Trav med stugan bild

Kvällens V86 & Challenge analys!

Solvalla delar omgången med Jägersro. Tyvärr sätter Coronaviruset stopp för norska och danska ekipage så vi har en hel del strykningar som gör omgången en aning ihålig. I övrigt får vi se ett par kanoner som luftar sig i form av elitloppstrean från 2019 Makethemark och Daniels Redéns Hambovinnare från 2017 Perfect Spirit.

Det är även 50.000kr i extrapengar på kvällens Challenge hos Svenska Spel, bra spelvärde och roligt komplement om man vill stå över V86.

V86-1

Favorit 4 Get Ready on Tour 46% gör årsdebut och möter några bra konkurrenter, med tanke på läget så har den okej chans att vinna loppet. Hästen har varit ut i tuffa sällskap och fått hårdhet men känns ändå överstreckad.
Tidiga bakom är 7 Bonny Boy 12% från Conrad Lugauers formstall och 10 Dallas 11% som gör de bra mest hela tiden.

V862

Ser 4 Athos Race 30% som knapp favorit. Åke Lindblom brukar inte sitta och sova i loppen så jag han kommer köra till direkt och jag ser ingen som vill svara över den långa distansen. Hästen har en tendens att kunna tappa lite trav sista biten, men håller han ihop travet så tror jag han blir svårfångad för övriga konkurrenter. Garderar man så är 2 Ronaldo Malibu 21% tidig då den förmodligen får en fin resa i rygg på ledaren, från den positionen vann hästen senast.

V86-3

Ett 4-årslopp där Conrad Lugauer har en stor favorit i 1 Gulfstream Am 50%. Hästen är ganska okej ut och kan kanske hålla upp ledningen, i så fall är loppet över. Det är svårt att veta hur bra 2 Ostrec 20% är då hästen gör sin första start i Sverige efter resan från USA. Hästen har tjänat betydligt mer än övriga konkurrenter men då ska man komma ihåg att prispengarna är betydligt större i USA. Hästen var fyra i Hambletonian (världens största lopp för 3-åringar). Dock så tycker jag att det finns ett frågetecken för distansen då det är debut på 2140. Garderingslopp.

V86-4

Ser 6 My Sweden 45% som favorit. Mitt råd är att man går in på ATG.se och kollar senaste starten i lopparkivet. Hästen satt fast med rubbet och håll på att käka upp Jörgen Westholm som satt framöver. För mig att detta omgångens bästa spik. Mika Forss, som kör, sitter inte fast i dag. Spik!

V86-5

Ett stayerlopp med hästar utspridda över tre volter. 11 Whipped Eggs 36% är favorit just nu och har visat att han gillar distansen. Rätt favorit och ett tänkbart spikförlag. Dock så finns det fynd bakom och i en omgång som ser lite väl favroitbetonad ut så vill jag nämna 8 Comanche Moon 3% som dock gör comeback efter att inte ha startat sen november. Hästen besitter ett mycket fint kunnande och till den låga procenten så är den absolut intressant. 6 Dizzy River 5% är härdad i V75 och satt fast senast. Formen att betydligt bättre än vad raden visar och hästen är underpålad här.

V86-6

Kvällens höjdpunkt då 4 Makethemark 48% och 9 Perfect Sprit 20% ska mötas. 4 Makethemark är klar favorit trots att han går med skor och gör årsdebut. Kapacitetsmässigt så är det rätt favorit. 9 Perfect Spirit går barforta direkt och strular de lite för favoriten så kan ”Perfecten” mycket. Med två strykningar i loppet så tror jag att dessa två är för tunga att stå emot för övriga trots att båda årsdebuterar.

V86-7

Ett sprinterlopp där 4 Zaira del Ronco 29% är knapp favorit.
Hästen är väldigt galoppbenägen och jag tror, likt senast att hästen galopperar om hon trycks av hårt från start. 3 Global Wireless 28% sitter tidigt i ledningen och därifrån så blir hon svår att plocka ner. Håller sig hästen i trakterna runt 30% så är det en bra spik.

V86-8

Ser en iskall favorit i 10 Bon Ego 24%. Från bakspår över kort distans så går han bort för mig. Björn Goop och Jorma Kontio kör båda bättre hästar (än favoriten) i 11 Valetta 3% och 12 Global Vintage 3%. Båda är härdade från tuffa årgångslopp och har årsdebuterna avklarade. Tidiga streck.
Där bakom tycker jag det är vidöppet och målar på rejält i omgångens öppnaste lopp.

Systemen som har öppet ikväll

Patric Skoglund V86: 222kr
Patric Skoglund mini: 88kr
Neves V86: 149kr
GC Challe V86: 150kr
Coach Sten V86: 100kr
Skägget V86: 100kr

Ha en trevlig kväll

//Skägget

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100