Topptipset bild

Topptipset analysen 12 mars

Corona slaktar fotbolls-Europa just nu och läget är ytterst osäkert i ett flertalet matcher på torsdagens Topptips. I skrivande stund är det redan klart att två matcher lottas och att ytterligare tre spelas utan publik. Rent fotbollsmässigt är det de första mötena av två i åttondelsfinalerna i Europa League som ska analyseras. En lurig kupong där Köpenhamn ser ut att bli nyckeln till de stora pengarna och Frankfurt kliver fram som den vassaste spiken. Lycka till mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:54

Vår analys

1. LASK Linz – Manchester United 2
Överraskningen LASK ställs inför en väldigt tuff uppgift, dessutom inför tomma läktare. Österrikarna har gått från klarhet till klarhet och toppar inhemska Tipico Bundesliga. Dessutom har de gjort rent hus i EL här hemma. Utan fans kommer det dock inte bli samma atmosfär på Linzer Stadion och det går heller inte att frånse att United lyft sig den senaste tiden. Spelar nya stjärnan Bruno Fernandes här ska engelsmännen ses med toppchans. Så stora som 60 procentiga favoriter ska de dock inte vara och därför är garderingar på sin plats i ett tidigt skede.

2. Sevilla – Roma LOTTAS!
Lottas med fördelningen 8-4-4. Korrekt procent ska alltså ligga på 50-25-25. Kolla var värdet finns när det vankas spelstopp.

3. Istanbul Basaksehir – FC Köpenhamn X
På Fatih Terim Stadium ser det i alla fall ut att bli publikfest när något av en uppstickardrabbning väntar. Dessa lag stod för strålande returer i sextondelarna när de vann med 3-1 mot Sporting respektive Celtic. Basaksehir har gjort det bra under en längre tid och toppar följaktligen också Süper Lig. Kanske kan klubben ta den där efterlängtade första ligatiteln. Köpenhamn är mer vana vinnare men har gått bet i flertalet kamper i Superligan som gör att de inte kommer rubba Midtjylland. I Europa har dock danskarna stått för flera topprestationer och här kan inte skrällen uteslutas trots att hemmastarka turkar står på andra sidan. Måla på!

4. Eintracht Frankfurt – Basel 1
Tysktalande möte från Commerzbank-Arena där Eintracht ska försöka lägga ännu ett lag från en alpnation på rygg. Red Bull Salzburg besegrades i senaste rundan efter att avancemanget grundlagts här hemma via en 4-1-seger. Schweiziska Super League har precis som Serie A pausats och detta blir således Basels första match i mars. Om det innebär en bra prestation eller att de ser sega ut låter jag vara osagt. Håller sig ettan fortsatt under 60 procent så är cup-specialisterna i Frankfurt en bra spik.

5. Inter – Getafe LOTTAS!
Lottas med fördelningen 8-5-3. Korrekt procent är således 50-31-19.

6. Rangers – Bayer Leverkusen X
På Ibrox Stadium ser publiken ut att vara välkommen och då kommer det dukas upp en mäktig ljudkuliss. Rangers lyfts fram av fansen här hemma och resultaten har också varit riktigt bra i Europaspelet under säsongen, även om det gått sisådär i ligaspelet på slutet. Det har det inte gjort för Bayer Leverkusen som trummar på och just nu innehar en CL-plats i Bundesliga. Spelare som Paulinho, Bellarabi och Havertz har varit glimrande. I dubbelmötet gäller Peter Bosz gäng som klara favoriter men i Glasgow kan det bli tufft. Hörde jag spikkryss?

7. Olympiakos – Wolverhampton 2
Även i Grekland kommer man höra spelarna och tillslagen på ett sätt som inte är värdigt denna typ av matcher. Hur hemmastarka Olympiakos kommer drabbas av detta återstår att se men helt klart är att det kommer påverka. Wolves trummar vidare på samtliga fronter och känns gediget med sin stabilitet och sina portugisiska spetsspelare. Olympiakos må ha lagt Arsenal på rygg men mot detta mer organiserade gäng blir det tuffare. De engelska vargarna får med sig minst ett oavgjort resultat från Karaiskakis-stadion. X2!

8. Wolfsburg – Shakhtar Donetsk X
Ytterligare ett möte som kommer spelas utan publik. Detta känns på förhand helt öppet. Shakhtar har tydligt visat att de satsar på turneringen då flera nyckelspelare ställts över i ligamatcherna inför. Den brasseinfluerade klubben tenderar att ha det svårt på bortaplan men imponerade när de lirade 3-3 mot Benfica i Lissabon. Här kan de mycket väl få med sig något, även om det först och främst är ettan som ska ritas dit som komplement till krysset. 1X bör täcka väl med tanke på Wolfsburg fina spel på slutet, men samtidigt är det tomma läktare. Finns stålar över är samtliga tecken inte dumt.

Stugans superspik!

Eintracht Frankfurt
På en lurig kupong kliver Frankfurt fram som den klarast lysande spiken. Tyskarna har förmågan att plocka fram det bästa när det vankas Europa-spel och ska ha toppchans hemma mot ett ringrostigt Basel.

Stugans kupongrensare!

FC Köpenhamn
Köpenham blir ett viktigt lag att plocka med i jakten på utdelning. De visade mot Celtic att klassen finns. Turkarna överstreckas rejält och måste jobbas bort.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta