Topptipset bild

Fredagens Topptipsanalys 6/3!

Fredagstoppet är fullproppat med spelvärde och i jakten på åttlingen ska vi öga igenom fem länder. I Frankrike och Spanien ska både högsta- och andraligan tittas till medan korta stopp görs i England, Tyskland och Holland. Vi åker direkt!

Spelstopp: 19:59

Dagens analys

1. Nottingham – Millwall X
Avstampet tas i en överstreckad Sherwood-skog där Nottingham får blytungt förtroende av svenska folket. Anledningen till det lär vara rådande tabelläge där Sherifferna inför fredagen befinner sig sex platser ovanför Millwall, men gudarna ska veta att värdarna inte trivs som spelförande lag. Lejonen från London lär lämna från sig såväl telefonnummer som adress då de inte räds någonting och då ska vi inte ens prata om bollinnehavet. Gästerna trivs när kulan är i luften och blir det en sådan matchbild på City Ground är värdet i öst jämförbart med Broder Tucks glädje för skatteåterbäring.

2. Alavés – Valencia 2
Alavés skickade John Guidetti hela vägen till Hannover och sedan den gode JG landade i Niedersachsen i mitten på januari har de blåvita bara torskat två av sju kamper i La Liga. Huruvida det beror på svenskens farväl till Baskien eller inte ska vi låta vara osagt, men klart är i alla fall att duon Joselu/Pérez verkar trivas tillsammans på topp. Totalt fem mål har nämnda grabbar stått för under perioden utan “Johnny G” och då värdarna inte är ett särskilt målglatt lag får det anses vara godkänt. Nu väntar tufft motstånd under taco-kvällen då Valencia kommer på besök. Los Che skuggar lagen på Europaplatserna och anländer till Mendizorroza med en härlig triumf i bagaget. Det sedan den mörka februari-trenden bröts mot Betis senast och här ligger all motivation till höger. Tvåan är en tänkbar spik, vid gardering tittas det i mitten.

3. Marseille – Amiens 1
Likt Nottingham blir också Marseille ruggigt hårt betrodda när vi nu beger oss till Frankrike. Fram till mitten på februari var det räkröra och andra smaskigheter i Les Olympiens baguetter, men nu är det mer ost och skinka med kort utgångsdatum. På de fyra senaste har Villas-Boas adepter vunnit två och förlorat två, men det ska sägas att vinsterna varit i tveksammaste laget. Om Thauvin och Payet dessutom inte hinner komma i fysisk matchform till fredagen är ettan en solklar favorit i fara. Amiens är trots allt sämre än de vita i grunden, men med fem poäng upp till säker mark i tabellen kommer gästerna att gå över lik för att få med sig poäng från Stade Vélodrome. Det första mötet mellan de här båda aktörerna under gällande säsong vann Amiens med 3-1 och med tanke på att det finns andra spikalternativ på kupongen får plånboken bestämma hur långt det ska täckas upp här.

4. Paderborn – Köln 1
Bundesliga brukar erbjuda sprakande fredagsunderhållning och på förhand görs inget undantag här heller. Det brukar rassla rejält i näten när Paderborn och Köln stöter på varandra och här talar mycket för att det blir ett nytt målfyrverkeri på Benteler-Arena. De blåsvarta ligger sist i tabellen och då försvaret inte direkt är vattentätt är det full marsch framåt som gäller för att kunna lösa i alla fall ett återkval. Mot Köln vann också värdarna båda mötena i fjolårets version av Zweite Bundesliga, så något hopplöst fall är det inte tal om här. Gästerna kommer hit med en hel uppsats till skadelista och dessutom är skyttekungen Córdoba avstängd. Colombianens tio mål är ingen i Lukas Podolskis gamla lag i närheten av att matcha. Öppet värre och då är “gubben” att föredra där framför allt värde-ettan ska jobbas in.

5. Fortuna Sittard – Zwolle 1
Sist ut från de europeiska finrummen är holländska Eredivisie som bjuder på en riktigt sexpoängsmatch i de nedre regionerna. Fortuna Sittard och Zwolle parkerar in i tabellen med lika många poäng (25), och det enda som gör att Zwolle just nu är på säker mark är målskillnaden. Däremot är gästerna milt uttryckt tama när resväskorna packas och det återspeglas i endast åtta intagna poäng på främmande mark. Värdarna är ännu sämre utanför hemtrakterna men på det egna gräset är det en helt annan femma. Här har Fortuna skrapat ihop 21 av totalt 25 poäng, således råder det ingen tvekan om att det är här kontraktet ska fixas. Cupmötet i mitten på december med samma förutsättningar slutade 3-0 till värdarna och när strecken ser ut att vara i ordning är ettan också en potentiell spik.

6. CD Lugo – Cádiz X
Lugo har rest sig på nio och visar nu att de minsann inte tänker lägga sig platt i Segundas bottenstrid. Albivermellos har skärpt till de bakre leden och via en 270 minuter lång hållen nolla tagit sju poäng av de senaste nio möjliga. Det har lett till att glappet upp till fastlandet krympt till en ynka pinne och det förtjänar att lyftas på hatten för. Nu kommer ligaledarna Cádiz till Anxo Torro, men formen hos gästerna får inte direkt Lugo att darra på benen. Två nederlag på de tre senaste är inget facit för La Liga och sedan det nya året firades in har de gula bara vunnit en match på resande fot alla kategorier. Den överstreckade tvåan lämnas därmed utanför leken.

7. Châteauroux – Caen 2
Ligue 2 tar oss i mål med två drabbningar och vi börjar i centrala Frankrike. Châteauroux såg ut att gå mot en trevlig avslutning på februari men mot Le Havre var det tillbaka i gamla hjulspår igen. 0-3 i baken och då torsken kom på hemmabanan betydde det att värdarna står kvar på positionen som det näst sämsta laget på eget gräs under säsongen. Desto bättre går det för Caen. Totalt 6-1 på de två senaste fajterna är starka papper och då motståndet varit både Grenoble och Lens, båda ovan Caen i tabellen, vittnar det om att formen är på topp. Mycket talar för att gästerna kommer upp i liknande nivå här och då är tvåan en given spik till runt 40 prollar.

8. Niort – Nancy 1
Stade René Gaillard är sista arena till rakning där en kamp i bottenskiktet ska utspelas. Niort speglar sig i den negativa kvalplatsen och det är inte så konstigt då värdarna viker ned sig så fort det är dags för spel utanför hemtrakterna. En poäng sedan strax innan jul är inget att skryta med, men inför de egna fansen trivs Niort betydligt bättre. Här är facit två viktorior och en oavgjord sett till de tre senaste försöken och det är ju klart bättre. Nancy har hamnat lite i ingenmansland i tabellen, men formen talar om något värre. Åtta raka utan seger varav de tre senaste nederlag är uselt och således sitter motivationslåset som en smäck till vänster.

Stugans superspik!

Caen
Caen visar fin form och har betvingat lag av betydligt högre kaliber än Châteauroux den senaste tiden. Här är möjligheterna goda för tredje raka segern.

Stugans kupongrensare!

Millwall
Nottingham har haft notoriskt svårt för Millwall i modern tid och här blir Sherifferna kraftigt överstreckade. Millwall är nästan alltid undervärderade av svenska folket och här ska Londonlaget kunna stå upp bra.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se