Topptipset bild

Fredagens Topptipsanalys 13/1!

Det är dags för fredagsmys igen och med tanke på omständigheterna som det förbannade Coronaviruset orsakar är det en oviss Topptipskupong som stundar. Lappens två spanska bidrag kommer att lottas och det är definitivt klokt att hålla koll på info när det närmar sig spelstopp. Många europeiska arenor kommer att eka tomt under helgen och spelvärde lär uppenbaras, så även här!

Spelstopp: 20:29

Dagens analys

1. Real Madrid – Eibar LOTTAS
La Liga har valt att ställa in de närmaste två veckorna och således faller lottens dom över denna drabbning. Bollarna är fördelade enligt 12-2-2 vilket procentuellt översätts i 75-12,5-12,5. Låt spelstoppet närma sig och se var värdet hamnar.

2. Lyon – Reims X
Corona berövade Lyon på årets match då Les Gones egentligen skulle åkt till Turin i nästa vecka för att försvara sin 1-0 ledning från det första CL-mötet med Juventus. Daniele Rugani testades dock positivt för eländet och således är hela Den gamla damen satt i karantän. OL får därmed sikta in sig på Reims istället. Faktum är att gästerna ligger före fredagens kombattanter i Ligue 1, men avståndet upp till Europaplatserna är trots allt åtta poäng stort. För Lyon skiljer nio pinnar till samma placeringar, således blir detta en otroligt viktig kamp. Publik kommer inte finnas på plats och då blir det läge att rita dit garderingar till den överstreckade ettan.

3. Fortuna Düsseldorf – Paderborn 2
På tal om överstreckade ettor och tomma arenor kommer vi till en sådan även i västra Tyskland. Uwe Röslers välpolerade hjässa har givit viss stabilitet åt Fortuna Düsseldorf, men kontraktet i Bundesliga är ändå inte på långa vägar i hamn. Den karismatiske pragmatikern och hans mannar ställs här inför en lurig drabbning när jumbon Paderborn välkomnas till Merkur Spiel-Arena. Gästerna läcker så det står härliga till i de bakre leden, men det hindrar inte de blåsvarta från att blåsa på framåt. I slutet på februari höll SCP på att lugga självaste Bayern München på poäng på Allianz Arena, och den här uppgiften är på förhand definitivt inte svårare. Polisanmälning lämnas in på alla kuponger som inte har med högersidan.

4. Fulham – Brentford 2
Toppmöte, stadsderby, Mitrovic mot Watkins! Ja, detta möte har i princip allt på förhand, men det är också så att det förmodligen lär trilla in ett besked om att publik kommer att förbjudas även på de engelska arenorna innan fredagens avspark. Fulham kommer i så fall sakna det trycket på Craven Cottage som gjort värdarna till bäst i klassen vad gäller spel på egen matta. Prestationerna har varit ömsom vin, ömsom vatten sedan mitten på februari där framför allt den klara torsken mot Barnsley sticker i ögonen. Den kom inför hemmafansen och nu väntar alltså betydligt tuffare motstånd. Brentford gick lite trögt in i mars månad, men senast kom en rejäl reaktion mot Sheffield Wednesday. The Bees stack till fem gånger mot noll och går alltså in i derbyt med en rejäl boost. Oddsen är helt jämna, men strecken talar om ganska klar hemmaseger. Det köper vi inte alls och värdet till höger är oerhört spik-lockande.

5. Motherwell – Aberdeen 2
Intet nytt i det skotska finrummets tabelläge. Celtic leder ganska klart före Rangers och därefter kommer ytterligare ett glapp ned till övriga lag. Där är det dock jämnt och nu ska vi titta till mötet mellan trean och fyran i Premiership. Motherwell befinner sig en poäng före gästande Aberdeen inför fredagen och i grunden skiljer det inte särskilt mycket i kvalitet mellan de båda aktörerna. Form-kampen vinner dock gästerna på knockout, men det ska tilläggas att Motherwell trots allt bara har torskat en av de fem senaste tävlingsmatcherna. Minimal fördel för Sir Alex Fergusons gamla gäng, men det är inte fel att kosta på sig garderingar här.

6. Shelbourne – Waterford 1
Den irländska högstaligan är fem omgångar gammal och där har nykomlingen Shelbourne inlett piggt. Viktoria mot anrika St. Patrick’s Athletic och en finfin prestation mot topplaget Dundalk vittnar om att Shels kan få en rolig säsong i Premier Division. Sedan gammalt är ju också att nykomlingar brukar inleda piggt och här kommer Waterford att behöva steppa upp sitt game för att hänga med i svängarna. The Blues har inlett med samma poängskörd som fredagens motståndare men här är känslan att fjolårets nykomlingar får en tuff afton. Ettan är potentiell spik till runt 40 prollar. Tickar den på är krysset första komplement.

7. Racing Santander – Lugo LOTTAS
Det skall lottas även i spanska Segunda. Bollfördelningen lyder 7-5-4 vilket innebär 44-31-25 i procent. Avvakta spelstopp och se var värdet hamnar.

8. Solihull Moors – Harrogate Town 1
Toppmatch i goa National League får avrunda kupongen. Solihull Moors är sjunde lag räknat från tabelltoppen och således innebär det att den sista playoffplatsen tillhör The Moors, åtminstone inför fredagen. Defensiven har genomgående varit värdarnas signum och faktum är att vi här får bevittna seriens tätaste lag. Under fredagen blir det dock upp till bevis för försvaret när formstarka ligatvåan Harrogate gästar Damson Park. Besökarna gör tillsammans med Barrow upp om direktplatsen till League Two, där det än så länge är fördel de sistnämnda. Fyra poäng är försprånget att ta ikapp för Sulphurites som dock inte får ta lätt på den här uppgiften. Gubben känns klart gångbar!

Stugans superspik!

Brentford
I avsaknaden av riktiga bombspikar vänder vi istället blickarna mot London där det vankas jämn toppfajt på förhand. Svenska folket kärar dock ner sig för mycket i namnet Fulham och glömmer bort Brentfords kapacitet. Det gör inte vi. Superfin värdespik!

Stugans kupongrensare!

Paderborn
Vill Paderborn haka på i kontraktsjakten är det läge att börja plocka poäng nu. Det vändande mötet mot Düsseldorf vanns med 2-0 och värdarna är långt ifrån förtjänta av att streckas runt 70 procent här.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se