Topptipset bild

Topptipset 14/1

Omspel i FA-cupen dominerar tisdagens Topptips där vi håller en tumme för att vi ska få se några klassiska cup-skrällar för att öka utdelningen. Missa inte att vi börjat med dagliga andelar i Topptipset där Dybban ställer upp som systemläggare för tillfället. För alla som hellre snickrar egna system kommer den dagliga hjälpen här. Analysen är klar!

Spelstopp: 20.44

1. Tottenham – Middlesbrough 1
Tottenham ställde upp med en stark elva i bortamatchen men fick ändå kämpa ur underläge och sedermera nöja sig med 1-1. Det ser på det hela taget ut inget vidare ut för Spurs som dock höjde sig i den andra halvleken hemma mot Liverpool (0-1). Mourinho får fortsatt klara sig utan Lloris, Sissoko och Kane men kommer säkerligen ställa upp med ett vasst lag på pappret ändå. Middlesbrough tappade visserligen ledningen till 2-2 mot Rooneys Derby i lördags men har verkligen hittat formen med sex raka utan förlust. Här borde de rödklädda ändå bli numret för små, men rullar ettan upp mot 75 procent kan det ändå vara värt att gå för de stora pengarna och gardera.

2. Tranmere – Watford 2
Watford stod för säsongens kollaps hemma på Vicarage Road när de lyckades tappa 3-0 till 3-3 i den andra halvleken mot League One-laget Tranmere. Förutom den plumpen har Nigel Pearsons övertagande av Watford varit en succé. Tränaren, med ett förflutet i klubbar som Newcastle, Southampton och Leicester, höll i sin första match nere siffrorna borta mot Liverpool och har sedan dess tagit hem 13 av 15 poäng i ligan. Då ska man komma ihåg att det var en tabelljumbo han tog över. Det blev klara 3-0 borta mot Bournemouth i söndags och med bara en dags hel vila inför denna match lär vi få se en rejäl rotering startelvan. Något som ändå håller det här mötet mer öppet än det borde vara. I dagsläget känns det vanskligt att rekommendera spiktvåan mot ett Tranmere som vill bjuda hemmapubliken på något extra i “årets match”. Helgardera.

3. Newcastle – Rochdale 1
Efter tre raka förluster i ligan lyckades Newcastle bara lösa 1-1, trots kraftigt spelövertag, borta mot Rochdale. Då var det inte många som trodde att Skatorna skulle ställa till problem mot Wolves borta i helgen, men de stod upp riktigt bra där vasse Almirón också gav de svartvita ledningen en match som slutade 1-1. Newcastle har fortsatt en lång skadelista och många spelare är osäkra till spel här. Men hemma mot ett bottengäng i League One ska givetvis chanserna vara goda även om den gode Bruce lär rotera bland styrkorna. Troligtvis får Emil Krafth chansen igen. Det är svårt att motivera något annat än en spiketta här.

4. Blackpool – Reading 1
Reading släppte in 0-1 i den 96:e minuten hemma mot Nottingham, men lyckades på ett sinnessjukt sätt kvittera på de återstående sekunderna genom ett självmål. Något som kostade Stugan nära på en miljon kronor då Dybbans system endast föll på spiktvåan. Här väntar ett mycket ovisst möte i FA-cupen. Blackpool har fått rejäl vila inför denna match då de inte spelat sedan det första mötet mellan dessa lag den 4:e januari. Här lär de således ställa upp med en slagkraftig elva. Reading har, som sagt, bara två dagars vila efter den tuffa fajten mot Nottingham och måste i princip rotera. Det första mötet var en jämn historia som slutade 2-2 där Blackpool faktiskt missade en straff. Ytterst svårtippat där vi ändå inleder från vänster och hoppas att Reading straffas hårt…

5. Coventry – Bristol Rovers 1
Coventry dominerade det första mötet i Bristol kraftigt men fick ändå nöja sig med 2-2. Rolle Nilssons gamla gäng gör en bra säsong i League One där de hänger med i toppen och visar en fin formkurva med fem raka utan förlust. Trots att de för tillfället tvingas spela sin hemmamatcher i Birmingham gör dem det riktigt bra på Ricoh Arena där de bara förlorat en av 13 matcher i ligan. Bristol Rovers håller inte samma nivå och är inne i en tung period med sju raka tävlingsmatcher utan vinst. Här kommer de få smaka kaka på bortaplan. Ettan är värd att singlas om den håller sig runt 60 procent, vilket är för lågt.

6. Shrewsbury – Bristol City 2
Bristol City har varit ojämna i sina prestationer på slutet och har tappat känningen på de finare placeringarna i The Championship. I hemmamötet spelade Niclas Eliasson fram till 1-0 men Shrewsbury stod upp bra och lyckades hyfsat rättvist få till en kvittering genom Manchester United-produkten Sean Goss. 1-1 innebär omspel på New Meadow. Här avgörs givetvis mycket beroende på hur Bristol City formerar sin startelva, men den bör bli hyfsat stark. Shrewsbury gör annars ingen vidare säsong i League One där The Shrews ligger på en blygsam 18:e plats. Det är inte heller något vidare starkt hemmalag med bara tre vinster på tolv matcher. Då streckprocenten i nuläget är hyfsat jämn är det helt rätt att börja strecka från höger.

7. Burton – Milton Keynes Dons 1
Avslutningsvis tar vi oss an två matcher från ligaspelet i League One. Burton har rutin från The Championship och kämpar för att ta sig tillbaka. Truppen är stark för den här ligan där namn som Liam Boyce, Scott Fraser och Premier League-meriterade Stephen Quinn sticker ut. Efter en halvdan inledning på säsongen har värdarna nu växlat upp med fyra vinster på de fem senaste ligamatcherna. Det gör att det börjar lukta playoff med bara två poäng upp till den viktiga sjätteplatsen. Milton Keynes Dons kämpar i den andra änden av tabellen med tre poäng ner till giljotinen. Det är dock inget fel på formen då Dons faktiskt är obesegrade i fyra raka matcher och pinnen borta mot topplaget Coventry senast visade på lagmoral. Streckas favoritettan upp över 60 procent kan det ändå vara läge att börja snegla på garderingar.

8. Oxford United – Ipswich 1
Holmgrens traktorspojkar fick respass från The Championship i fjol men återtar en topp 2-placering, som innebär uppflyttning, vid tre poäng här. Det är dock lättare sagt än gjort mot hemmastarka Oxford. Ipswich är inte inne i någon bra period där de främst haft det svårt på resande fot där de inte vunnit på sju raka matcher. På Kassam Stadium är Oxford att räkna med, vi minns främst storvinsten hemma mot ett nästintill ordinarie West Ham (4-0) i Ligacupen tidigare i år och även en mycket fin insats mot Manchester City i kvartsfinalen i samma cup. När hemmalaget just nu streckas under 40 procent är det riktigt fint värde på ettan. Börja där.

Stugans superspik

Coventry
Coventry borde som sagt ha avgjort detta möte redan på bortaplan. Hemma är laget ännu starkare och då ska ett formsvagt Bristol Rovers inte räcka till.

Stugans kupongrensare

Middlesbrough
Visst, det här är ett riktigt långskott. Men Tottenham har fortsatt mycket att bevisa och kom inte upp i nivå i bortamötet trots en stark startelva. Boro har steppat upp rejält på slutet. En skräll som skulle göra korsdrag i kupong högarna.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta