Topptipset bild

Topptipset 17/12

Välkommen till julbordet! Det går inte att titta på detta Topptips utan att behöva haklapp. Janssons frestelse kan slänga sig i väggen, här är den riktiga festen!

Spelstopp: 18.29

1. Aston Villa – Liverpool 1
Om den här kupongen är ett julbord så kan man lugnt säga att julfesten drar igång innan man ens hunnit sätta sig ner. Liverpool kommer inte ens till spel på Villa Park denna afton, inte det Liverpool som folk känner till. Riktiga Liverpool är i Qatar och lirar VM för klubblag, här i Ligacupen ställer The Reds upp med ett gäng skoputsare, flaskbärare och bollkallar. Aston Villa kommer ha betydligt starkare gubbar på sin planhalva. Intill Pools småpojkar kommer ju lirare som McGinn och Jota se ut som Baloo när han lär Mowgli att djungelvråla. Uppdukningen av värde här i första matchen liknar rena frosseriet där man kör ner både julskinkan, ischokladen och snapsen i en mixer och sen dricker det ur trynet på ett grishuvud. Den som inte bombar in ettan här förtjänar faktiskt inga julklappar.

2. Borussia Dortmund – RB Leipzig 2
Lika lustigt blir det inte på Signal Iduna Park. Det här är ingen Kalle Anka-cup, det här är toppstriden i gravallvarliga Bundesliga. RB Leipzig har sett suveräna ut sedan Julian Nagelsmann tog över ledarskapet. Lägg till att Emil Forsberg återfått sin stjärnglans och vips har läskedryckslaget fått vingar för att flyga hela vägen upp till serieledning. Borussia Dortmund ligger fyra poäng bakom gästerna, på tredje plats. Till saken hör att Dortmund är seriens enda obesegrade hemmalag. Här är det inte aktuellt att snåla med kulorna.

3. Augsburg – Fortuna Düsseldorf 2
Vi vänder ner till de sydligare breddgraderna av Bundesligas tabell. Fortuna Düsseldorf ligger på fel sida strecket efter de inledande 15 rundorna. Rouwen Hennings har varit en stor tomtelykta i düsseldorfarnas vintermörker, med sina tio pytsar är 32-åringen trea i skytteligan. Dessvärre dras skarpskytten med skadebekymmer och är osäker till spel. Å andra sidan är svenskbekantingen Finnbogason out för Augsburg samtidigt som även Felix Götze är osäker till spel för värdarnas del. Augsburg ligger visserligen några hack ovanför gästerna i tabellen men lejonparten av kamperna på WWK Arena har slutat med poängtapp för hemmalaget som nu streckas som om julklapparna redan var utdelade. Fortuna vann med 2-1 här i våras. X2!

4. Union Berlin – Hoffenheim 2
När ikoniske Nagelsmann stack till Leipzig tappade Hoffenheim sitt medlemskap i Mensa och även några viktiga streck på taktiktavlan. Med det i åtanke har Die Kraichgauer klarat sig bra, övre halvan är erövrad tack vare den prydliga resultatraden 6-3-6. Union Berlin ligger snäppet bakom gästerna, med tanke på att huvudstadsklubben är ny i högsta serien får det anses vara en bedrift. Med blågula ögon är Sebastian Anderssons bedrift särskilt glädjande, Janne Anderssons ögonsten är unionens bästa målskytt med åtta fullträffar. Tvåan får första ordet med tanke på streckningen men det är läge att täcka upp så gott som möjligt.

5. Werder Bremen – Mainz 1
Ytterligare två av den gode Jannes tomtenissar kliver ut på Weserstadion i varsin tröjfärg. I likhet med Seb Andersson är Robin Quaison sitt lags bästa målskytt, stockholmaren har dock inte mäktat med mer än hälften av skåningens målskörd. När Mainz mötte Dortmund hemma förra helgen mäktade varken Quaison eller någon lagkamrat med någonting alls. 4-0 i baken är sällan kul inför sina egna fans. 6-1 i baken inför tillresta bortasupportrar är inte heller någon schysst adventsgåva men det var precis vad Werder Bremen gav till sina grönvita supportrar mot Bayern senast. På Weserstadion ska Ludde Augustinsson och hans kumpaner kunna bjuda på något helt annat, här fick Mainz stryka på foten i våras och även RB Leipzig har fått en stenhård julklapp här detta kalenderår. Mainz har förlorat tre av sina senaste fyra bortamatcher, bland annat mot just Leipzig. 8-0 i baken där, på tal om vad som inte är kul. Etta.

6. Monaco – Lille 2
Coupe de la Ligue är vad som gäller i Frankrike under tisdagskvällen. Monaco slog ut Marseille på vägen hit medan lyxlirarna från Lille kliver rakt in i åttondelen. Vad gäller prestationerna i Ligue 1 har gästerna presterat bäst av dessa båda kombattanter. Inte minst med tanke på att Les Dogues haft ett Champions League-gruppspel att tänka på parallellt. Hunddjuren ligger trea medan de skattesmitande värdarna ligger nia i ligan. Sett till de senaste årens inbördes möten är det dock kraftig fördel för furstarna. Tänk brett!

7. Reims – Montpellier X
Det vill till att Montpellier tänker jäkligt brett om de ska hitta de osynliga luckorna i Reims bur. Endast nio gånger har värdarna tvingats vittja det egna nätet under höstens 17 omgångar i Ligue 1, det är lika få som seriesuveränen PSG och överlägset bättre än övriga. Kryssbenägenheten på Stade Auguste-Delaune är dock ett aber, över hälften av tillställningarna på denna arena har slutat med delad pott. Lätt till att Montpellier är det franska finrummets mest kryssbenägna bortalag så har du en julklapp till dig själv inslagen och klar. Kupongens bästa spikkryss!

8. Plymouth – Bristol Rovers X
Vi kör lite nachspiel genom klassiska FA-cupen på Home Park. 1-1 slutade mötet i Bristol vilket föranledde detta omspel. Plymouth var närmast segern den gången men tog inte vara på domarens inbjudan till att nalla från det undre laget i Alladinasken. Antoni Sarcevic brände straffen i matchminut 96 men kan trösta sig med att han satte straffen i matchminut 84. Rovers är klart bäst i grunden, de lirar i en högre division och har dessutom suverän form. Tio raka tävlingsmatcher utan torsk skojar du inte bort på en tisdag. X2 på sista raden ramar in bongen bra!

Stugans superspik

Aston Villa
Alisson, Van Dijk och Mané tänker topptipparna som skjuter upp tvåan i taket. Kelleher, Clayton och Elliott heter istället grabbarna som representerar Pool nu. Det blir en obehaglig överraskning för många men inte för oss.

Stugans kupongrensare

Fortuna Düsseldorf
Tomten drar stenhårt i slädens handbroms på WWK Arena. Augsburg målas upp som om de vore Bayern München. Gå emot för att fylla på julklappskontot!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta