Iceman Dart championship

VM-premiär!

Magiskt dagsspel under premiärkvällen!

Det är äntligen dags för årets stora höjdpunkt – PDC-VM i Alexandra Palace! Under fredagskvällen dundrar kalaset i London igång och närmare 100 matcher kommer att spelas innan finalen den 3:e januari. Jag, “Iceman”, ska precis som förra året ge er ett gäng speltips under turneringens gång (förhoppningsvis samma slakt som i fjol) och vi börjar med en riktig karamell under premiärkvällen!

Spelstopp 15/12: 20:15

Lottningen för VM har legat ute ett tag och merparten av oddsen på långtidsmarknaderna har satt sig. Något större värde finns således inte att hämta där men desto mer godbitar kommer att finnas på framförallt den andra omgången där matchupsen successivt kommer att klarna.

På dart erbjuder däremot merparten av sajterna dagsspel där samtliga lirare som är i farten under passet ställs mot varandra. Bet365 släppte dessa marknader idag och ett odds sticker ut så det sjunger om det.

Traditionsenligt kliver den regerande mästaren, i detta fall Michael Smith, in och spelar den avslutande matchen under premiärkvällen. Hans motståndare bestäms i VM:s inledande batalj, den som går mellan Kevin Doets och jänkaren Stowe Buntz. Vinnaren där kommer således att spela två matcher under samma kväll, ingen fördel för att ta sig vidare men väl en stor konkurrensfördel när det kommer till det spel jag fastnar för.

Nederländaren Doets, som för övrigt bor i Stockholm och talar flytande svenska, är favorit att ta sig vidare i den inledande kampen (1,72) och han är dessutom en betydligt mycket bättre 180-skjutare än Buntz. Segrar “Hawk Eye” i sin VM-debut talar mycket för att han gör åtminstone fyra 180:s, och det lär även bli ett gäng därtill när Smith isåfall väntar senare under kvällen.

“Bully Boy” tillhör världens bästa när det kommer till 180:s, men frågetecken finns för hans form och framförallt får alltså Smith en match mindre. Att ta ikapp 4-5 st 180:s, vilket mycket väl kan vara fallet om Doets segrar, är inte det lättaste och jag ser inte heller de spelare som går in i första omgången under fredagskvällen som något hot mot Doets om 25-åringen från Almere får två matcher.

🎯  Speltips

Tar sig Doets vidare mot Buntz, alltså 1,72, menar jag att detta spel uppskattningsvis bör sitta tre av fyra gånger vilket innebär ett odds på 1,33. Det ger i sin tur ett totalodds på 2,29 (1,72×1,33). I skrivande stund får man 3,50 på Bet365 på detta spel vilket får betecknas som en rejäl bomb. Med det sagt är det läge att hålla koll på Kambi och ATG som kommer att släppa samma spel när det närmar sig VM-premiär.

Nu jobbar vi in den svensktalande tulpangubben!

Vinnare: Flest 180:s under dagen

Speltips: Kevin Doets flest 180:s @ 3.50
Sajt: Bet365
Spelstopp: 20:15
TV: Viaplay

/ Iceman

📌  Signa upp hos Bet365 och få 1250kr i spelkrediter!

Chatta