Lillehammer Skiathlon

SPELTIPS

Speltid: 10.59 Lördag
Odds: @2.14
Spelbolag: Svenska Spel


SPELTIPS

Speltid: 12.30 Lördag
Odds: @2.20
Spelbolag: LeoVegas

Dags för skidcirkusens andra stopp för säsongen, dags för sportens mecka Lillehammer att ta vid.

Premiärens stora utropstecken var som vanligt norskarnas dominans, Kläbo och Johaug vann minitouren i Ruka. Att vi fick 2.35 på Bosse som världscupvinnare var uppenbarligen ett bra spel, nu står den studsande kängurun i 1.35 på detta långtidslir.
Jag hoppas ni även löd mitt råd att lira Johaug före Kalla i lördags och bjöd en medmänniska på fika.

Lillehammer serverar denna helg skiathlon på lördagen och stafetter på söndagen.
För svensk del ser det mörkt ut eftersom varken Ebba Andersson eller Frida Karlsson deltar på damsidan samtidigt som Carl Halfvarsson kastat in handduken på herrsidan.

Den här gången lirar vi efter devisen ”If you can’t beat ’em, join ’em” och kör norskt både på herr- och damsidan.

SPEL 1
Marknad: Lillehammer Skiathlon Damer
Spelval: Vinnare utan Johaug: Heidi Weng
Spelbolag: Svenska Spel
Odds: 2.14
Spelstopp: 7/12 10.59

Motivering:

Med stor säkerhet kommer Johaug som vanligt blåsa ifrån övriga startfältet utan att någon har en suck. Blir det hårdkörning ihop med henne eller utan henne så är Heidi Weng bäst rustad. Weng hade det blytungt förra säsongen men har repat sig ordentligt och ser nu ut som sig själv igen. Weng var först bakom Johaug i förra helgens minitour och spurtade då ner sin landsmaninna Astrid Jacobsen i söndagens final. Blir det sällskapsresa har Heidi bra krut i benen. Det råder ingen tvekan om att den tvåfaldiga Tour de Ski-mästarinnan vinner minst varannan gång under dessa förutsättningar. 2.14 är taget.

SPEL 2
Marknad: Lillehammer Skiathlon Herrar
Spelval: Vinnare: Johannes Hösflot Kläbo
Spelbolag: LeoVegas
Odds: 2.20
Spelstopp: 7/12 12.30

Motivering:

Den norska kängurun visade i premiären att han är i samma sanslösa slag som de senaste säsongerna. Kläbo studsade hem sprinten överlägset, kom tvåa i det klassiska distansloppet och vann minitouren genom söndagens spurtseger mot Emil Iversen i fristilen. När den gode Bosse är i sådan här form är han extremt svår att haka av längs vägen oavsett om grillmästaren heter Niskanen eller Bolshunov och blir det sedan spurt så vet alla hur det slutar. Övriga bolag ligger i nuläget under dubbla degen på seger för Bosse, när vi får en bit över två så är det inget att tveka på!

Jag vill rekommendera poolspelet Challenge som finns hos Svenska Spel HÄR!. Där erbjuds en kupong med åtta dueller under lördagens två lopp. Ett mysigt sätt att krydda tv-tittandet.

Min utgångsrad ser ut enligt följande:
Kalla-Jacobsen 2
Sundling-Carl 2
Diggins-Pärmäkoski 2
Nepryaeva-Haga 1
Burman-Niskanen 2
Kläbo-Bolshunov 1
Ustuigov-Iversen 2
Röthe-Sundby 1

Återkommer inför stafetterna om bolagen bjuder på något matigt, annars inför sprinten i Davos som går av stapeln nästa helg.
Allt gott,
Wassberg

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta