Powerplay bild

Powerplay Analysen 15/2!

[SHL-lagen har ett hektiskt schema framför sig med tre matcher i veckan hela vägen in till mitten av mars. För Färjestad och Skellefteå är det extra tufft då de även lirade under gårdagen. Powerplay-kupongen ser lurig med en mängd ovissa matcher så det gäller att göra en noggrann analys. Stugans kommer här! Häng med!

Dagens analys

Spelstopp: 15:14

1. Leksand – Luleå 2
Det råder dyster stämning i korridorerna i Tegera Arena efter att Leksand på nyo fallit tung i Östergötland. Linköping vann med 2-1 i torsdags och nu är det väl ändå kört för leksingarna? 13 pinnar upp till säker mark med tolv omgångar kvar av grundserien känns väl mycket. Spelmässigt gjorde “Tuffe-Uffes” manskap en bra match i Saab Arena och var definitivt värda poäng. Luleå har haft det motigt sedan landslagsuppehållet. Två slätstrukna insatser mot Skellefteå och Brynäs har givit dubbla nederlag. Mot LIF brukar emellertid norrbottningarna göra riktigt bra fighter. Senast “Bulan” och company var på besök här vann man klart med 5-0. Tvåan är trolig men streckas hårt och behöver därmed backas upp av fler tecken.

2. Rögle – Frölunda 1
I Ängelholm har vi hittat ett gyllene läge att kliva in på Rögle. Skåningarna kommer närmast från dubbla viktorier mot Växjö och HV71, bägge matcherna på bortais. Defensiven samt målvaktsspelet har sett stabilt ut. Rifalk har fått förtroendet i två raka kamper, frågan är om norrlänningen återigen får chansen mellan stolparna. Truppläget ser även det bra ut för Abbotts manskap som verkar ha samtliga kanoner tillgängliga. Tre matcher mot Frölunda har givit tre skalper för ängelholmarna under säsongen. Framför det grönklädda publikhavet ska Rögle gälla som favoriter så när strecken, i skrivande stund, är jämnt fördelade blir ettan en intressant värdepik att plocka.

3. Oskarshamn – Växjö 2
Vi tar oss upp till den småländska kusten där hamnstaden Oskarshamn ligger beläget. I Be Ge Hockey Center stundar ett spännande derby när Växjö gästar. Båda dessa kombattanter skrinnar ut på isen med fyra raka nederlag i bagaget. För IKO:s del börjar det, precis som för Leksand, se mörkt ut vad det gäller ett säkrat kontrakt utan kval. Tio poäng skiljer upp till LHC ovanför strecket. Sam Hallam hoppar knappast jämfota över sitt lags situation heller. Under de fyra förlustmatcherna har Lakers en målskillnad på 2-18 och dessutom tappat playin-platsen till Brynäs. Värt att notera är att Växjö vunnit samtliga tre duster lagen emellan under säsongen samt att tvåan ser ut att bjuda in till fint värde. Här ska dock minst krysset ackompanjera.

4. Linköping – HV71 1
16 mil norr om Oskarshamn ligger flygplansstaden Linköping beläget. 8200 av stadens 120 000 invånare (ett hundratal från Jönköping också) kommer bänka sig i Saab Arena för att avnjuta ett smarrigt E4-derby. Sett till de tio senaste omgångarna av SHL är det bara Djurgården som knäpper LHC på fingrarna. Berts mannar spelar således med att stort självförtroende för tillfället, i synnerhet Broc Little som tillsammans med kedjekamraterna Joe Whitney och Jaako Rissanen flyger fram på isen. HV har fått käka grus i två raka matcher mot Linköping och kommer även från en ganska medioker insats hemma mot Rögle (torsk 3-5). Ettan får därmed agera knapp utgång. Tvåan är ett bra komplement då det brukar bli målrika tillställningar mellan rivalerna.

5. Örebro – Skellefteå 2
Tidigare i veckan nåddes hockeysverige av beskedet att Örebros duktiga back Kristian Näkyvä drabbats av testikelcancer och därmed har spelat färdigt för säsongen. Näkyvä hade behövts i defensiven hos närkingarna som gått på pumpen vid fyra av de fem senaste fighterna och sett ihåliga ut bakåt. Rasmus Rissanen befinner sig fortfarande i hjärntrappan och är således också han out. ÖHK gjorde under fredagen klart med den finske landslagsbacken Robin Salo som kan komma att debutera redan mot SAIK. Gästerna nollade självaste FBK på bortais så sent som under fredagskvällen och har även ett mentalt övertag på Örebro efter fyra inbördes segrar på fem strider. Börja med tvåan och täck upp efter behag.

6. Malmö – Djurgården 2
Tillbaka ner till Skåneland där Malmö ska upp i ringen mot ligans hetaste lag Djurgården. Stockholmarna glänser med åtta triumfer i följd och ett försvarsspel som lyser extra klart. DIF släppte förvisso in fyra puckar hemma mot FBK i tisdags, men totalt åtta insläppta mål på övriga sju matcher under nuvarande svit imponerar stort. Malmö segrade senast Djurgården var på besök, men det var Ohlssons järnkaminer som dominerade den tillställningen vilket den överlägsna corsi-statistiken tydligt påvisar. Med Josefssons tillbaka i laget är känslan att gästerna löser tre poäng i Malmö Arena. Tvåa!

7. Färjestad – Brynäs X
Värmland bjuder på ett så kallat kafferep i sent under lördagskvällen. Notera att pucken släpps klockan 20.00 i Löfbergs Arena. Färjestad har vunnit två av tre möten med Brynäs under säsongen, men det har varit ruggigt tajta kamper hela vägen vägen in på målsnöret. Värdarna spelade igår ikväll (förlust 0-3 mot SAIK) vilket såklart kan sätta sina spår både fysiskt och mentalt. Brynäs är förvisso bättre hemma i Gävle än vad de är på resande tass men med firma Scott/Rödin i hissande form kan vad som helst hända. Krysset agerar utgång, men här ska det helst inte snålas med tecken.

8. Södertälje – Kristianstad 2
En match från Hockeyallsvenskan får avsluta lördagsspektaklet. Kristianstad beger sig de många milen till Södermanland med vind i seglen. 9-2 hemma mot Mora är både imponerande och häpnadsväckande eftersom dalalaget gått ruskigt starkt de senaste veckorna. Snacka om “proppen ur” för nästjumbon som med vinsten har fyra poäng upp till säker terräng. Efter fem raka segrar föll Södertälje på straffar borta mot Almtuna. Att “Kringlorna” ska orka ta sig förbi Västerås på en femteplats känns föga troligt, kampen om sjätteplatsen lever emellertid i allra högsta grad. Med spelare som Blomstrand, Olesen, Ahl och Wilsby är SSK ett hot mot samtliga lag. I Scaniarinken är det ändå den lågt streckade tvåan som lockar i första hand. Börja där och fortsätt måla hela vägen över om stålarna räcker.

Stugans superspik!

Rögle
Vi hittar en spännande spik från Ängelholm denna lördag. Rögle har sett betydligt bättre ut defensivt och framåt behöver knappast bandyklubben en närmare presentation. Kaffe kaka fjärde raka för RBK!

Stugans kupongrensare!

Kristianstad
Kristianstad övertygade stort hemma mot Mora i onsdags. Ett överstreckat SSK, som fått strida för varje pinne mot KIK under säsongen, ska knappast känna sig säkra på vinst. X2 rensar friskt!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se

Chatta