Topptipset bild

Topptipset 2/1

Ett nytt decennium är här och låt det blir det bästa vi upplevt! Topptips-analyserna fortsätter vi leverera i ett outtröttligt tempo även detta år. Denna 2:a januari har vi en hel del gott och blandat att bjuda på, som slattar från nyårsnatten. Premier League, The Championship, La Liga, Segundan och den franska cupen står på agendan. Här har ni analysen!

Spelstopp: 20.44

1. Liverpool – Sheffield United 1
Liverpool tycks vara lika outtröttliga som våra Topptips-analyser. Klopps gubbar vägrar släppa ifrån sig poäng i Premier League och har alltså bara tappat två pinnar på 19 omgångar. Det är faktiskt helt sjukt i en så tuff liga som PL. Likt Bengan tappar vi dock aldrig hoppet om fler poängtapp, hemma i 1-0-segern mot Wolverhampton senast var det inte långt borta. Rättare sagt några hittade VAR-millimeter som dömde bort Wolves 1-1-mål. Sheffield United stod för en riktigt bra insats borta mot Manchester City, och fick även de ett mål VAR-bortdömt och var ett friläge från att kvittera till 1-1 med tio minuter kvar. The Blades är ett riktigt bra lag och Chris Wilder har skapat ett kollektiv att räkna med. När ettan streckas upp över 80 procent känns det helt rätt att chansa med garderingar här.

2. Derby – Barnsley 2
Derby bröt en sju matcher lång vinstlös svit när skadedrabbade och formsvaga Charlton kunde överlistas med 2-1. Det betyder knappast att vinsterna kommer börja radas upp. Problemen hopar sig för Derby som haft en tung säsong med fyllekörning och sparkad lagkapten. Här får Cocu klara sig utan både Bielik och Lawrence som är avstängda. Ljusglimten är att Wayne Rooney nu är spelklar med nummer 32 på ryggen på grund av en “snygg” spelbolagssponsring. Det ska bli intressant att se vad gamle Shrek kan hitta på i The Championship. Här är han dock matchotränad och lär knappast göra några 90 minuter. Barnsley såg ut att vara dött kött i denna liga efter en usel inledning, men har verkligen repat mod under nya tränaren Gerhard Struber. The Tykes ser ljust på framtiden efter fem raka utan förlust, trots relativt tufft motstånd. Det har fört nykomlingen från en klar jumboplats till att bara vara tre poäng från nytt kontrakt. Värdet ligger helt klart åt höger här där Barnsley är för lågt streckade. Spela X2 först och främst.

3. Swansea – Charlton 1
Charlton har det mycket tungt. Mot Derby blev det ännu en förlust, trots spel med en man mer i över 60 minuter. Nykomlingen har efter en fräck start gått in i väggen. Främst på grund av en skadelista längre än Dybbans 3-åriga sons önskelista till tomten. Totalt har London-laget elva spelare skadade för tillfället. Det kan knäcka större klubbar än Charlton. En vinst på de 13 senaste matcherna gör att bottenträsket närmar sig med stormsteg. Swansea is still in the run for Top Model. Eller i alla fall en playoffplats till Premier League, vilket är ännu finare för Svanarna. Walesarna kommer nog få svårt att komma Topp 6 då spelarmaterialet inte riktigt håller för det, men André Ayew är stekhet för tillfället. Trolig etta på Liberty Stadium.

4. Valladolid – Leganés 1
Den “riktige” korpulenta Ronaldo är president i Valladolid. Brassen vill göra klubben internationellt erkänd. Det är en bra bit kvar till det, men hemma på José Zorrilla är de lilavita helt klart svårslagna, vilket bara en förlust på åtta matcher i La Liga visar. Offensiven är dock ytterst begränsad och Ronaldo borde kanske köra lite avslutningsövningar med sina adepter för fem av de åtta hemmamatcherna har slutat oavgjort där bara ett mål gjorts i rätt riktning på de senaste tre fajterna. När nästjumbon Leganés, som ännu är segerlösa på bortaplan, gästar lär det knappast bjudas på någon stor show. Målsnålt och halvtamt att vänta. 1X ska räcka mycket långt.

5. Sevilla – Athletic Bilbao 1
Sevilla skuggar Barcelona och Real Madrid på sin stabila tredjeplats i La Liga. Den före detta spanska förbundskapten Julen Lopetegui har stadgat upp laget som inte bara är vassa i offensiv riktning längre. Athletic Bilbao har stått för en förtroendeingivande första halva av säsongen. Gästerna släpper in minst mål i ligan, bortsett Atletico Madrid men har det tufft på bortaplan där det sällan blir full pott. 0-0 borta mot Real Madrid senast imponerade dock, medan 0-0 hemma mot Eibar innan dess inte var lika sexigt. Sevilla ska helt klart vara klara favoriter hemma på Ramón Sánchez Pizjuán där formstarka Ever Banega med lagkamrater sällan går mållösa. Håller sig ettan under 60 procent så är det en fullt rimlig spik.

6. Extremadura – Alcorcón 1
Vi flyttar ner ett spanskt pinnhål till Segundan. Extramadura har en poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket, men kan de fortsätta prestera som de gjort på slutet ska det finnas goda chanser på nytt kontrakt. Segern borta mot Sporting Gijon var stark och hemmalaget har nu bara en förlust på de tre senaste ligamatcherna där de totalt bara släppt till ett mål bakåt. Alcorcón ligger några snäpp högre upp i tabellen, men visar tveksam form och har sex raka tävlingsmatcher utan vinst. Här lär gästerna få det svårt igen. Det lutar åt fint streckvärde på ettan och då är det givet att strecka från vänster. 1X.

7. Real Zaragoza – Sporting Gijón 2
Real Zaragoza har skrapat ihop åtta poäng mer än det gästande Sporting Gijón och kliver in som rätt så stora favoriter hemma i Aragonien. Det är dock stor risk att de bli väl högt streckade här. När man dessutom väger in att Gary Sundgrens gamla Zaragoza har två ordinarie backar avstängda och faktiskt torskad det här mötet med hela 0-4 borta så sent som i oktober så är det verkligen läge att måla med bred pensel här. Sporting Gijón är bättre än vad tabellpositionen visar och lär klättra i tabellen vad det lider. Skrälltvåan måste med tidigt.

8. Bordeaux – Le Mans 1
Avslutningen hämtas från det franska vindistriktet. Bordeaux har sett allt bättre ut ju längre säsongen har tuffat på. Särskilt fina är Koscielny och hans lagkamrater hemma på Matmut Atlantique där de vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Nu är det cupen som gäller och ett enklare motstånd än vad som vanligtvis brukar hälsa på. Le Mans kämpar på i Ligue 2 där de ser ut att få koncentrera sig på att klara kontraktet med bara tre poäng ner till nedflyttningsstrecket efter 19 omgångar. Håller sig ettan under 70 procent är det en bombspik.

Stugans superspik

Bordeaux
Bordeaux är både en och två klasser tyngre än mediokra Ligue 2-laget Le Mans. När de dessutom har hemmaplan att luta sig emot så ska det mycket till om det skrälla till i detta cup-möte. När det dessutom ser ut att bli streckvärde på ettan så är spiken enkel.

Stugans kupongrensare!

Barnsley
Barnsley har blivit ett helt nytt lag sedan Gerhard Struber tog över rodret och har gjort det riktigt bra på slutet där de bland annat tagit poäng mot serieledande WBA och vunnit borta på tuffa The Den mot Millwall. Derby är trasigt och här finns det skrällchans.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta