Cavanazzi bild

Herregud och Zlarre

”Det var inte mycket att ha”

Jag ringer till farsan, lite för upphetsad. ”De visar serie A på 4:an, satan vad stor han är Zlarre!”. Farsan har inte sett serie A sedan Zlatan spelade i Milan förra vändan. Han känns inte lika upphetsad som jag. Farsan säger ändå att han ska se matchen.

Jag får ett sms efter matchen. ”Det var inte mycket att ha”. Nej, det var ju inte det. HERREGUD. Ett mittengäng i Italien, mot ett bottengäng. En helt iskall match i serielunken om det inte vore för Sveriges bästa spelare genom tiderna och en av serie A:s största stjärnor på 2000-talet.

Zlarre gjorde ett fint intryck under sitt inhopp. Det är klart att två dryga månader utan fotboll sätter sina spår, men han såg inspirerad ut vilket var underbart att se. Kul även att se San Siro visa upp sitt rätta jag. Jag hoppas Zlarre gör avtryck i morgondagens match mot Cagliari som han troligtvis startar i. Jag tror Milan får det tufft där, men sätter de Zlarre i två, tre skapliga lägen tror jag han hittar nätet.

En vattendelare och hypotetisk fråga är ju Zlatan i EM-truppen eller inte. Jag önskar personligen att han tar en plats i truppen och kan hoppa in sista 15-20 om vi behöver lyfta långt. Han kan också starta om vi förväntas vara spelförande. Jag tycker han är värd ett bättre avslut än det han fick under den på slutet vandrande tragedin som går under namnet Erik Hamrén.

Jag ger mig själv godkänt för rekarna i förra krönikan. Som en kollega till mig sa när jag var ny: ”Klappa dig själv på axeln när du gör ett bra jobb, för det kommer ingen annan göra”. Jobbet som snut är ingen dröm för de som känner att de behöver uppmuntran av sin arbetsgivare precis. Under mina snart tio år på firman kan jag räkna på handens fem fingrar de gånger jag gjort något bra (enligt mina chefer). Man får snabbt lära sig, att hör man inget så gör man bra ifrån sig. Lite likt livet som domare på de stora arenorna.

Till rekarna som var:
Torino +1.5 borta mot Roma satt enkelt.
Inter Dnb borta mot Napoli satt enkelt.

Sen var jag helt fel ute i min Parma-rek där jag körde +1.5 mot Atalanta. Det blev 5-0, vilket jag visserligen skrev att det kunde bli. Parma saknade ett par spelare vilket man alltid riskerar att missa när man rekar flera dagar i förväg. Sen var Papu Gomez magisk (som vanligt), så oavsett lag för Parma hade det blivit tufft.

Fyra rekar inför helgen:

Lazio rak 1:a hemma mot Napoli. 2.10 på Coolbet. Lazio är för fina under Simone Inzaghi. Napoli fortsatt under isen efter 1-3 hemma på San Paolo mot Inter.

Inter rak 1:a hemma mot Atalanta till 2.20 på Bethard. Om Inter ska vara med i Scudettoracet hela vägen behöver man/ska man vinna hemma mot detta fantastiska Atalanta. Vi får inte dessa odds på Inter hemma på Giuseppe Meazza så många gånger, så därför siktar vi på att fälla senior Strömbergs favoritgäng.

Juve rak 2:a mot Roma borta till 2.25 på Bethard. Cristiano i superform och Juventus är bättre än Roma i varje lagdel. Jag känner lite samma här som i Inter-reken. Juventus ska bara vinna här.

Parma – Lecce under 2.5 mål till 2.23 på Bethard. Två lag som inte gör så mycket mål och känslan är att Parma har stor chans att vinna en målfattig match.

Lycka till med spelen i helgen och ge serie A en chans till, ni som såg Milan-matchen och gav upp. Väljer ni bara en match så föreslår jag Inter–Atalanta, ni kommer inte bli besvikna.

Ciao,
Cavanezzi

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta