Topptipset bild

Topptipset 12/12

FC Köpenhamn möter Malmö FF i Markus Rosenbergs avskedsföreställning. Kriget på Parken drar igång resan genom land efter land när Europa League färgar Topptipset. Som grädde på Rosenbergs armbåge är kupongen förärad med en kvarts miljon i extrapengar!

Spelstopp: 18.54

1. FC Köpenhamn – Malmö FF 2
Malmö FF tog en moralhöjande seger senast mot Dynamo Kiev men i ärlighetens namn spelade Markus Rosenbergs 4-3-mål ingen roll för utgången inför den avslutande omgången. Såvida det ukrainska storlaget gör jobbet hemma mot Lugano så måste MFF vinna detta möte för att avancera. Kapacitet till det finns, särskilt nu när Christiansen är tillbaka från skada. Då spelar Bachirous avstängning inte lika stor roll. Oroväckande är dock att Lewicki och Berget dras med känningar. FCK har samtidigt inget vidare truppläge med Zeca avstängd och Wind borta sedan tidigare. Till rådande procent smakar tvåan bäst även om detta rivalmöte helst bör täckas upp.

2. Dynamo Kiev – Lugano 1
En livlina för Mackan Rosenbergs avskedsföreställning återfinns i Ukraina. Om Malmö får åka bananbåt i Köpenhamn så kan skåningarna ändå gå till slutspelet tack vare att Lugano stjäl poäng av Dynamo Kiev. Och det ska väl inte vara så himla omöjligt trots att schweizarna är klar gruppfyra. Lugano höll nollan mot Dynamo i första fighten mellan dessa lag. Värdarna kommer från en torsk mot Zorya i helgen och nu tvingas östeuropéerna avvara hela tre gubbar som sitter på botbänken, Sydorchuk, Shabanov och Verbic. Vi målar tvärs över och ställer hoppet till att Lugano målar hela Olympiastadions himmel armbågsblå till Rosenbergs ära. Då blir det komplett korsdrag i kuponghögen och extrapengarna börjar rulla dit de hör hemma, hos The Värdejagande Cabin.

3. Standard Liège – Arsenal 1
Fredrik Ljungberg har kastats rakt in i Arsenals hönsgård efter att Unai Emery fick kicken. Efter att ha agerat hantlangare åt fransosen en tid har Fredde från Halland axlat ansvaret som The Gunners överhuvud. Ett resultat av vardera valör har det blivit i Premier League, vad gäller Europa League är britterna redan slutspelsklara. Standard Liège behöver däremot tre poäng nu för att bärga en biljett i samma båt som Fredde från Halland. I Liége ska värdarna ha goda möjligheterna med tanke på att det är de som sätter standarden i sin egen borg. Både Eintracht Frankfurt och Guimaraes har blivit lavetterade på Stade Maurice Dufrasne. 13 av de senaste 14 tävlingsmatcher har slutat med poäng för Standard. När en hallänning kommer till Belgien med en skock omotiverade britter ökar Preud’hommes fina trend. Etta!

4. Manchester United – Alkmaar 1
Arne Slot. Det hade kunnat vara smeknamnet på en Jack Vegas-torsk men det är AZ Alkmaars tränare vi har att göra med. Den gode Arne reser till Old Trafford med en slutspelsbiljett innanför västen. Här handlar det om vilka som ska ro hem gruppsegern. Manchester United har sett klena ut större delen av säsongen men förra veckan vändes allt genom 2-1-segrarna mot Spurs och City. Här lär Solskjaer rotera rejält. AZ lyckades hålla stången mot United i första fighten mellan klubbarna. Vill du hålla en omotiverad norrman i handen när det blåser på mardrömmarnas teater i Manchester? Nej, just det. När resultatet är sekundärt klämmer vi till med den gamla, goa gubbgarderingen(etta-tvåa)!

5. Getafe – Krasnodar 1
Målnäsornas målnäsa, Ola Toivonens bästa kompis, den svenska pöbelns favoritspelare, tsaren från Värmland anländer till Madrid för att ställa till med stordåd. Marcus Mackan Berg. Han sköt Sverige till EM men han har inte lyckats skjuta Krasnodar till Europa League-slutspel. Ryssarna ligger trea i gruppen och måste nu vinna på dokumenterat svårspelade Coliseum Alfonso Perez. Barcelona är ensamma om att ha lämnat denna arena med tre La Liga-pinnar i bagaget den här säsongen. Getafe som slog Krasnodar på rysk mark ska vara betydligt större favoriter nu än vad topptipparna tycks tro. Berg saknar sin kumpan Ari som är avstängd samtidigt som den blåvite brodern Claesson alltjämt är skadefrånvarande. Stark etta.

6. Porto – Feyenoord X
Även Estádio do Dragao får blågult besök aftonen till ära. Sam Larsson och hans Feyenoord kommer till Portugal med hopp om den seger som krävs för vidare avancemang på den europeiska scenen. Samtliga lag lever fortfarande i denna grupp, samtliga fyra befinner sig inom ett spann på tre pinnar. Porto har sex raka tävlingsmatcher utan torsk och kommer närmast från en oavgjord historia mot Belenenses. Feyenoord trumfar portugiserna genom att ha gått förlustfria av banan i sju raka tävlingsmatcher, närmast kommer Sam och company från en mållös historia mot Vitesse. När Porto och Feyenoord strålade samman i Rotterdam vann holländarna med 2-0. Strecken tycks landa tämligen sunt, vi täcker hela spektrat och går vidare!

7. Rangers – Young Boys 1
Att skottar trivs som bäst med kilten runt låren och whiskyn i näven är känt sedan urminnes tider. Likaså att skottarna är hemmakatter. Rangers är inget undantag, i Glasgow har Steven Gerrard och Filip Helander lirat 15 matcher denna säsong. 14 av tillställningarna på Ibrox har slutat med att Rangers segerdansat runt i sina kiltar med malten i högsta hugg. Young Boys behöver gå för segern nu om det ska bli avancemang, schweizarna som inte lyckades slå Porto hemma i Alperna senast lär få passa sina benpipor på Ibrox. De unga boysen ska vara glada om de ens får lukta på malten när Filip Helander häller upp ett slutspelsglas till Steven Gerrard. Spikad etta till tacksam återbetalning.

8. Ludogorets – Ferencvaros 1
Jaha, hur ska vi ro den här kvällen i hamn då? Givetvis med ett möte mellan bulgarer och ungrare. Givetvis med Sergei Rebrov. Ena halvan av det legendariska radarparet Shevchenko/Rebrov leder Ukrainas landslag och den andre basar alltså över Ferencvaros. Rebrovs ungerska adepter hade en ruggigt stökig match i senaste EL-bataljen. Ferencvaros hade satt sig i förarsätet mot slutspelet men i matchminut 96(!) kvitterade Espanyol och ritade om förutsättningarna fullständigt. Att nyckelbacken Civic blev utvisad i samma veva stärker inte gästernas chanser nu. Ludogorets är ett erfaret lag på den här nivån och värdarna vann solklart i första duellen mellan dessa klubbar. 3-0 till Ludo var särskilt starka papper med tanke på att bulgarerna hade en man mindre på banan större delen av den tillställningen. Nu sitter Ludo i förarsätet och när ettan erbjuder prima värde ska den bankas in med en klubba av spik!

Stugans superspik

Getafe
Det må finnas mycket blågult blod i Krasnodar men pengar är som bekant tjockare än blod. När ett superstarkt hemmalag erbjuder gott värde får svenskryssarna stryka på foten.

Stugans kupongrensare

Lugano
Visst är Lugano med rätta underdogs mot Dynamo Kiev men när ukrainarna har tre spelare avstängda är det läge att blicka mot rensaren. Det kommer smaka som ett helt julbord i gomseglet när vi jobbar in denna megarensare!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta