Topptipset bild

Topptipset 10/3

Det är tisdag och det är ett Topptips som sträcker sig från glansiga Champions League till myllan långt ner i seriesystemet i England. Formsvaga Tottenham ska försöka hitta vändet borta mot Leipzig medan Netflix-gänget Sunderland jagar en topplacering i League One, bland annat. Här kommer hela analysen, nu kämpar vi in åtta friska!

Spelstopp: 20:44

1. RB Leipzig – Tottenham 1
Att Tottenham spelade final i Champions League i fjol känns nästan omöjligt att ta in för stunden. Med skador på Kane, Son och Sissoko har det sett riktigt uselt på sistone. I lördags fick Mourinho se sitt lag bli utspelade av Burnley i en halvlek, men lyckades rädda en pinne i andra. Tuffare nu när vassa Leipzig står på andra sidan. Att Emil Forsberg haft svårt att ta en ordinarie plats på slutet säger det mesta om bredden hos tyskarna. Ingenting tyder på att Mourinho kan trolla med knäna och vända 0-1-underläget från London-matchen. Håller sig ettan under 65 procent är det ett potentiellt singelstreck. Annars gardera efter plånbok.

2. Valencia – Atalanta X
Det har varit proppen ur för Atalanta. Bergamo-laget har fullkomligen öst in mål och offensiven med Gomez, Ilicic, Muriel, Zapata är hetast i Europa just nu. Atalanta har alltså gjort sjuka 70 mål på 25 matcher i Serie A. Zlatans Milan har som jämförelse orkat med 28 baljor. Det första mötet vann Atalanta med 4-1 i en chansrik historia där det blev vinst med något mål för mycket sett till matchbilden, då Valencia kom till flera klara målchanser. Hemma på Mestalla är Los Che bra och har inte förlorat en enda match i La Liga. Frågan är dock hur det kommer påverka att denna match spelas utan publik på grund av Corona? Och tre mål att hämta in innebär inte heller det någon motivationshöjare. Vidöppet och svårtippat. Alla tecken gör sig bäst.

3. Blackpool – Tranmere 1
Tranmere hade en spännande resa i FA-cupen men har haft det tungt i League One där nedflyttningen är nära. Två raka segrar innebär dock en sista dödsryckning som kanske till och med kan leda till liv då det just nu “bara” är sex poäng upp över strecket. Liverpool-klubben får det emellertid tufft borta mot formstarka Blackpool. Värdarna besitter en klart starkare trupp med PL-rutin i Delfouneso och Spearing, samt en målskytt av rang i ligan skytteligatvåan Gnanduillet. Håller sig ettan under 60 procent är det ett spikalternativ, annars låt garderingarna flöda.

4. Bristol Rovers – Sunderland 2
Sunderland kämpar vidare mot nya höjder. Tre raka matcher utan vinst hotar dock både direktuppflyttning och playoffplats i den väldigt jämna toppstriden, där det bara skiljer en poäng mellan trean och åttan. Bristol Rovers var ett topplag i höstas, men har dalat rejält de senaste månaderna och formen är svag. Hemma på Memorial Stadium kan de dock inte räknas bort mot ett Sunderland som haft svårt att imponera på bortaplan, där Netflix-laget faktiskt har minusstatistik. Den lågt streckade ettan måste med för chansen på de stora pengarna på den här kupongen.

5. Portsmouth – Fleetwood 1
Toppmatch mellan två lag som båda har goda chanser att nypa en playoffplats i League One. Arsenal blev för svåra för Portsmouth i FA-cupkvarten men på den här nivån är Pompey en maktfaktor hemma på Fratton Park. Noll förluster på 17 ligamatcher (12-5-0) är facit so far och här ligger revanschen nära för bortatorsken i detta möte för några veckor sedan. Fleetwood, som leds av den gamla bråkmakaren Joey Barton, är rejält formstarka med elva raka utan förlust. Framför allt är det den tighta defensiven som imponerar. Det luktar målsnålt igen. 1X räcker.

6. Burton – Bolton 1
Boltons säsong var på något sätt över innan den började på grund av de poängavdrag klubben fick på grund av sina ekonomiska problem. Det gamla Premier League-laget har nu 22 poäng upp till säker mark och har givetvis gett upp. På bortagräs har The Wanderers varit usla hela säsongen med ynka fem poäng på 16 matcher och minus 33 i målskillnad. Burton spelade i The Championship för något år sedan och har fortsatt en hel del kvalitet, även om det bara kommer räcka till en mittenplacering denna säsong. Hemma på Pirelli Stadium har de stått upp bra och har åtta raka utan förlust. Ettan streckas högt men det hjälps inte. Spik!

7. Carlisle – Newport County X
Vi tar hissen ner en våning till League Two och en ruggigt osexig drabbning från de nedre mittenregionerna. Inget av lagen har egentligen något mer att spela för än äran då strecken åt båda håll ligger alltför långt bort. Newport är hyfsat vassa hemma i Wales men betydligt mer beskedliga på resande fot där statistiken är nedslående. 0-5 i den senaste bortafajten mot mediokra Oldham, var inte gästernas stoltaste ögonblick. Carlisle kontrar dock med att vara ett av ligans sämsta hemmalag, med en vinst på de senaste tio senaste ligamatcherna. Det är sällan vi säger det, men det här är en smått omöjlig match att tippa. När två lag försöker överträffa varandra i trötthet så är det bäst att bara helgardera och gå vidare.

8. Woking – Barnet 2
Jodå, hissen avslutar hela vägen ner i källaren med en National League-match. Det är väldigt jämnt om playoff i femtedivisionen och här är två lag som har chans på att nypa en plats. Woking har gjort en överraskande bra säsong som nykomlingar och placerar sig just nu bara en pinne från playoff, trots att de faktiskt har totalt minus 3 i målskillnad. Stjärnan i laget heter Kane Ferdinand och är kusin med Rio, bara en sån sak. Barnet ligger fyra poäng från playoff, men har hela fyra matcher mindre spelade vilket sätter saker i ett rätt bra läge för gästerna. Formen är suverän med bara en ligaförlust på fyra månader. Värdet ligger helt åt höger och den överstreckade ettan kan gott lämnas därhän. Tvåan först.

Stugans superspik

Burton
Burton är starka hemma, medan nedflyttningsklara superjumbon Bolton bara är för dåliga och uppgivna. Ettan är mycket trolig, så trolig att den spikas trots hög streckning.

Stugans kupongrensare

Bristol Rovers
Det är något speciellt att spela mot Sunderland, det tycker de flesta lagen i League One som tänder till lite extra när “kändisarna” från tv kommer på besök. Sunderland har haft det tufft på bortagräs, ettan till under 15 procent är ett måste att ta med för chans på lite större pengar.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta