Topptipset bild

Topptipset 2/12

FA-cupen, lutande laget i Pisa, Adolf Hütter och ett par blågula landslagsmän. Måndagstoppet innehåller både högt och lågt. Framför allt innehåller kupongen gott om värde och det är därför vi ska tälja nu!

Spelstopp: 19.44

1. Mainz – Eintracht Frankfurt 1
Adolf Hütter är ett namn som sprider historiska vingslag. Eintracht Frankfurts tränare förtjänar moderna vingar efter att ha lotsat Örnarna till en rad framgångar, inte minst i Europa League förra säsongen. Även denna säsong slåss Eintracht på två fronter och det tycks ta ut sin rätt, det har blivit torsk mot både Freiburg och Wolfsburg i de senaste två omgångarna. Mainz ligger fem pinnar bakom Örnarna i Bundesliga men Die Nullfünfer har desto bättre form. 5-1(!) borta mot annars stabila Hoffenheim är ett styrkebesked som heter duga. Robin Quaison och company imponerade särskilt med tanke på att Bote Baku blev utvisad redan i första halvlek. Mainz slog Hütter på näbben i Frankfurt under våren och bör ha goda chanser till åtminstone poängplock. 1X känns stabilt på Opel Arena.

2. Cagliari – Sampdoria 2
Svenskmötet mellan Robin Olsen och Albin Ekdal är inställt. På grund av att Olsen är en flåbuse. Burväktaren från Skåne flippade ur ordentligt mot Lecce och får nu snällt sitta på botbänken. Ekdal ska dock medverka mot sina forna lagkamrater. Under ledning av Claudio Ranieri har Ekdals Sampdoria lyft sig upp från det definitiva bottenträsket och fyra raka poängplock bådar gott för Samp. Cagliari har fått en kanonstart i Serie A men här övervärderas värdarna grovt på Sardegna Arena. Samp vann vårens inbördes och finfina värdet på tvåan kan lämnas allena med gott samvete!

3. Preston – West Bromwich 1
The Championship har börjat utkristallisera sig så smått. Leeds och West Brom har kopplat ett litet grepp om de två översta platserna. West Brom är seriens mest svårslagna lag, endast en torsk finns på gästernas meny efter 18 omgångar. Den torsken kom på resande fot, mot just serieledande Leeds. Preston ligger steget efter och har en biljett till playoff i näven för närvarande. The Invincibles är en äkta maktfaktor på Deepdale, här är värdarna obesegrade och sju av de nio tillställningarna har slutat med full hemmapott. Jämnt skägg är att vänta, när streckningen blivit för högervriden är det läge att lira 1X och visa tro på Prestons hemmastyrka.

4. Solihull Moors – Rotherham 2
Rotherham stred mot Preston och West Brom förra säsongen men nu är det League One som gäller. I den engelska tredjedivisionen går The Millers starkt och fluktar nu på ett återtåg med vändande post. Solihull Moors huserar ytterligare två trappsteg ner, i National League. Tim Flowers värdar får vara nöjda med att ha slagit ut Oxford i första rundan, nu när stekhete Ladapo kommer på besök finns inget att be för. Fyra strutar på två strider mot betydligt bättre lag kan mycket väl bli ett hattrick under måndagen. Även om tvåan streckas hårt förefaller garderingspennan tämligen överflödig på Damson Park. Slösa inga stålar i onödan. Tvåan ska skjutas in med en spikpistol!

5. Braga – Rio Ave 1
Svenskbekanta Braga är ute på ännu ett europeiskt äventyr denna höst. Europa League-matchen i torsdags mot Wolverhampton var ett äventyr i sig. 3-3 slutade den fascinerande fighten vars oavgjorda resultat ledde till att båda nu är kvalificerade för slutspelet. Rio Ave har bara Primeira Liga att tänka på och det tycks ge utslag. Gästerna ligger snäppet före värdarna i tabellen när elva omgångar lagts till handlingarna. Traditionens makt talar för Rio här, 4-1-2 lyder besökarnas övertag sett till de senaste sju inbördes. Utgångsettan är både bräcklig och hårt åtgången, här ska hela brädan täckas upp i hopp om rensartvåan!

6. Caen – Nancy X
Håll i hatten för nu blir det statistiknörderi. Nancy är obesegrade hemma men segerlösa borta. Sex(!) av Nancys sju bortamatcher har slutat oavgjort. Totalt har gästerna spelat elva oavgjorda matcher på de inledande 16 omgångarna i Ligue 2, någon form av rekord i broderskap. Caen är inte mycket mindre generösa, åtta av 16 kryss är facit för Kennet Anderssons gamla klubb. Caen har kryssat i tre av sina senaste fyra kamper på Stade Michel d’Omano. Nancy har kryssat i fem raka bortamatcher på sin resa genom den franska andraligan. Kan det bli något annat än oavgjort mellan dessa kryssglada herrskap? Nåja, vid gardering får tvåan haka på med hänsyn till både tabell, streckning och inbördes möten.

7. Pisa – Pordenone 2
Vi lutar oss härnäst mot Arena Garibaldi. Pisa har dock ingen vidare trygghet att luta sig mot, 17 pinnar på 13 rundor innebär att laget från tornet har en poäng ner till kvalångesten. Pordenone återfinns tio pinnhål upp i Serie B, endast målskillnad skiljer gästerna från en framtid med möten mot Robin Olsen och Albin Ekdal. Även formen talar till besökarnas fördel. Bortaspelet har dock varit svagt samtidigt som Pisa plockat lejonparten av poängen hemma i Toscana. Alla tecken blir trots allt bäst.

8. Jong Utrecht – Almere 2
Sportcomplex Zoudenbalch agerar ståndaktig sistafiol på veckans första Topptips. Almere anländer glada i hågen med tanke på att de tagit på sig rollen som bogey team åt Jong Utrecht. Det kan behövas med ett avbrott i vardagen för Almere har förlorat fyra av sina senaste fem tävlingsmatcher. De unga utrechtarna har inte heller precis toppform, 1-3-3 senaste fem är deras svit senaste sju striderna i Eerste Divisie. Båda klubbarna håller till i mitten av den holländska andradivisionen, som tabellgrannar. Fem raka segrar i inbördes möten talar tydligt till Almeres fördel. Strecken tycks landa korrekt på kupongens sista rad och då känns tvåan som en sund utgång.

Stugans superspik

Rotherham
Freddie Ladapo sänkte Maidenhead i första FA-cuprundan. Sedan dess har den PL-meriterade 26-åringen spunnit vidare och målat dubbelt upp i två raka matcher. Ladapo ger lilla Solihull en lektion ur den högre skolan!

Stugans kupongrensare

Rio Ave
Grabbarna från Vila do Conde mot ett Braga som slåss på dubbla fronter och dessutom har Esgaio på botbänken. Traditionens makt talar till sambagrabbarna som fixar högtryck i kuponghögen!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta