Topptipset bild

Topptipset 10/12

Lukaku, Foppa och gubbarna ska kräma ut det sista ur sina slutspelssuktande fötter denna tisdagskväll. Champions League går in i sista gruppspelsrundan nu. Som strössel på glassen bjussar Topptipset på 250 loppor i extrapengar!

Andelar till dagens Topptips HÄR!

Spelstopp: 20.44

1. Inter – Barcelona 1
En gubbe som inte ska kräma ur någonting alls denna kväll är Lionel Messi. Världens bästa fotbollsspelare är ledig med anledning av att hans lag inte har någonting viktigt att spela för. Den i ingressen nämnde Romelu Lukaku ligger tvåa i den italienska skytteligan. Champions League har inte burit lika mycket belgisk frukt men att Lukaku bara gjort en balja i denna turnering vägs upp av att hans kumpan Lautaro Martínez bombat in fem baljor på fem CL-kamper. Ingen i Barcelona har gjort mer än tre mål, Messi har gjort två. Det är istället defensiven som imponerat mest hos Barca, blott tre insläppta och en nolla i förlustraden innebär att katalanerna är klara för slutspel. Samtidigt som Messi ligger hemma i jacuzzin prioriteras inte heller defensiven av gästerna, Valverde har givit Pique tillåtelse att dansa salsa med sin fru istället för att spela en betydelselös match i Milano. Med tanke på att matchen är extremt betydelsefull för Lukaku, Martínez och Antonio Conte så är streckningen sinnessjuk. När ettan erbjuder finfint värde ska spikpistolen åka fram på stående fot!

2. Borussia Dortmund – Slavia Prag X
Giuseppe Meazza lämnar över till en annan av Europas mäktigaste arenor, nämligen Signal Iduna Park. Den gula väggen lär skrika sig hes i hopp om att blåsa sitt Dortmund vidare till vårens slutspel. Tyskarna ligger trea i gruppen inför sista dusten och bör vinna nu om det ska bli fortsatt lir i den fetaste av världens fotbollscuper. Formen är dessvärre inte den bästa hos Dortmund, 2-1-2 senaste fem tävlingsmatcherna är inte tillräckligt för ett lag av denna kaliber. Slavia Prag har inget att spela för längre eftersom deras chans till avancemang är rökt. Tjeckerna var uträknade från start men har ändå krigat på ett imponerande vis i varenda match. På sin senaste CL-resa höll Slavia nollan mot Barcelona, trots att Barca maxade med Messi. Gästerna har bara förlorat en av sina senaste sju tävlingsmatcher, här har de mycket bättre chans än vad topptipparna tror. Måla tvärsöver i hopp om krysset eller tvåan som båda gör korsdrag i kuponghögen.

3. Chelsea – Lille 1
Frank Lampard är ruggigt motiverad och kommer inte hålla igen sina hästar på Stamford Bridge. Chelsea behöver vinna för att vara säkra på en plats i slutspelet och bättre förutsättningar är svårt att tänka sig. The Blues möter ett redan avsågat Lille, ett gäng fransoser som Lamps gäng sänkte i Frankrike under hösten. Lille har vunnit en enda tävlingsmatch på bortaplan senaste halvåret, trots att de varit motiverade. Ettan är rättmätig megafavorit här och det finns ingen anledning att gardera den.

4. Ajax – Valencia 1
Talangfabriken i Amsterdam fortsätter att producera juveler. Trots att förra säsongens suveräna Ajax blev sönderköpt ligger nya påläggskalvar på rullbandet. Dessutom fungerar scoutingverksamheten ypperligt, Quincy Promes som plockades från Sevilla i somras satte en av de rödvita bollarna när Valencia sänktes i Spanien med hela 3-0. Han är dock osäker nu efter att ha stått över helgens ligalir på grund av en skada. En annan av bollarna satte Hakim Ziyech, marockanen som bidrog redan förra säsongen toppar nu assistligan i Champions League med fem framspelningar. Ajax toppar gruppen medan Valencia ligger tvåa på samma poäng som Chelsea. Förr eller senare bör spanjackerna öppna upp sig, det gynnar de flygande holländarna. Ettan som ser ut att bjussa på värde och kan gott lämnas allena!

5. Lyon – RB Leipzig 2
Om gruppen med Barcelona, Dortmund och Inter kallas Dödens Grupp så är detta Livets Grupp. Lyon, RB Leipzig, Benfica och Zenit har trasslat in sig i ett lika stökigt getingbo som förutspåddes. Leipzig sitter i förarsätet efter att Emil Forsberg klivit fram när, just det, laget behövde honom. Lyon har fortfarande god chans att gå vidare till slutspel men då vill det till att poäng plockas denna afton. Les Gones lyckades sänka Foppa och company på läskedrycksarenan i höstas, nu när tyskarna ser ut att få klara sig utan Orban och Kampl ökar chanserna till en ny fransk viktoria. Strecken sitter sunt och helgarderingen hänger i luften.

6. Benfica – Zenit 2
Lissabon är sista anhalt vad gäller den där jävla Champions. Benfica sladdar i Livets Grupp och måste vinna med flera bollar samtidigt som Lyon får på näbben av Foppa. Omöjligt är det inte men sett till prestationen i St. Petersburg så måste portugiserna lyfta sig ordentligt. Örnarna lades på rygg med siffrorna 3-1 när grobianen Dzyuba visade vägen för ryssarna. Till Benficas fördel talar att de är ruggigt starka i hemmaborgen, de sex tävlingsmatcherna i Lissabon sedan torsken mot Leipzig bäär raden 5-1-0. Båda lagen lär gå för seger hela vägen, det öppnar upp för en klassisk gubbgardering (etta-tvåa).

7. Preston – Fulham 1
The Championship kompletterar raden med två fighter från benbräckarnas rike. Fulham har samlat samman 35 pinnar på 20 omgångar omgångar och ligger därmed på playoffplats. Närmast kommer The Cottagers från en 2-1-torsk mot Bristol City på Craven Cottage. Även Preston kommer från ett nederlag, Queens Park Rangers drog längsta strået i helgens derby. Värdarna ligger fyra poäng bakom gästerna men hemmaplansfördelen är enorm i det här läget. The Lilywhites är ligans bästa hemmalag med den respektingivande resultatraden 7-2-1. När ettan understreckas är den given som utgång på Deepdale.

8. Charlton – Huddersfield X
Huddersfield rasade ur Premier League förra säsongen och nu är frågan om de ska fortsätta ner till League One utan att passera Gå-rutan. The Terriers beter sig som The Chihuahuas och snittar mindre än en pinne per match. Charlton som är nykomlingar från andra änden av näringskedjan har fem pinnar mer än de gästande hundarna, dock är formen lika bedrövlig. The Red Robins har två kryss och sex torsk sett till de senaste åtta matcherna. Ängsligt spikkryss under insomnia eller helgarderad hawaiifotboll i en manodepressiv tango?

Stugans superspik

Inter
Det är en gåta hur ett formstarkt Inter med all motivation på sin sida kan understreckas på hemmaplan. Vi tackar Barcas blinda fans för detta vackra värde.

Stugans kupongrensare

Slavia Prag
Motivationens kraft i all ära men i Dortmund har streckningen svängt för hårt åt det hållet. Slavia Prag tog poäng borta mot både Inter och Barcelona, de kan mycket väl fixa det även mot pressade tyskar!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta