hovet med 3-1. Ohlssons manskap fick därmed sin hemmasvit om sex raka segrar bruten. Gustav Possler gjorde stockholmarnas enda balja men fick samtidigt lämna isen skadad. Djurgårdens skadeläge är fortsatt oroligt även om Jason Garrison verkar vara redo för spel mot HV71.

SHL:s bästa bortalag heter HV71. De småländska tjurarna har endast kammat noll vid fyra tillfällen på resande fot. Inför torsdagstrippen till huvudstaden glänser Lundhs lärjungar med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna. Defensiven ser nästan löjligt tät ut på resande fot, sju insläppta sista sex ger ett snitt på 1,16 per kamp vilket är ett mäkta imponerande facit.

Tre av de senaste fem senaste möten lagen emellan har slutat med delat pott efter ordinarie tid och visst ligger krysset nära till hands även nu. 1-1 eller 2-2 är inga omöjliga resultat efter 60 minuters hockey på Hovet. Nu jagar vi ju dock hög utdelning och då lockar båda lagens lågt streckade nollor. 0-3 är en spännande utgång som definitivt skulle skapa korsdrag bland kuponghögarna!

3. Färjestad – Malmö 2-2
Vi avslutar i Värmland dit ett formstarkt hökgäng ska bege sig. På de sju senaste bortamatcherna har Malmö ett snitt på tre gjorda mål per match. Skåningarnas pigga offensiv har också renderat i ett par fina triumfer. När dessutom Oscar Alsenfelt spelar med stort självförtroende mellan stolparna utgör Peter Anderssons manskap ett hot mot samtliga lag i SHL.

Färjestad saknar sin poängmaskin Micke Lindqvist som åtminstone blir borta i ytterligare någon vecka. Nilsson och Rydahl har inte skapat nämnvärt utan sin kedjekamrat. Mot Linköping var det istället Victor Ejdsell som klev fram i den tredje akten och pangade dit två puckar rakt upp i nättaket bakom Jakob Johansson.

Frågan är om inte Färjestad är aningen nertränade för tillfället. En topplacering känns mer eller mindre klappad och klar. Den farten och frenesin som de grönklädda skämt bort oss med under hösten har inte setts till på ett tag. Det senaste mötet här i Löfbergs Arena slutade 3-3 och känslan är att det blir tajt även nu. Vi börjar med 2-2. Fyll på med tecken till vänster först och främst.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta