Dybbans stryktipsanalys bild

Dybbans Stryktipsanalys 21/4!

JAAAAEEEEEEJJJ!!! Det var nära i lördags. En åsnespik ifrån på en smått omöjlig kupong där det skrällde till höger och vänster i The Championship. Dags att knyta näven i fickan igen och ta sig an helgens mycket fina rad.

Åsnespikar* är ett verktyg som när de funkar känns som en gjutjärnsborr rakt in i Swedbank. Men när de missar har man lust och sätta sig i kiosken på hörnet och straffa sig själv med en privatlektion i sannolikhetslära av Börje och Lennart.

Lördagens kupong hade så många trevliga skrällalternativ att en åsnespik kändes på sin plats. Jag valde Derby hemma mot Huddersfield. Med åtta minuter kvar av 16.00-matcherna stod det 13 rätt och 3,6 miljoner in. Derby ledde med 1-0 och Waghorn missade en nick från en meter som han dunkade rakt i magen på målvakten så hårt att han inte hann flytta sig. Då visste man att det skulle gå åt helvete. 1-1 kom som ett brev på posten i 82:a minuten. 13 rätt slutade runt två millar totalt när Pool avgjorde i slutet. De här 12:orna var en klen tröst i misären. Det är bara att vandra ner till kiosken i eftermiddag.
– Tjena Börje, har du nåt gött snack i dig idag eller?!
– Det veeet duuu! Kom här ska du får höra…man kan vända upp och ner på kupongen!

Nä, blicka framåt. Alltid blicka framåt! Lördagens kupong ser riktigt trevlig ut. Trots att det inte är någon jackpot är det bra chans på fina pengar ändå. Här kommer mina bästa drag för nu.

Här är mina bästa drag för nu, men som vanligt, det kan hända mycket innan spelstopp så häng med på Lördags-streamen för de sista buden!

Dagens analys

Manchester City
Leicester har inte kommit upp i samma nivå på slutet som under första halvan av säsongen. Avsaknaden av den viktige balansspelaren Ndidi ihop med Vardys sviktande målform har lett till endast en seger på de fem senaste ligamatcherna. Brendan Rodgers har inte heller kommit underfund med hur han ska komma åt storlagen. När Leicester mötte City på Etihad i december blev de rejält utspelade och förlustsiffrorna 1-3 var i underkant.

Guardiola har förutom långtidsskadade Sané bara frågetecken för Sterling. En riktigt vass elva kommer som vanligt få starta för de ljusblå och här vill de säkerligen få igång fötterna och göra en bra prestation inför veckans Champions League-möte mot Real Madrid. Känslan är att Leicester återigen inte kommer att räcka till. När tvåan då streckas under 50 procent, som för tillfället, är det kupongens allra bästa spik.

Queens Park Rangers
Med tanke på streckprocenten på QPR så passar de lika bra in under skrällarna, men jag tycker att det just nu känns som ett kul drag att chansspika Bengans gullungar. Nottingham ligger femma just nu, men jag tror ändå inte att de kommer klara en playoff-plats. Sheriffernas spel passar sig faktiskt bäst mot bra lag där de slipper föra spelet. Det har visat sig i vinsterna mot både Leeds och Brentford på slutet. Poängen borta mot WBA senast var dock ett riktigt rån där Matt Cash lyckades kvittera till 2-2 i den 91:a minuten med lagets enda skott på mål (det första var ett självmål.) I övrigt har Nottingham inte alls kommit upp i nivå när de försökt föra matcher själva. Ett exempel är den senaste hemmafajten mot tämligen mediokra Charlton där det blev förlust med 0-1.

QPR gjorde en riktigt bra prestation när de vände 0-2 till 4-2 hemma mot Stoke. När allting klaffar för London-laget så visar de en hög nivå. Viktigt också att både Eze och Hugill gjorde mål senast. Det är spelare som behöver vara i målform. Här sitter procenten snett där Nottingham streckas upp till alldeles för stora favoriter, över 60 procent, sett till sina chanser. Tvåan till under 20 prollar är riktigt fin med andra ord. QPR har stora chanser att störa och en sån här spik skapar inte bara fin utdelning utan också manöverutrymme i andra matcher. Jobba Bengan Boys!

Bubblare: West Bromwich, Leeds, Stoke

Skrällarna

Brighton
Det är som att sitta i en risbastu, med en 140-kilos finne bakom ryggen, att återkomma till detta Brighton. Men jag gillar väl att späka mig själv. För Brighton har kostat mycket denna säsong. Att de vände hemma mot Everton i slutet på oktober och löste 13 rätt för drygt 400k förlåter dock det mesta. Här tycker jag återigen att de blir alldeles för lågt värderade av det svenska folket. Visst ska Sheffield United ha all cred för sin superbra säsong, men att de ska streckas upp till 70 procent mot ett i grunden mycket kompetent Brighton är bara för sjukt. Truppmässigt är Fiskmåsarna minst lika fina och när Potter träffar rätt har de kapacitet till riktigt bra insatser. Sen har jag svårt att se att Sheffield United bara kan fortsätta stapla segrar utan några dippar. Tvåan streckas just nu ner till 12 procent. Ett tecken som måste nypas om man har någon skam i kroppen.

Bubblare: Bournemouth, Sheffield W, Huddersfield

Ett stort lycka på lördag nu alla! Nu jobbar vi in den här jäkeln tillsammans!

/ Dybban

* En överstreckad favorit.

Tankar i Stryktipspodden

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se