Esport

9 Pandas – AMKAL

9 Pandas – AMKAL

Vi fortsätter med ett derby och denna gång är det ryssarna som ska spela mot varandra. Lagen möttes redan under kvalet och då var det AMKAL som drog det längsta strået efter att ha vänt ett 0-1 underläge.

Nu är det enbart 1 karta som ska spelas men precis som senast så håller jag AMKAL som det bättre laget.

Spela med ”proffsen” på Pinnacle Sports till högsta oddsen här!


9 Pandas

Tre raka förluster innan major är inte ett resultat som Seized & co hade hoppatas på men det finns nog en förklaring till det. Laget sa under kvalet ”det enda vi gör är att spela och sova, ibland glömmer vi bort att sova”. Samtliga fem spelare la ner otroligt mycket tid för att lyckas kvala in till majorn och jag kan ha en viss förståelse att energin dog ut lite därefter.

9 Panads slog förvisso ut både GamerLegion och Astralis i ”last chance” men det här är inte ett lag som i mitt tycke ska spela en major. Kul att man tagit sig till Opening stage men här ska det ta stopp. 9 Panads har en bra blandning av yngre talanger tillsammans med rutin och förebilder och det har ju fallit väl ut så här långt. Hade man dock spelade om kvalet så är jag säger på att 9 Pandas inte varit ett lag som tagit sig vidare.

Seized och glowiing har accepterat att dem inte kommer att vara de spelarna som ska göra det. Båda dessa herrar har ett par år på nacken och det handlar mer om att vinna än att vara en one man show. Dem spelar helt rätt utefter sina förutsättningar och låter istället de yngre spelarna ta för sig i dueller. Vi ska ge 9 Pandas kredd att man förstått sina styrkor och spelar därefter. Det som däremot saknas är bredden och jag tycker det blev tydligt i framförallt matcherna man förlorade under RMR kvalet.

Det här är som oddset visar en oerhört jämn tillställning men 9 Pandas kommer inte ha lagt ner samma tid som inför RMR kvalet och frågan är om vi inte kommer att märka det rätt så tydligt här. Det är inte att laget varit bättre än många utan andra, det handlar om att man kanske ville det lite mer.

AMKAL

Jag ska försöka att inte sväva iväg här för AMKAL är absolut inte något gäng som kommer vara i närheten av att vinna den här majorn. Däremot så har man en bra blandning av spelare som alla varit i liknande situationer tidigare och lyckats.

AMKAL och 9 Pandas är rätt så lika i form av att spelarna börjat om och lagt ner timmarna för att ta sig tillbaka men det finns en bredd hos AMKAL som jag gillar. Krad, Forester & TRAVIS är en stabil trio som vinner sin match i matchen här.

När AMKAL mötte 9 Pandas senast så tyckte jag att det kändes lugnt och stabil under de två sista kartorna för AMKAL trots att det blev en tight match. Konstigt förklaring kanske men jag litar mer på att spelarna i AMKAL prestera än 9 Pandas.

Speltips 9 Pandas – AMKAL

Inferno, Overpass eller Mirage lär vi hamna på här och om AMKAL kan styra matchen mot Overpass så lär man göra det. En karta man vann senast lagen spelade och där man trivs bra. Oavsett vilken av kartorna som vi hamnar på så är jag bekväm med att återigen jobba AMKAL mot Pandorna.

Mitt spel i matchen blir AMKAL ML till oddset 1.92 hos Pinnacle

//Emil