Europatipset bild

Europatipset 28/12

Det är dags att sluta samman året och det görs med ett helengelskt Europatips. The Championship i överflöd på denna kupong som har full omgång denna söndag. Tre heta matcher från Premier League letar sig även in där två storfavoriter hittas. Kan Liverpool eller Manchester City fällas i jakten på de stora pengarna?

Spelstopp: 14.59

1. Arsenal – Chelsea 2
Emirates Stadium får äran att inleda där viktiga poäng står på spel mellan två formsvaga gäng. Bengan ser ut att vinna sitt bet mot Giganten där Chelsea ska komma före Arsenal men det beror framförallt på ett undermåligt The Gunners. Ljungberg fick inte fart på de rödvita och nu är det upp till Mikel Arteta att ta Arsenal upp till Europaplats. 1-1 mot Bournemouth blev det i spanjorens debut på tränarbänken, återigen ingen märkvärdig insats. Chelsea har med det sagt vacklat på slutet och kommer närmast från en pinsam 0-2-förlust mot Southampton. Offensiven har brustit när Abraham varit formsvag men här ska den gänglige anfallaren ha bra chans att hitta nätet mot ett givmilt hemmaförsvar. Tvåan är troligast men tecknet bör helst backas upp.

2. Liverpool – Wolverhampton 1
Anfield är nästa anhalt där Liverpool snart inte tappat poäng i Premier League på ett år. Senast The Reds torskade här i ligan var våren 2017! Nu kommer dessutom Jürgen Klopps manskap från säsongens bästa insats när Leicester krossades med 4-0 i seriefinalen. Här gynnas de överlägsna serieledarna över att ha fått en dags längre vila än ett Wolves som gick en holmgång med Man City i fredags. Där lyckades Espírito Santos portugisiska koloni segra för andra gången denna säsong mot de regerande mästarna när de stod för en mäktig vändning. Den lär dock ha tagit kraft på den förhållandevis tunna truppen. Det kommer avspeglas denna söndag. Jag spikar och går vidare.

3. Manchester City – Sheffield United 1
Något större skrällchans på Eastlands möjligen där alltså City fått kort vila efter fredagens batalj på Molineux Stadium. Förlusten var ytterligare ett slag under bältet på Pep Guardiola som nu har galna 14 poäng upp till Liverpool, dessutom med en match mer spelad. Ederson såg rött där och är således avstängd. Ett tungt avbräck med tanke på att Claudio Bravo inte håller måttet. Sheffield United är enda lag tillsammans med Liverpool som inte förlorat på bortaplan denna säsong. Högst anmärkningsvärt med tanke på att det är en nykomling vi snackar om. Stabilitet finns i Chris Wilders lag, frågan är om det finns tillräckligt för att rubba City i Manchester? Inte helt omöjligt med tanke på förutsättningarna. Ett rensarkryss är högaktuellt.

4. Birmingham – Leeds 2
Det är ett något formsvagt Leeds som kommer till spel denna söndag. Marcelo “El Loco” Bielsas maskin har hackat den senaste tiden med tre raka utan vinst. Spelmässigt har dock den klassiska klubben dominerat samtliga dessa tillställningar och fortsätter de på inslagen väg kan jag inte se hur de ska missa uppflyttning denna säsong. Birmingham är ett lurigt lag att ställas mot på St. Andrew’s men samtidigt ska inte The Blues vara i närheten av Leeds. Finns tvåan till 60 procent är det bara att tacka och ta emot. Spik!

5. Bristol City – Luton 2
Över till Dybbans älskade Luton som jag till smålänningens stora glädje sätter stora förhoppningar till. Stabilitet finns det inte överhuvudtaget hos Hattmakarna från Londons utkanter men samtidigt finns kapacitet för att störa de flesta lag i denna serie. Det syntes inte minst under Boxing Day när de spelade 3-3 mot Fulham, även om ledningen tappades tre gånger om. Bra skrällchans här mot ett Bristol City som går kräftgång just nu. Fyra raka förluster har det blivit för Niclas Eliasson och hans lagkamrater. Här hemma har de dessutom inte rosat marknaden med endast fyra trepoängare på elva försök. Tvåan till omkring 15 procent är ren och skär magi!

6. Huddersfield – Blackburn 1
Blackburn har stångats bra den senaste tiden och är nu uppe i åtta raka utan förlust. Avsaknaden av stjärnan Bradley Dack har dock varit påtaglig de senaste matcherna då Rovers haft förtvivlat svårt att skapa målchanser. Troligen saknas Dack även här. Huddersfield har gjort en medioker säsong totalt sett men framförallt stod The Terriers för en katastrofal start. Fjolårets PL-lag har sakta men säkert lyft sig och lär inte ha med någon nedflyttningsstrid att göra vad det lider. Mot ett slitet Blackburn ska god chans finnas lösa tre pinnar. Krysset är dock ett måste i detta förmodade målsnåla möte. 1X löser biffen.

7. Millwall – Brentford 2
Lejon ska stångas med bin på The Den, en duell de sistnämnda väntas vinna. Brentford agerar oerhört stabilt där Pontus Jansson styr i de bakre leden samtidigt som firma Watkins/Mbeumo öser in mål framåt. Fortsätter Thomas Franks mannar på inslaget spår är de snart ikapp toppduon. Millwall har gjort det bra trots tränartapp och en inte alltför märkvärdig trupp. Mot ett organiserat och formstarkt Brentford bör hur värdarna väga för lätt trots hemmaplan. Tvåan är en spik jag verkligen gillar om den håller sig under 50 prollar.

8. Nottingham – Wigan 1
City Ground bjuder på nästa batalj där vi både får se The Championships jumbo och sämsta bortalag. Wigan är gräsligt dåliga på resande fot där de inte vunnit sedan i våras. Nottingham har inte övertygat nämnvärt hemma men kommer närmast från en stark 2-0-vinst borta mot Hull. Speciella målskytten Lewis Grabban hittade nätet två gånger om där och är nu uppe på en delad fjärdeplats i skytteligan. Här kan han mycket väl måla igen mot ett mediokert Wigan. Ettan ska ses som högst trolig men finns stålar över är krysset inte dumt med tanke på den vänstervridna streckningen.

9. Preston – Reading 1
Från sämsta bortalaget till bästa hemmalaget när vi tittar till Deepdale i de norra delarna av England. Hemma i Lancashire har Preston gått som tåget denna säsong med raden 9-2-1. Offensiven var bländande i början av säsongen med bland annat jamaicanen Daniel Johnson i spetsen. På senare tid har däremot Alex Neils gäng imponerat defensivt, laget var en hårsmån från att hålla Leeds stången på Elland Road men fick nöja sig med 1-1. Fjärde raka utan förlust var det och här ska Preston kunna befästa sin position topp 6 när ett halvdant Reading kommer på besök. Gästerna ser ut att sakna viktiga Puscas samtidigt som de haft stora problem på bortaplan. Ettan är en tänkbar spik om det inte sticker iväg alltför mycket.

10. QPR – Hull 2
Vidare till en oviss batalj på Loftus Road. Två av ligans mest ojämna lag drabbar nämligen där samman. Av Bengans QPR vet man aldrig vad man får medan Hull blandar högt och lågt. Senast stod Tigrarna för ett lågvattenmärke när det blev förlust hemma mot Nottingham. Det finns dock en enorm spets hos gästerna med framförallt sylvassa Jarrod Bowen. Samtidigt har QPR en giftig offensiv trio med Eze i spetsen. Tvåan lockar mest till dessa streck men gärna hela säkerhetsbältet. Ska något tecken skippas är det krysset då förmodat många mål gör gubbgarderingen än mer trolig.

11. Sheffield Wednesday – Cardiff X
Ugglorna från stålstaden såg ut att gå mot en ny seger mot Stoke. Wednesday ledde med 2-1 när klockan tickade upp över 90 minuter men hastigt och lustigt förvandlades tre poäng till noll efter två sena mål. Trots det återfinns onsdagsklubben på en finfin fjärdeplats. Cardiff har inte rosat marknaden utanför Wales men kapacitet finns i Neil Harris trupp. Här blir de undervärderade även om Sheffield får gälla som favoriter på Hillsborough. Som strecken sitter är det ändå läge att måla på och hoppas på gästerna från draklandet.

12. Swansea – Barnsley 2
Det andra walesiska bidraget på denna kupong är självfallet Swansea. De har klarat sig fullt godkänd efter att Graham Potter lämnade. Svanarna ligger och skvalpar strax utanför playoff, utan att övertyga nämnvärt spelmässigt ska tilläggas. André Ayew öser in mål just nu men speciellt mycket annat finns inte att glädjas åt. Barnsley har sent om sider tagit sig upp från sin jumboplats efter åtta poäng på de fyra senaste. Framåt har unga Conor Chaplin blommat ut rejält sedan den tidigare Wolfsberger-tränaren Gerhard Struber anlände. Han har satt sin prägel på detta Barnsley som nu kan ta sig upp på rätt sida giljotinen vid en seger. Att så blir fallet denna söndag känns inte alls otänkbart. X2 lockar till fint värde på Liberty Stadium.

13. West Bromwich – Middlesbrough X
Vi avslutar på Englands högsta belägna arena där The Championships serieledare figurerar. Slaven Bilic har gjort underverk med detta West Bromwich som är otroligt svårbesegrade. 1-1 mot Barnsley under annandagen och framförallt halvdant spel var däremot inget vidare. Om bara tre dagar väntar en seriefinal mot Leeds och frågan är om inte Bilic väljer att chansa lite här med viss rotation för att komma så väl förberedda som möjligt till den tillställningen. Det kan straffa sig för det är ett Middlesbrough som höjt sig på senare tid som står på andra sidan. Visserligen har inte Boro vunnit på bortagräs ännu denna säsong men här blir ettan på tok för högt streckad av tipparna. Pensla på hela vägen och jobba in skrällen till höger!

Stugan superspik!

Brentford
Den stabilitet Brentford visar upp just nu ska vara tillräcklig för att besegra ett Millwall som inte är speciellt märkvärdiga. Pontus Jansson håller tätt och Ollie Watkins avgör framåt för bina i detta Londonderby.

Stugans kupongrensare!

Luton
Bra slagläge för Dybbans kära Luton denna söndag när ett form- och hemmasvagt Bristol City väntar. Kan bara The Hatters sätta defensiven ligger skrällen nära till hands på Ashton Gate. Kämpa Luton!

//EU-Magikern

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se