Topptipset bild

Topptipset 5/12

Torsdagstoppet präglas av slutspurten i Brasiliens högsta liga. Sydamerikaner är som bekant äkta hemmakatter, när dessa dessutom understreckas är det läge att lira små system med höjd radinsats. Just det, Ljungberg gör sin första hemmamatch som tränare för Arsenal också, bara en sån sak. Åtta rätt ska inte vara några problem!

Spelstopp: 20.29

1. Sheffield United – Newcastle 1
När förhandstipsen skulle knåpas fram stod det Sheffield United längst ner i de flesta tabeller. The Blades har sannerligen slagit förståsigpåarna på käften under hösten. Chris Wilders väloljade defensiv har släppt in näst minst mål av samtliga och ligger på den övre halvan av Premier League. Newcastle ligger desto närmare de dystra profetiorna och två poäng skiljer Steves skator från degradering. The Magpies har åkt på torsk i alla bortamatcher utom två. Ettan betalar tillräckligt för att vi ska gå ut stenhårt med spikklubban i högsta hugg!

2. Arsenal – Brighton 2
Frejdige Freddie från Halmstad står inför en av sitt livs höjdpunkter. Ljungberg fick ta över sitt Arsenal förra veckan när Emery fick den föga förvånande foten. Nu är det dags för svensken att styra The Gunners på Emirates för första gången. Ingången hade kunnat se ljusare ut, Ljungbergs hjärtelag har åtta raka tävlingsmatcher utan seger och i 2-2-matchen mot Norwich senast syntes få förbättringar sedan Emerys fuskbygge. Graham Potter har en desto goare ingång inför trippen till huvudstaden. Daniel Kindbergs favorit av trollkarlar har imponerat stort hos Brighton. The Seagulls visat vackra takter spelmässigt och ligger bara fyra pinnar bakom Arsenal. Förra säsongen delade dessa kombattanter på poängen både på Emirates och Amex. Tvåan erbjuder fint värde samtidigt som Ljungberg ska försöka styra upp en hönsgård, streckningen ska tveklöst inledas från höger. Med tanke på hur smidig kupongen ser ut i övrigt kan det vara vettigt att använda den breda penseln här.

3. Cagliari – Sampdoria 1
Breda penslar är något publiken på Sardinien fick sin beskärda del av i måndags. Alla som satt med sina bettingappar och livelirade på Serie A-mötet mellan Cagliari och Sampdoria fick veta hur det känns när ansiktsfärgen slungas genom hela färgskalan. Med 20 minuter kvar på klockan såg Albin Ekdal och hans Samp ut att besegra hans gamla lag efter att den gamle räven Quagliarella bombat in två baljor och assisterat till den tredje. Men kvällen fick ett sanslöst slut då Cagliari avgjorde med ett 4-3-mål i den 96:e minuten. Blir det en favorit i repris tre dygn senare i italienska cupens 16-delsfinal? Raggarfotboll lär det bli och, ja, man kan bara tänka sig hur gamnackad Ekdal är när han rullar in på Sardinien igen. Nainggolan får röka ett paket segerraketer igen!

4. Royal Mouscron – Anderlecht X
Belgien är sista anhalt på den europeiska sidan av kupongen. Vincent Kompany har just återkommit från sin skada och nu är lagkaptenen entledigad från uppdraget som assisterande tränare för att fokusera på spelet med fötterna. Det blev dock ingen rolig återkomst för Vincent då Anderlecht fick på näbben med 3-2 mot Oostende i helgen då Guardiolas gamla gunstling gjorde comeback. Anderlecht har varit en stor besvikelse i Jupiler League men är åtminstone framme i åttondelsfinal i belgiska cupen. Royal Mouscron står för motståndet, dessa värdar ligger snäppet ovanför gästerna i ligaspelet efter 17 spelade omgångar. Rojalisterna spelade 2-2 mot Champions League-laget Genk senast det begav sig på Stade Le Canonnier och när Anderlecht kom hit förra säsongen fick de resa hem till Bryssel med svansen mellan benen. X2 som utgång men hela spektrat kvickare än Kompany genomför ett frisörbesök.

5. Bahia – Vasco da Gama 1
Nu saktar vi ner tempot lite. Manana manana, kom in i lite skönt Ronaldinho-gung och bara njut av joxet med trasan. Det är bara två omgångar kvar av brasilianska Série A, nu är det dags att komma in i semesterlunken. Bahia och Vasco da Gama är tabellgrannar i mittens rike och kommer inte att landa någon annanstans än i mellanmjölken när serien summeras. Senaste tre gångerna Vasco besökt Arena Fonte Nova har det blivit hemresa till Rio med 3-0-förlust i bagageluckan. När Bahia var i Rio tidigare i höstas vann Bahia med 2-0. Streckvärdet på ettan ser ut att bli tillräckligt bra för att spikas.

6. Gremio – Cruzeiro 1
När man talar om trollen, då kommer man till Ronaldinhos vagga. Gremio har gått som en ren samba hela säsongen och ser ut att knipa en plats i Copa Libertadores, det sydamerikanska svaret på Champions League. Nu väntar ett extremt motiverat gäng så det blir varken manana eller samba i Porto Alegre denna afton. Blod, svett och tårar står på menyn när Cruzeiro ska rädda livhanken. Gästerna har två pinnar upp till trygg mark när två omgångar återstår. Formen har trots allt varit på uppåtgående under senare delen av säsongen med poängplock i elva av Cruzeiros senaste 14 ligabataljer. Här bör tvåan plockas med, den ser ut att erbjuda lite värde och nödvändig gallring. Gaffeln(etta-tvåa) är en vettig lösning när det vankas livräddarfotboll.

7. Palmeiras – Goiás 1
På Allianz Parque är det nedjoggning som gäller under torsdagen. Palmeiras som vann serien förra säsongen lyckades inte upprepa den bedriften men har redan säkrat en plats i Copa Libertadores. Goiás ligger tia i den 20 lag stora serien och har redan öppnat mellanmjölkspaketet på vid gavel. Palmeiras slog Goiás borta tidigare i höstas och när hemmaplansfördelen är omvänd ska det vara ännu mindre diskussion om utgången. När ettan till råga på allt erbjuder värde är streckningen en ickefråga. Ettan ska malas ner i en brasiliansk köttstuvning innehållandes bönor och bufflar.

8. Flamengo – Avaí 1
Topptipset tar adjö på det vackraste av sätt. Arenornas arena, mäktiga Maracana. Här bor inte vilket ängagäng som helst utan de fullkomligt förkrossande seriesegrarna. Flamengo har plöjt fram värre än Radja Nainggolan på en tatueringsmässa. 87 poäng finns på kontot och Big Mengo har den brutala hemmastatistiken 16-2-0. Stackars slagpåsen Avaí har den skamliga siffran 19 på sitt konto och dunderjumbon kommer flyga ur finrummet utan att vara särskilt saknade. Finns det någon chans till skräll på Maracana i serieledarnas sista hemmamatch? Lägg av.

Stugans superspik

Flamengo
Man tycker nästan synd om jumbon som ska åka till mäktiga Maracana och möta seriens slaktmaskin på sin sista bortaresa i Série A. Samtidigt förtjänar Big Mengo en ren defilering inför hemmafansens guldjubel.

Stugans kupongrensare

Brighton
Fredrik Ljungberg var en sevärd spelare men hur är den gamle badkarsrehabaren som tränare egentligen? Graham Potter kan absolut trolla hem alla pinnar på Emirates!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta