Topptipset bild

Topptipset 9/12

Veckan startar med ett Londonderby! För Topptipset och inte minst för Fredrik Ljungberg. Kan Freddie fixa full pott nu? Holländska ynglingar och en tysk rensare gör kupongen extra spännande. Nu vevar vi in åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. West Ham – Arsenal 2
Man kan tänka sig en roligare start på ett jobb än vad Fredrik Ljungberg haft i Arsenal. Man kan tänka sig lättare jobb också. Arsenal har varit svajighetens fanbärare under större delen av detta decennium. Efter en oavgjord och en torsk som huvudtränare bör det nu finnas god chans till en seger för Ljungbergs Arsenal. West Ham är ett av de lag som har sämre trend än The Gunners, värdlaget har bara gått segrande ur en av sina senaste nio strider. Nu saknar Pellegrini dessutom Lanzini/Fabianski. Ljungans gäng ser ut att betala tillräckligt för att spikas men att peta med stödkrysset är kanske tryggast i detta ängsliga derby?

2. Odense – Aalborg 2
I wienerbrödets förlovade land fortsätter jakten på den så kallade Mästerskapsrundan dit toppsextetten tar sig. Aalborg ligger på rätt sida strecket efter 18 omgångar, Jacob Rinne och hans kamrater ligger femma efter pinnen mot Hobro. Jacob Michelsens Odense ligger på fel sida strecket inför måndagens match och ex-bajaren har det svettigt för tillfället. Michelsens mannar klappade ihop mot Horsens förra helgen och har därmed tre raka torsk. Hemma på Nature Energy Park har de dock varit genomgående starka under säsongen. Aalborg vann dock sitt senaste besök på Nature Energy Park, så en helt öppen match att vänta. Strecka från höger men helst hela vägen.

3. Rio Ave – Gil Vicente 1
SAMBA! Rio Ave gillar att dansa med trasan, mot Braga senast deltog fem lirare från Brasilien för klubben från Vila do Conde. Detta Rio ligger i mitten av Primeira Liga efter att bland annat ha slagit Sporting i Lissabon. Gil Vicente är nykomlingar från Campeonato och har efter omständigheterna klarat omställningen till den större kostymen. Tack vare sitt spel på eget gräs. På bortabana har Gil Vicente fått åka bananbåt samtliga gånger utom en. Synnerligen sund spiketta!

4. Stuttgart – Nürnberg 2
Vi åker vidare till Mercedes-Benz Arena för ett klassiskt möte i Zweite Bundesliga. Mikael Ishak har inte fått så mycket speltid hos Nürnberg under hösten, Södertälje-sonens lag har underpresterat så det är bara en tidsfråga innan U21-hjälten från 2015 får sin chans. Tysklands forna landslagsforward Mario Gómez har däremot fått speltid hos Stuttgart, det har dock bara blivit en enda balja för skyttekungen från förra decenniet. Båda dessa klubbar lirade i Bundesliga förra säsongen och värdarna har visat mer av färgerna från finrummet än vad gästerna mäktat med. Streckningen har dock spårat ur i västlig riktning. Gómez och gubbarna fick en lavett mot Sandhausen i senaste rundan och när Ishak tog sin Volvo till Mercedes-Benz Arena förra säsongen slutade striden med bortaseger. Slopa ettan i värdejaktens namn!

5. Perugia – Cosenza X
Varken Ahn Jung-Hwan eller Hanna Ljungberg lirar i Perugia men laget från Umbrien hankar sig ändå fram i Serie B. 22 pinnar finns på Perugias konto efter 14 omgångar. Cosenza ligger förvånansvärt nog i bottenträsket efter att ha drabbats av den så kallade kryssepidemin. Gästerna har lirat oavgjort i hälften av sina matcher, enpoängarna räcker inte långt om man ska hävda sig i kriget om en plats bland Ronaldo, Immobile och storfräsarna. I grunden är detta två jämna manskap, tabelltittarna verkar gå lite för hårt åt Perugia. Cosenza plockade fyra av sex möjliga poäng under förra säsongens inbördes möten. Kupongens mest troliga kryss för dem som diggar att spika sådana, annars är hela säkerhetsbältet att föredra.

6. Jong Ajax – Roda 1
Talangfabriken i Amsterdam slutar aldrig att producera oslipade diamanter. 18-årige Lassina Traore och 19-årige Jurgen Ekkelenkamp är två av påläggskalvarna som visat vassa framfötter för Jong Ajax denna höst. Nu tar trean i Eerste Divisie emot Roda som huserar i botten av den holländska andradivisionen. Ett ljus i gästernas mörker är Ike Ugbo, lånet från Chelsea har målat i fyra av de senaste fem fighterna. Värdet österut hade smakat fågel om man kunde pricka in, det är dock föga troligt att storskrällen sitter i huvudstaden. Roda har vunnit en av sina åtta bortamatcher samtidigt som Jong Ajax bara förlorat en av sina åtta hemmamatcher. Värdarna har mer än dubbelt så många pinnar på sitt konto jämfört med Ike Ugbo och company. Krysset ska åtminstone få haka på!

7. Jong Alkmaar – Helmond Sport 1
Nästa talangfabrik till rakning är Jong Alkmaar. Dessa kalvar är dock inte av samma kaliber som ynglingarna från Amsterdam. De är heller inte så svaga som säsongsinledningen ger sken av. 16 pinnar på 17 omgångar hade varit mer med normal utdelning. Formen är på uppåtgående för hemmalaget som har 3-1-1 senaste fem på eget gräs, bland annat har topplaget Jong Ajax fått käka torsk på arenan med det ståndaktiga namnet AFAS Trainingcomplex. Helmond Sport är ett av lagen som ligger under värdarna i tabellen, nästjumbon läcker som ett såll och har drabbats av en höstdepression. För att finna senaste segern för Helmond måste vi backa bandet till mitten av oktober. Ettan erbjuder värde och ska spikas utan tu tal.

8. Patronato – Vélez Sarsfield 2
Ingen kan beskylla Vélez Sarsfield för att läcka som ett såll. Fem hållna nollor har det blivit på de senaste sju matcherna och totalt har elva bollar hämtats ur det egna nätet på 14 omgångar. Så går det när man har Sir Alex Fergusons gamla försvarare Gabriel Heinze som tränare och Real Madrids forna mittfältare Fernando Gago som ankare på det gröna schackbrädet. Heinzes herrskap har bara torskat en gång sedan september månad och passerar River Plate i toppen vid triumf under måndagskvällen. Patronato är ett dänggäng som agerar tredjejumbo när argentinska ligan hunnit avverka 15 rundor. Tio raka utan en segercigarr är inte skoj när man ska få besök av Heinze och Gago. Tvåan ramar in den här kupongen på ett vackert sätt!

Stugans superspik

Rio Ave
En nykomling som förlorat alla bortamatcher utom en har ingenting att hämta mot fem brassar som dansar samba på sin egen gräsmatta. Gammalt djungelordspråk.

Stugans kupongrensare

Nürnberg
Det tabelltittande folkslaget har slagit följe med nostalgikerna som tror att gamle Mario Gómez är samma målmaskin som 2007. Tacka för det och hoppas att Mikael Ishak gör kebab av kuponghögen!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

www.spelalagom.se

Chatta